Skip to main content

Un fost membru CNA, acum senator, a găsit vinovatul pentru ineficienţa Consiliului: “Niciodată nu am primit un punct de vedere clar de la Serviciul Juridic”

 
Lorand Turos
Lorand Turos

Lorand Turos, fost membru CNA şi actual Senator UDMR, a găsit răspunsul pentru ineficienţa Consiliului Naţional al Audiovizualului: "Niciodată nu am primit un răspuns clar de Serviciul Juridic".

Publicitate

Acesta a criticat Serviciul Juridic din CNA, spunând că “niciodată nu am primit un răspuns clar, concis, precis. Dacă ar fi existat, nu am mai fi stat două ore în şedinţa să ne convingem de un argument sau altul”.

Fostul membru CNA a vorbit astăzi în instanţă, în calitate de martor în dosarul CNA - Giga TV, despre cazul ridicării, şi ulterior a redării licenţei audiovizuale a postului Giga TV, deţinut de fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Senatorul UDMR a declarat că în cazul ridicării licenţei postului Giga TV, “cât şi în altele”, Serviciul Juridic nu şi-a asumat o direcţie a problemei de drept ridicate.

Lorand Turos:

“Atât în această situaţie, cât şi în altele, cât am fost la CNA am apelat la Serviciul Juridic pentru punct de vedere însă niciodată nu am primit un răspuns clar, concis, precis şi asumat într-o direcţie sau alta a problemei de drept ridicate.

La ambele şedinţe au fost prezenţi reprezentanţi ai Serviciului Juridic şi cred că am fost şi întrebat cu privire la aspectele de drept indicate însă nu îmi aduc aminte să fi primit un răspuns clar şi concis. Dacă ar fi existat, nu am mai fi stat două ore în şedinţa să ne convingem de un argument sau altul.”

Acesta a fost contrazis însă de avocatul lui Gheorghe Ştefan, inculpat şi el în dosar, care a spus, pe baza transcriptului şedinţei din data de 17 septembrie, că Serviciul Juridic a avut un punct de vedere concret.

“De ce nu aţi ţinut cont de punctul de vedere exprimat de Dumitru Ciobanu, şeful Serviciului Juridic, în şedinţa din 17 septembrie, în care a arătat că sunt aplicabile dispoziţiile articolului 54 din Legea Audiovizualului?”, l-a întrebat avocatul pe Lorand Turos.

“Nu îmi amintesc să fi primit de le Serviciul Juridic, nu îmi amintesc cine a fost în şedinţă, înţeleg că domnul Dumitru Ciobanu, un răspuns clar şi precis pe speţa Giga TV”, a răspuns fostul membru CNA.

Lorand Turos a declarat astazi în instanţă că a votat pentru retragerea licenţei postului Giga TV în virtutea articolului 57 din Legea Audiovizualului, care spune că se poate retrage licenţa dacă un post nu a emis mai mult de 96 de ore.

“Pentru mine, faptul că la data de 17 septembrie Giga TV nu putea să emită în conformitate cu licenţa acordată, a fost un motiv suficient pentru a vota în favoarea luării măsurii de ridicare a licenţei. Ştiu că au existat controale şi că au rezultat netransmiterea de programe mai mult decât perioada legală, de mai mult de 96 de ore”, a declarat senatorul.

Lorand Turos:

“Am votat pentru ridicarea licenţei postului Giga TV în şedinţa din 17 septembrie motivat de faptul că Giga TV deţinea o licenţă de retransmisie a postului Money.ro, ceea ce presupunea emiterea concomitentă a emisiei postului Money.ro. Însă la acea dată Money.ro nu mai exista şi cred că nu mai avea nici licenţă, astfel încât Giga TV nu avea ce retransmite.

Pe de altă parte, textul legal invocat ca temei pentru retragerea licenţei prevedea sancţiunea cu retragere a licenţei pentru netransmiterea pentru o perioadă de timp, în conformitate cu licenţa acordată.”

Articolul 57 din Legea Audiovizuală spune la alineatul 1, litera b) că “Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii:

b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului;"

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus