Skip to main content

ATAC CIBERNETIC. Măsuri preventive: O agenţie de media din România a lucrat azi doar de pe mobil şi mac-uri. Alte trei şi-au oprit sistemele marţi seară

 
Sursa foto: DailyExcelsior.com
Sursa foto: DailyExcelsior.com

Atacul cibernetic global are efecte şi în piaţa de media. Ca măsură preventivă, o agenţie de publicitate din România a lucrat azi doar de pe mobile şi de pe computere Apple – Mac.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, agenţia de media Initiative şi-a anunţat colaboratorii că îşi desfăşoară activitatea de pe telefoanele mobile, ca o măsură preventivă după atacul cibernetic global de ieri. Este doar o măsură preventivă să nu folosim computerele, au justificat cei de la Initiative, potrivit aceloraşi surse.

Compania de media a precizat, în mesajele către colaboratori, că nu există sisteme afectate de atac, că nu sunt pierderi de date şi că măsura urmăreşte doar întărirea protecţiei sistemelor informatice.

Totodată, colaboratorilor li s-a propus să folosească azi, tot pentru protecţie, telefoanele mobile şi computerele Apple – Mac în colaborarea cu agenţia de media.

Măsura de siguranţă li s-a aplicat tuturor agenţiilor din grupul Lowe.

Oficialii grupului Lowe, din care face parte şi agenţia de media Initiative, au explicat situaţia pentru Paginademedia.ro.

Valentin Breja, IT Manager Lowe Group:

"Lowe Group are pregătit un plan de urgenţă (B) în caz de ameninţări cibernetice, care presupune organizarea operaţiunilor pe terminale alternative, mobile şi desktop, în offline.

Marţi, 27.06.2017, la ora 16:00, în contextul informaţiilor privind un atac cibernetic desfăşurat la nivel global, pentru a evita orice risc, agenţiile grupului au decis să activeze planul B, continuând acest mod de lucru pe parcursul zilei de miercuri.

Ca urmare a analizei de risc, Lowe Group îşi va relua joi dimineaţă fluxul de lucru normal, online şi offline. Trecerea la planul B a fost facută cu succes, operaţiunile curente fiind afectate în foarte mică masură."

MEC, Mindshare şi Mediacom şi-au închis sistemele IT o noapte

Activitatile din Romania ale unor agentii de media si publicitate ce fac parte din grupul global de comunicare WPP, una din ţintele atacului cibernetic de marti, au fost la randul lor afectate de acest atac, a scris HotNews.ro

La agentiile de media - MediaCom, Mindshare si MEC - unele sisteme IT au fost inchise marti spre seara pentru a preveni eventuale complicatii, iar miercuri dimineata se lucra la rezolvarea problemelor, notează site-ul.

În România, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, sistemul agenţiilor de media din grup a fost funcţional de dimineaţă. Totodată, în timpul zilei, specialiştii IT locali ai agenţiilor au ţinut legătura cu cei internaţionali pentru a cerceta situaţia.

Printre companiile vizate de ultimul atac cibernetic de tip ransomware, care s-a raspandit extrem de rapid marti dupa-amiaza din Ucraina si Rusia spre Europa Vestica, se numara si multinationale precum Rosneft PJSC, A.P Moller-Maersk si Grupul de comunicare WPP.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex2 alex2
    Pai daca se poate de pe mobil fara nicio problema, eu zic sa nu mai revina la calculatoare. Si asa e munca grea de tot la agentiile astea...

Trimite un comentariu

sus