Skip to main content

Un ziarist acuză: conducerea Adevărul i-a impus să scoată întrebări dintr-un interviu cu consultantul lui Donald Trump, care a vizitat România

 
Un ziarist acuză: conducerea Adevărul i-a impus să scoată întrebări dintr-un interviu cu consultantul lui Donald Trump, care a vizitat România
Mircea Barbu și consultantul Roger Stone - Sursa foto: Adevarul

UPDATE. Dan Marinescu, redactor-șef Adevărul, a declarat pentru Paginademedia.ro că a cerut scoaterea celor două întrebări din motive de politică editorială. "Adevărul este un produs quality", a spus el.

Publicitate

Neînțelegeri în redacția Adevărul. Jurnalistul Mircea Barbu, șeful secției video de la Adevărul, acuză conducerea ziarului că a încercat să îi trunchieze un material.

Ziaristul Mircea Barbu a declarat pentru Paginademedia.ro că redactorul-șef al ziarului, Dan Marinescu, i-a impus să scoată două întrebări dintr-un interviu pe care acesta l-a făcut recent cu Roger Stone, fostul consilier de campanie al lui Donald Trump și consultant politic, care a fost zilele acestea în România. 

Concret, jurnalistul a fost sunat astăzi de Dan Marinescu pentru a i se cere explicit să scoată acele întrebări din interviu, argumentând că „scade nivelul interviului” și că „nu le consideră compatibile cu ziarul Adevărul”.

Despre ce era vorba? Jurnalistul Mircea Barbu a povestit pentru Paginademedia.ro că una dintre întrebări avea legătură cu scandalul unor înregistrări apărute în campania electorală din Statele Unite, în care Trump îi spunea unui alt bărbat despre o femeie „grab her by the pussy”. „A fost o discuție între mine și Roger Stone, în care l-am întrebat dacă i se pare ok că Trump are genul ăsta de atitudine. Răspunsul lui a fost bine argumentat”, a explicat Mircea Barbu. 

A doua chestiune „cu probleme” a fost o întrebare legată de un incident din anii 90 din viața lui Roger Stone, despre care s-a scris că ar fi dat anunțuri în presă în care el și soția căutau swingeri. „Tocmai acest incident, pe care el l-a și recunoscut, l-a făcut și mai excentric. A fost momentul lui de cotitură. Iar eu l-am întrebat de asta, de momentul 1996, dar n-am insistat pe detalii, nici nu am folosit cuvântul swinger.”, a explicat jurnalistul. 

El a mai spus că i s-a sugerat, din mai multe direcții, să-i adreseze consultantului politic întrebări despre miliardarul George Soros. „Normal că-l întrebam, dar mi s-a părut cam exagerat că venit din mai multe părți”, a spus Mircea Barbu.

Până la ora redactării articolului, Dan Marinescu nu a putut fi contactat. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Produs quality pe naiba. Le-am citit continutul, sau mai bine zis am incercat sa-l citesc. E un gunoi, cu titluri tip clickbait si care frizeaza extravagantul. Am inchis instant.

Trimite un comentariu