Skip to main content

„Noul ministru al Culturii, fost manager la Cancan şi Libertatea”. Ştirea, distribuită de mii de ori pe Facebook

 
„Noul ministru al Culturii, fost manager la Cancan şi Libertatea”. Ştirea, distribuită de mii de ori pe Facebook

Vestea că Lucian Romaşcanu, fost director la tabloidele Cancan şi Libertatea, a fost desemnat noul ministru al Culturii, a fost ştirea zilei de ieri pe reţelele de socializare. Mii de oameni au distribuit informaţia, tratată atât de site-urile de ştiri cât şi pe bloguri.

Publicitate

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri şi în blogosferă au scris despre noul şef de la Ministerul Culturii.

Cumulat, cele două articole de pe prima poziţie au adunat aproape 7.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Primul în topul celor mai apreciate şi distribuite ştiri de pe site-urile de ştiri este un material publicat pe site-ul Digi24.ro, cu titlul “Noul ministru al Culturii, fost manager la Cancan şi Libertatea”. Articolul a fost apreciat şi distribuit de peste 4.600 de ori.

Din material:

"Lucian Romaşcanu, cu experienţă în industria media, este pe lista propunerilor de miniştri în guvernul Mihai Tudose, pentru funcţia de Ministru al Culturii. Acesta este la primul mandat de parlamentar, el fiind senator PSD de Buzău. La începutul acestui an a fost numit secretar în Comisia de Media din Senat, iar ulterior a devenit Preşedinte al aceleiaşi comisii."

În topul blogosferei s-a remarcat o opinie semnată de Daniel Gorgonaru pe Blogurile Adevărul, titrată “Fostul şef de la Cancan şi WOWbiz, desemnat ministru al Culturii”.

Daniel Gorgonaru, pe Blogurile Adevărul:

"Îl cunosc pe Lucian Romaşcanu, m-am intersectat pentru o scurtă perioadă de timp cu el la Ringier, pe vremea când lucram la Libertatea. Este un tip OK, cu reale calităţi manageriale, cu o expertiză bună pe piaţa mass-media, cu multe conexiuni în publicitate etc.

Dar totuşi, viaţa culturală românescă nu se reduce la televiziuni şi presă scrisă (online sau print) şi acestea din zona tabloidă. Televiziunile din România nu mai au de mult nicio legătură cu fenomenul cultural, însă Kanal D, unde a fost director Lucian Romaşcanu, este la ani lumină distanţă de termenul cultură."

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri au intrat materiale de pe platformele Digi24.ro şi Hotnews.ro.

În topul blogosferei s-au remarcat materiale de pe Blogurile Adevărul, Mihaivasilescublog.ro, Zoso.ro şi Tolo.ro.

Menţiune importantă: Ambele topuri includ, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Digi24.ro, “Noul ministru al Culturii, fost manager la Cancan şi Libertatea”

- 4.606 Likes & Shares;

2. Hotnews.ro, “Sorin Grindeanu, intrebat ce le transmite protestatarilor impotriva OUG 13: Ca au facut bine! / Plus: Sunt multe lucruri de spus despre OUG 13 si 14. La vara stiu ca e asa o liniste... o sa le spun”, de Alina Neagu

- 3.537 Likes & Shares;

3. Hotnews.ro, “Cine este Liviu Pop, noul ministru al Educatiei: Anti-reformistul care a distrus doua institutii ca sa-l apere pe Victor Ponta de acuzatia de plagiat”

- 1.888 Likes & Shares;

4. Digi24.ro,”Prag pentru abuzul în serviciu. Toader: Nu va fi cel aşteptat de toată lumea”

- 1.626 Likes & Shares;

5. Digi24.ro, “VIDEO. Prestaţie jenantă a fostului soţ al Olguţei Vasilescu în comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Wlassopol a fost numit prim-vicepreşedinte ASF”

- 1.047 Likes & Shares;

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă:

1. Blogurile Adevărul, “Fostul şef de la Cancan şi WOWbiz, desemnat ministru al Culturii”, Daniel Gorgonaru

- 2.300 Likes & Shares;

2. Mihaivasilescublog.ro, “Azi e despre noi”

- 195 Likes & Shares;

3. Blogurile Adevărul, “Un scrutin la care Dragnea n-ar fi putut candida”, de Cristian Preda

- 167 Likes & Shares;

4. Zoso.ro, “Cam astea sunt competenţele soţului Olguţei Vasilescu”

- 80 Likes & Shares;

5. Tolo.ro, “MINISTRUL PIERDUT: GABI SZABO. Fosta atletă e una dintre puţinii care ar fi avut energia să taie finanţarea federaţiilor-zombi, care iau degeaba bani publici”

- 69 Likes & Shares.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • fost coleg fost coleg
    Daniel Gorgonaru, pentru cine nu știe, este extrem de potrivit pentru a vorbi de Cultura după ce a prăbușit - ca locotenent al lui Mihnea Vasiliu - tirajul Libertatea. Succesuri!
  • Marcel Marcel
    Iar Sgabercea paharnic :))
  • Livia Pila Livia Pila
    Am auzit ca viitor secretar de stat va fi de Hillerin de la Catavencii. Intre timp si sef de gazeta de anunturi mortuare la Tulcea. Romascanu isi va intari echipa cu Irina Radu si cu Ionut Cristache de la Tvr.

Trimite un comentariu

sus