Skip to main content

Rareş Bogdan: se uită la noi 1,3 milioane de români! Care e realitatea? O mică omisiune

 
Rareş Bogdan: se uită la noi 1,3 milioane de români! Care e realitatea? O mică omisiune

"La ora asta, la Realitatea se uită 1,3 sau 1,4 milioane de oameni!", a spus aseară Rareş Bogdan. Adică o audienţă de Pro TV! Aşa să fie? De unde această cifră? Pe ce date s-a uitat Rareş Bogdan? Cât e departe de realitate?

Publicitate

Audienţele medii arată altceva: media emisiunii de aseară a fost de 75.000 de români în fiecare minut. Dintre aceştia, 46.000 au fost de la oraşe şi 15.000 din segmentul comercial 18-49 de ani.

Şi atunci cum a ajuns Rareş Bogdan la 1,3-1,4 milioane?

Răspunsul este într-un alt indicator de audienţă decât cel folosit în mod obişnuit: telespectatorii unici (reach-ul). Cu alte cuvinte, câţi români au văzut cel puţin un minut din emisiune.

Aseară, toată emisiunea a avut un reach de 1,2 milioane de români. 1,2 milioane au văzut cel puţin un minut din emisiune. Sunt telespectatorii unici, diferiţi, lucru pe care Rareş Bogdan nu l-a precizat în program. Dar media pe fiecare minut a fost 75.000 de telespectatori.

În mod obişnuit, topurile se fac nu după reach, ci după audienţa medie pe minut - adică ratingul, cel mai relevant indicator al audienţei unei staţii sau emisiuni TV. Acelaşi indicator - ratingul (şi nu reach-ul) - este luat în calcul şi de agenţiile de publicitate, tot din motive de relevanţă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • arcu de triumf arcu de triumf
    Lasati-l bre si pe el sa se simta bine. Asa o fi, peste 1 mil de oameni, se pun si aia care trec prin RTV ca sa ajunga la digi film de ex sau aia care zappeaza de plictiseala. Orice click pe RTV e audienta. E si el vedeta sau ce?
  • Neamtul47 Neamtul47
    In primul rand in tarile civilizate audientele se masoare pe segmentul de populatie 18-65 ,adica populatie activa asta e segment comercial ,in colonia second hand romanica corporatiile au decis ca segmentul comercial sa fie pana la 50 de ani moartea mintii dai seama ei masoare ratingul pe 20 la suta dintre oamenii care se uita la tv printre care tineri de pana la 25 de ani care au putete financiara redusa si depind de parintii de peste 45 se ani,Mori de ras de aceste ratinguri masluite total nereale ,aceste ratinguri sunt decise de cateva corporatii si sunt false, traiasca colonia romanica
  • Ghiță Eusebiu Ghiță Eusebiu
    Desigur. Și Arte are audienta mai mica decât Taraf TV.
  • geo geo
    O ia și ăsta după urmele lui Tucă ce susține că radioul lui are o audiență...
  • Iuli Iuli
    Daca tot ati prezentat audienta Realitatea, de ce nu dati si un top pentru sambata, duminica, luni si marti? De ce doar vinerea puneti audientele? Toata lumea stie ca Romanii au talent e lider editie de editie..
  • Mm Mm
    Eu nu mai fac parte din cei care "comuta peste" Realitatea TV demult. Or fi atatia, dar daca stau 30 de secunde si schimba ... inseamna ca inca ii mai cauta pe Prigona si Bahmutanca la scandal pe divort, nu ii gasesc si schimba pe noul OTV.
  • dan dan
    saracul de el ce probleme grave are ....nici pro tv cred ca n a avut aseara audienta aia d apoi realitatea ....ei sunt de fiecare data pe 18 in clasamentele de audienta...chiar sub digi 24
  • Rares Borcan Rares Borcan
    1.3 milioane pe luna probabil .
    Sau pe trimestru daca ne luam dupa publicul comercial.

Trimite un comentariu

sus