Skip to main content

Paula Seling si Cristi Enache de la Directia 5, azi la CNA sa sustina postul National FM. Radioul vrea 22 de frecvente de la CNA

 
Paula Seling si Cristi Enache de la Directia 5, azi la CNA sa sustina postul National FM. Radioul vrea 22 de frecvente de la CNA

Paula Seling si solistul trupei Directia 5 Cristi Enache au fost azi la CNA sa sustina National FM, deţinut de fraţii Micula, in demersul postului de a castiga cat mai multe frecvente la concursul demarat azi de Consiliu.

Publicitate

Postul National FM a solicitat 22 de frecvente din cele 30 puse la bataie la concurs de CNA.

De au sustinut cei doi artisti postul National FM?

"Mi-as dori foarte mult ca muzica mea sa ajunga prin intermediul lor si in alte teritorii. Nu e vorba numai de mine, e vorba de multi artisti care nu au unde sa-si desfasoare muzica pentru ca se cauta un anumit sound", a spus Paula Seling.

Cristi Enache a spus de cealalta parte ca "noi suntem aici pentru normalitate. Fiecare tara are posturile care difuzeaza doar muzica din tara respectiva. Acesta e singurul post de muzica romaneasca."

Ce au spus Paula Seling si Cristi Enache azi la CNA:

Paula Seling:

"Vreau sa va spun ceea ce probabil banuiti ca eu fac parte dintr-o categorie de articsti care indraznesc un pic mai mult, am un curaj de a spune un pic lucrurile altfel decat o fac artistii in ziua de astazi si de a spune mai multe lucururi. Indraznesc sa cred ca prin muzica mea pot sa schimb ceva in bine in societatea noastra si de aceea probabil ca disponibilitatea radiourilor comerciale nu este foarte mare in a-mi difuza muzica, pentru ca indraznesc mai mult.

Ei bine, din acest numar de radiouri care difuzeaza pentru o anumita categorie de public, sigur, foarte mare, eu am observat ca radioul National FM are si el curajul de a difuza altfel de muzica. Are curajul de a difuza muzici care se incapataneaza sa spuan ceva si care suna un pic altfel de toate radiourile care cauta un anumit sound.

Va spun ca eu m-am imprietenit cu ei pentru ca ii ascult si apoi a venit chemarea lor de a fi aici alaturi de ei. Trebuie sa fi facut ceva bine in cariera mea din moment ce ei s-au gandit sa fiu aici azi langa ei.

Mi-as dori foarte mult ca muzica mea sa ajunga prin intermediul lor si in alte teritorii. Nu e vorba numai de mine, e vorba de multi artisti care nu au unde sa-si desfasoare muzica pentru ca, repret, se cauta un anumit sound."

Cristi Enache, Directia 5:

"Pot sa recunosc ca este mai calduros locul in realitate aici decat pare la televizor. Este o onoare ca cei de la National FM m-au invitat. Sper ca ascultati Directia 5 si veti asculta in continuare la National FM Directia 5.

Ne-am dori foarte tare sa fim ascultati in toata tara, pe toate frecventele, noi suntem aici pentru normalitate. Fiecare tara are posturile ei radio-tv care difuzeaza doar muzica din tara respectiva. Acesta este singurul post de muzica romaneasca. De aceea suntem aici. Cam astea sunt cele mai sincere cuvinte prin care pot sustine National FM."

Postul National FM a solicitat de la CNA 22 de frecvente, din cele 30 puse in concurs de Consiliu.

Este vorba de frecvente din orasele Alba Iulia, Calarasi, Campulung (una din 2 licente), Huedin, Hunedoara, Iasi (una din 2 frecvente), Orsova, Putna, Roman, Ramnicu Valcea, Rasnov, Sebes, Sighetu Marmatiei, Suceava (2 frecvente), Toplita, Targu Neamt, Vaslui si Vatra Dornei (una din 2 frecvente).

Potrivit raportului intocmit de CNA, in cazul acordarii frecventelor, acestea vor fi incluse in reteaua nationala a postului National FM, alcatuita din 34 de statii.

Societatea ABC PLUS MEDIA SA din Oradea, care controleaza postul de radio National FM, detine 2 licente de radio, pentru National FM si Favorit FM din Zalau, si o licenta pentru postul de televiziune National TV.

Firma ABC PLUS MEDIA SA este detinuta de fratii Micula Ioan şi Micula Viorel cu câte 50% din actiuni. Acestia mai detin, prin intermediul societatii CLAS MEDIA SRL, o licenta audiovizuala pentru postul de televiziune Favorit TV.

TOATE proiectele prezentate până acum la concursul radio, AICI

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrey Bluer Andrey Bluer
    Muzica de calitate nu tine cont de gen, faptul ca se tot pune accentul pe moda si nu pe calitate mi se pare o prostie pentru ca ce a fost pe val nu tot timpul a fost de calitate si modul cum se face promovarea la radio in general a muzicii nu tot timpul a fost chiar atat de corect, adica am avut multe melodii declarate hituri care nici macar nu isi meritau acest titlu. Frumuseatea e in diversitate, orice melodie din orice gen ar trebui sa aiba sansa sa devina hit daca e de calitate, de ce trebuie toti sa se supuna unor prejudecati ca daca nu e nu stiu cum, degeaba e hit ca nu are ce cauta pe radio, nu e asa, fiecare face ce ii place, toti artistii care au potential si scot o melodie acceptabila la prima vedere ar trebui afisata pe radio, dar nu in mod obsesiv, si natural iar publicul decide ce e hit sau nu.
  • Pardaillan Pardaillan
    E penibil ca un artist sa spuna ca radiourile cauta un anumit sound si sa nu se apuce sa faca melodii care sa se potriveasca cu soundul care are cautare. Daca ai muzica demna de anii 2000 si nu te updatezi sa ajungi la nivelul anului 2017, locul tau nu e pe radio. Iar valurile mari de muzica sunt acum pe future house, deep house, trap. Adica exact ce nu fac artistii romani, dar si exact ce nu difuzeaza nici CHR-urile din Romania.
  • Matei Matei
    Ce bine era Daca foloseati diacritice si erati atente la redactare.
  • geo geo
    Eu caut Național FMul când ajung în București pentru că, în general, îmi place ceea ce difuzează. Din păcate, în orașul meu, nu se scoate nicio frecvență la concurs...
  • Valentin Valentin
    Sunt total de acord cu @K. Sper totusi ca CNA sa acorde macar o frecventa pentru Dance FM.
  • hasmote hasmote
    Ideea nu este proasta, dar e ca si cu mancatul sarmalelor, prea multe asa iti fac rau si te saturi de ele. Nu ca nu ar fi bune , dar cata carne tocata traditionala romaneasca sa ingeri. Nu le ajunge deja reteaua care o au,vor sa ia cat mai multe apoi sa vanda Fratii Micula tot. Eu cred ca asta vor,totul este ca Izvorul Minciunilor,facuta in Voluntari, o prosteala ieftina. Maine aud ca il cedeaza alora de la DIGI pt digi sport fm sau un *** dasta dulce.
  • Gabriel Cristea Gabriel Cristea
    Radio Guerrilla da foarte muzica romaneasca din zona rock alternative .
  • K K
    Uite inca un adevar: Dance FM e singurul post de radio din Romania pe nisa de muzica electronica/dance. Audientele din Bucuresti il plaseaza lejer peste National FM (ba chiar pe comercial a depasit ProFM, Digi FM, posturi mai mari din acelasi trust), deci e clar ca exista suficient public interesat de aceasta nisa.
    La fel de adevarat e faptul ca n-o sa primeasca nimic la acest concurs, pentru ca CNA nu reprezinta interesul ascultatorilor.
  • Umberto Umberto
    Adevărul ăsta este.national fm e singurul post de radio care asculți muzică de calitate si muzica românească.este foarte important asta.pacat că pe zona de Moldova Muntenia nu prea au frecvente.

Trimite un comentariu

sus