Skip to main content

Procesul CNA. Radu Călin Cristea: Nu am fost de acord cu retragerea licenţei Giga TV, dar nici cu redarea acesteia. De ce? Din „fidelitate instituţională„

 
Radu Călin Cristea, membru CNA
Radu Călin Cristea, membru CNA

„Am votat în favoarea păstrării licenţei postului Giga TV”, dar, după contestaţia formulată de reprezentanţii postului, „am votat votat în favoarea menţinerii deciziei CNA”.

Publicitate

De ce? „Am considerat că trebuie apărată această instituţie, trebuie să dau dovadă de fidelitate instituţională, a spus Radu Călin Cristea, membru CNA.

Radu Călin Cristea a fost citat în calitate de martor în dosarul CNA – Giga TV, în care şefa CNA Laura Georgescu este acuzată de instigare a abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri.

În dosar mai sunt patru inculpaţi: Narcisa Iorga, fost membru CNA, Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan, acuzaţi de folosirea influenţei politice pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Radu Călin Cristea a declarat în faţa instanţei că nu a fost de acord cu ridicarea licenţei postului Giga TV, dar nu a votat nici pentru redarea licenţei, din „fidelitate instituţională”.

Motivarea deciziilor luate de Radu Călin Cristea, în şedinţa în care s-a ridicat licenţa Giga TV şi în şedinţa în care s-a dispus redarea acesteia.

  • În şedinţa din 17 septembrie 2013, când CNA a dispus ridicarea licenţei postului Giga TV, au fost propuse două articole din Legea Audiovizuală: Articolul 52, care sancţiona abaterile Giga TV cu somaţie şi articolul 57, care dispunea ridicarea licenţei, a spus Radu Călin Cristea.

„În şedinţa din 17 septembrie, Oficiul Juridic s-a exprimat în sensul că Giga TV emitea nişte emisiuni vechi ale Money TV, că ar fi modificat serviciul de programe şi că ar fi sancţionabil cu somaţie în baza dispoziţiilor articolului 52 din Legea Audovizualului", potrivit membrului CNA.

Radu Călin Cristea a spus că propunerea de ridicare a licenţei, implicit fundamentarea propunerii pe dispoziţiile articolului 57 din Legea Audiovizuală, „cred că a venit din partea Laurei Georgescu”.

De ce nu a votat Cristea pentru ridicarea licenţei Giga TV?

„Existau circumstanţe care să îndreptăţească aplicarea dispoziţiilor articolului 57, însă am crezut că mai aproape de adevăr, în situaţia unei situaţii tehnice confuze, era mai benefică acordarea unui cec în alb acestui post.

Au fost mai multe poziţii pro şi contra celor două soluţii. Eu unul am apreciat că retragerea licenţei, fiind cea mai gravă sancţiune, ne-ar îndemna la o oarecare reticenţă. De aceea am votat în sensul prelungirii licenţei, lucru cerut şi de reprezentanţii Giga TV”, a declarat membrul CNA.

  • În şedinţa din 1 octombrie, când CNA a admis contestaţia formulată de Giga TV, Radu Călin Cristea a votat „împotrivă” redării licenţei, deşi, iniţial, a fost împotriva ridicării licenţei.

Cum şi-a justificat Radu Călin Cristea decizia?

Radu Călin Cristea:

„În şedinţa din 1 octombrie, eu mi-am păstrat modul de abordare, mereu apreciez că sancţiunea aplicată de CNA este a acestei instituţii chiar dacă poate eu am avut alt vot, însă am considerat că trebuie apărată această instituţie, trebuie să dau dovadă de fidelitate instituţională.

„Am apreciat în general contestaţiile împotriva deciziilor CNA, aşa cum a fost recomandat şi de juriştii CNA, că ar trebui respinse pentru a nu reprezenta o vulnerabilitate a CNA care ar arăta o oarecare ezitare în deciziile CNA.”

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cozia cozia
    ha! radu calin cristea, un mercenar, nu pot sa te sufar, iei o indemnizatie nemeritata, tu,asta care ai lucrat la europa libera, ai trait bine in vest, acu in tara noastra la fel,ai si privilegii si pentru ce, ca esti un mincinos si servesti haita comunista care si acu traieste, arde v ar focul sa va arda... nu ti place adevarul si lovesti in oameni care ,cu adevarat, se lupta pentru ceva folositor societatii, tu ce faci, act de prezenta si uzezi un fotoliu in cna ba dupa cum am mai vazut in media, in ochii lumii dai mana cu infractori...si tu si asa zisi tai colegi in frunte cu vulgara georgescu puneti pumnul in gura la oameni care spun adevarul si in schimb proliferati si dati voie inn tv de stiri mai ales, la vechile atitudini si metehne de la regimul comunist, de fapt toti cei care alcatuiti cna ul sunteti la fel ca asistatii social, pomana ,pomana si voturi pentru pomana... aia e, mi e scarba de voi astia care cica controlati sanatatea civica a populatiei, luati gramezi de bani pe nimic, pe lenevie si barfa, iar altii muncesc, au muncit zeci de ani cinstit si se aleg furati si umiliti, hotilor, iar tu radu calin cristea ne faci rusine oua romanilor, de ce n ai ramas ma in vest si ai venit aici in romania, acolo nu mai gaseai hoti sa te plateasca,nesimtitule!

Trimite un comentariu

sus