Skip to main content

CONCURS RADIO 2017. Un radio de jazz a cerut azi frecvente de la CNA

 
foto: All About Jazz
foto: All About Jazz

Postul Jazz Radio a aplicat astazi la CNA pentru mai multe frecventecu ajutorul carora vrea sa intre pe piata romaneasca de radio. Radioul ar fi primul de acest gen din Romania.

Publicitate

Consiliul va lua o decizie in acest sens in sedinta de martea viitoare.

"Suntem intr-o 'companie selecta' de tari, alaturi de Republica Moldova si cateva tari din africa si arabia, care nu au radio de Jazz", a spus reprezentantul postului de radio, prezent astazi la CNA.

Tudor Vesa, reprezentantul postului Jazz Radio, la CNA:

"Suntem intr-o companie selecta, alaturi de Republica Moldova, singurele doua tari din Europa care nu au radio de jazz. Vecinii nostrii din Bulgaria au un radio de jazz, Ungaria are 2 radiouri de jazz, Ucraina are 2 radiouri de jazz. De asemenea, alaturi de cateva state din arabia si africa care nu au radio de jazz."

In orice caz, radioul va avea o arie de difuzare locala si nu va emite in Bucuresti. Postul a aplicat pentru frecventele scoase la concurs in orasele Alba Iulia, Baia Mare, Brasov, Craiova, Iasi, Sibiu si Suceava.

Investitia initiala prezentata de post la CNA este de 200.000 de euro.

"Investitia mi se pare usor exagerata. Daca ii aveti si vreti sa ii investiti este exceptional", a spus Radu Herjeu, membru CNA.

Reprezentantul postului a declarat insa ca suma este doar o estimare facuta in situatia in care CNA i-ar acorda toate frecventele solicitate.

"Suntem foarte seriosi, avem sustinere, avem conexiuni in Europa si peste Ocean, evident in situatia in care vom primi mai putine frecvente, bugetul se va reduce considerabil. Investitia trecuta e o estimare pentru toate frecventele", a spus acesta.

Postul Jazz Radio este detinut de societatea SC Jazz Media SRl, care nu mai detine alte licente audiovizuale. Actionariatul societatii este alcatuit din Brabete Florin si Vesa Tudor, fiecare cu cate 50% din actiuni.

De unde a pornit ideea radioului de Jazz?

Reprezentatul Jazz Radio la CNA:

"In primii zece ani din viata mea m-am uitat la toate desenele animate posibile si cand am avut prima data acces la internet, primul lucru pe care l-am facut a fost sa caut muzica din desenele animate. Atunci am tras concluzia ca e jazz si atunci mi-am declarat loialitatea fata de acest gen de muzica.

In urmatorii ani am studiat Jazz si in anul 2 de facultate mi-am luat primul loc de munca, iar din primul salariu mi-am cumparat ceasul de pe mana, am venit la Bcuuresti sa particip prima data la un concert de jazz si al treilea lucru a fost sa cumpar domeniul Jazzradio.ro.

De 9 ani ma pregatesc sa calaoresc in lume si sa particip la cat mai multe evenimente de jazz, sa vad cat mai multi artisti. De sase ani incoace organizam eveniemnte de jazz in Romania, suntem membri ai retelei europene de jazz si parteneri de nadejde ai celui mai mare institut de jazz din galaxie, care este situat din SUA.

De noua ani am planuit, acum am ajuns sa avem resursele si cunostintele, nu am mai facut-o dar suntem foarte increzatori. Tinerii sunt cei care participa la evenimente de jazz, spre surprinderea noastra."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Calin Calin
    Se spunea ca Jazzradio va emite din toamna in Brasov pe frecvența 91, 9 suntem in Decembrie si in Fm -ul brașovean nu se aude nimic pe 91, 9!

Trimite un comentariu

sus