Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Atenţie, ţară inflamabilă!"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Atenţie, ţară inflamabilă!"

Subiectele din presa de azi. Incendiul de la Baloteşti, "rezultatul politicii de clemenţă a statului faţă de lipsa autorizaţiilor de la pompieri", scrie azi Adevărul. România liberă scrie despre "Guvernul second hand", Cabinetul Mihai Tudose, care a preluat 17 miniştri din fostul Executiv.

Publicitate
  • Adevărul titrează azi: "Atenţie, ţară inflamabilă!"

"Păsuirile acordate de Parlament şi de Guvern pentru autorizaţiile de la pompieri ne pun în pericol. O fabrică de mobilă şi un depozit de mase plastice din Baloteşti, jud, Ilfov, s-au făcut scrum într-un incendiu care a izbucnit marţi, în jurul orei 19.00, şi care nu fusese stins complet nici până aseară. Dezastrul de la Baloteşti e rezultatul politicii de clemenţă faţă de lipsa autorizaţiilor de la pompieri.

Depozitele nu aveau autorizaţie de de securitate de la ISU, iar proprietarul fusese amendat de mai multe ori şi somat să intre în legalitate", scrie azi cotidianul.

  • România liberă deschide ediţia de azi cu titlul: "Guvernul second hand"

RL scrie azi că "Mihai Tudose a preluat 17 miniştri de la Executivul demis pentru incompetenţă. Restul sunt controversaţi. Liviu Dragnea a reuşit să umple noul Executiv cu personaje chiar mai controversate decât cele din precedentul Cabinet.

Liviu Pop, sindicalistul antireformist care în 2012 l-a salvat pe Victor Ponta de acuzaţiile de plagiat, a revenit la Educaţie, iar la Cultură şi Identitate Naţională a ajuns fostul director al unui tabloid, Lucian Romaşcanu"

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "3 din 3 eşecuri"

"1-4 cu Osijek, 0-1 cu Lokomotiva Zagreb şi 1-2 aseară sunt cele trei înfrângeri ale roş-albilor din cantonamentul Sloven. 'Câinii' continuă să transfere, ieri l-au legitimat pe Katsikas, 27 de ani. Stoperul grec a jucat doar 14 meciuri în ultimele două sezoane, din cauza unei grave accidentări suferite în 2015", potrivit GSP.

Cotidianul: "Transilvania furată. Afacerea zonelor protejate, praf şi pulbere"

Potrivit Cotidianul, "în urmă cu două zile, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat actele prin care fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely făcea cadou societăţii comerciale Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni SA nici mai mult, nici mai puţin, decât 136.000 de hectare în centrul României.

Administraţia Parcului Naţional din Defileul Mureşului Superior, reprezentată de Melles Elod, încasa fonduri europene în numele adevăraţilor proprietari, percepea oamenilor taxe pe proprietăţile lor şi împărţea avize de mediu fără nicio acoperire legală."

Evenimentul zilei: "Manevra prin care PSD îl anihilează pe Mihai Tudose, premierul preferat de Iohannis"

Libertatea: "Două iubiri mai presus decât cea de Dumnezeu"

"După 11 ani petrecuţi în mănăstirile din România şi de pe muntele Athos, Eduard Bandi, un sportiv care a luat calea bisericii când luma fotbalului îi deschidea toate uşile, a revenit printre muritorii de rând pentru Laura şi pentru sportul rege", potrivit Libertatea.

Click: "România se topeşte la 40 de grade Celsius"

"De 79 de ani nu a mai fost atât de cald în luna iunie. Meteorologii spun că, pentru cel puţin încă patru zile, vor fi temperaturi neobişnuit de ridicate. Azi sunt prognozate 38 de grade, însă sâmbătă termometrele se încing la 42 de grade. La umbra!", conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus