Skip to main content

CNA a refuzat sa prelungească licenţa unui post de radio care a emis în Braşov timp de 24 de ani

 
CNA
CNA

CNA a respins astazi prelungirea cu inca noua ani a valabilităţii frecvenţei unui post de radio din Brasov care, pe 12 iulie, a implinit 24 de ani de la prima emisie. Motivul? Retransmitea aproape total un post de radio detinut de aceeasi societate.

Publicitate

"E primul caz de acest gen cu care m-am confruntat", a spus Radu Herjeu, membru CNA.

Postul Radio Brasov Montan, detinut de societatea SC RADIO SRL din Brasov, a ramas fara licenta dupa ce Consiliul a decis sa nu ii prelungeasca licenta audiovizuala. In documentele membrilor CNA aparea ca postul retransmitea in proportie de 97.7% postul Radio Brasov, detinut de aceeasi societate.

Solicitarea de prelungire a licentei a primit doar trei voturi de la cei opt membri prezenti la sedinta CNA de astazi. Au votat pentru Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda si Rasvan Popescu.

Impotriva au votat Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea.

De la sedinta CNA de azi lipsesc membrii Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos si Monica Gubernat.

Licenta audiovizuala urma sa expire la data de 20 iulie. Postul emitea pe frecventa 90.7 FM. Radio Brasov emite pe frecventa 87.8 FM.

"Adica practic dumneavoastra aveti acelasi post de radio pe doua frecvente distincte in Brasov. Bine, exista o diferenta de 2.29%. Adica eu stiu ca un post de radio e stereo, dar e pe aceeasi frecventa, nu pe doua frecvente, ca nu se poate", a spus membrul CNA Gabriel Tufeanu.

"Da, dar aceasta diferenta este reflectat in acest moment in programele de stiri. Practic jurnalele de stiri sunt diferite, aceasta e situatia, momentan", a spus Onelia Pescaru, repreentantul postului Radio Brasov Montan.

Gabriel Tufeanu: "Cat de diferite pot sa fie jurnalele de stiri pentru un post local?"

Onelia Pescaru:

"Putem sa facem acest lucru, pentru ca este vorba de o audienta pe care o tintim in zona turistilor, deci asa a fost gandit acest post si dorinta noastra e de a relua programele destinate acestei audiente. In acest moment am fost nevoiti sa ne adaptam la aceasta formula minimalista pentru ca am trecut prin niste vremuri destul de dificile in ultima perioada."

Radu Herjeu:

E primul caz de acest gen cu care m-am confruntat. Dumneavoastra nu veniti sa solicitati o schimbare temporara de grila sau de structura de program pentru ca aveti niste dificultati, care nu sunt de ieri, de azi.

Daca nu le-ati rezolvat in cei doi, trei ani de cand aveti difiuculati, dumneavoastra veniti si cereti o noua licenta de noua ani. Deci dumneavoastra doriti o noua lienta de 9 ani pentru un post care face 32 de minute pe zi de program, restul retransmite un post din aceeasi localitate.

In ideea ca poate va reveniti in acesti noua ani si poate o sa faceti nu stiu ce. Si daca nu va reveniti, noi cum va putem lua licenta inapoi pentru ca nu v-ati tinut de cuvant?

Onelia Pescaru:

"V-as minti daca v-as spune ca e alta situatia in prezent. Vrem sa dezvoltam, am ajuns la zi cu datoriile, deci trecem prin situatii dramatice ca toata presa din zona si nu numai. Cred ca avem bune intentii, avem profesionisti, avem o istorie in spate si aveti motive sa credeti in noi ca vom merge mai departe, v-as minti sa va spun nu stiu ce povesti. Da, vrem sa dezvoltam programe editoriale frumoase si cred ca puteti conta pe noi."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Priviti cu atentie logo-ul CNA. acel "N" nu vi se pare gresit?
  • Oana Oana
    Vaaaaaiii ce noutate (...) pai la Bistrita KissFm nu are deloc program local si nu are nimic legat de acest oras, totul e 100% retrasmis de la Bucuresti....aaaa, doar reclama e locala....si asa se intampla si la Magic, RockFm...si multe alte radiouri care au obtinut licenta locala dar transmit de la Bucuresti......
  • tutu tutu
    Oricum nu mai asculta nimeni radio,cred.Avem utube,mp3,smartfone.Cred ca o sa dispara in curand si radioul si televiziunea in felul in care le stim noi acum.
  • BDorin BDorin
    O scuza penibila la concursul de licente foarte multe radiouri nationale kiss, zu sau altele se bateau pe o singura licenta din Brasov si asa cei de la CNA au mai facut rost de una poate o da la FreshFm unde is carcotasii in momentul de fata vedem.
  • Q Q
    Au retras licenta s-o dea la zu sau alti *** de partid. Scuza e penibila, la fel ca consiliul.
  • livia pila livia pila
    Ar fi foarte bine ca duduiele si duduii care pierd degeaba vremea in calitate de membri ai CNA sa analizeze emisiunea România 9 de la TVR. Ca draguta de Comisie de etica din TVR face nani-nani. Uite, d-le Herjeu , atit de vocal după cum se vede, analizați editia de ieri, 17 iulie a emisiunii colegului Cristache. O rusine!
  • Cînd Profm retransmitea pe fregvențele Infopro voi cei dela cna vă făceați că n-auziți.
  • Thor Thor
    Eu știu o REȚEA NAȚIONALĂ - nu dau nume! - care aparținea de un mare trust media - nu dau nume! - care a retransmis TIMP DE 5 ANI, nu 97,7%, ci 100% programul UNEI ALTE REȚELE NAȚIONALE ale aceluiași trust! Și CNA se făcea că nu vede! Sincer, doamnelor și domnilor din CNA, nu vă e un pic rușine?

Trimite un comentariu

sus