Skip to main content

Concediat de la Adevărul. Secţia în care lucra Mircea Barbu a fost desfiinţată

 
Mircea Barbu şi consultantul Roger Stone - Sursa foto: Adevarul
Mircea Barbu şi consultantul Roger Stone - Sursa foto: Adevarul

Jurnalistul Adevărul Mircea Barbu a fost dat afară de la Adevărul după ce s-a opus scoaterii unor întrebări dintr-un interviu şi apoi a vorbit public despre presiunile în acest caz.

Publicitate

După ce ieri dimineaţă a ajuns la redacţie şi s-a trezit că nu mai are calculatorul la care să lucreze, jurnalistul a fost informat, printr-o hârtie, că secţia Reporteri speciali, din care acesta făcea parte, va fi desfiinţată şi, implicit şi postul pe care Mircea Barbu îl deţinea. Motivul? „Datorită problemelor economico-financiare înregistrate de către SC Adevărul Holding SRL”

„Vă infromăm că, în cadrul societăţii nu există locuri (posturi) vacante compatibile cu pregătirea profesională şi capacitatea dumneavoastră de muncă”, se mai menţionează în hârtia primită de jurnalist.

Totul a început săptămâna trecută, când redactorul-şef al ziarului Adevărul, Dan Marinescu, l-a sunat pe Mircea Barbu cerându-i să scoată două întrebări din interviul cu Roger Stone, fostul consilier de campanie al lui Donald Trump şi consultant de imagine, care a venit recent la Bucureşti.

„Deci sunt două chestii pe care omul ăla ne roagă să le scoţi din interviu. Aia cu grabbing pussy şi aia cu swingerii”, i-a spus Dan Marinescu, redactor-şef la Adevărul, la telefon jurnalistului Mircea Barbu (conversaţia telefonică, AICI). Jurnalistul a povesti episodul şi pentru Paginademedia.ro.

Luni, când s-a dus la redacţie, Mircea Barbu a povestit totul într-o postare chiar pe blogurile Adevărul. Textul intitulat „Urât e să fii slugă” a stat cel mult 15 minute pe site, iar apoi a fost şters (integral, AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Asafa Asafa
    Nu va mirati, asa s-a intamplat si la alte publicatii, evz cand i-au facut pe baietii aia sa plece, dolce sport cand l-au haituit pe nourescu pana n-a mai rezistat etc. Mereu sunt sefi educati pe maidane care isi bat joc de oamenii valorosi ca sa ramana ei si pilele (prietenii lor).
  • ion din balon ion din balon
    o gandire autentic prafuita de bugetar are domnul gogu :)) dupa el si daca ii *** :))
  • Gogu Gogu
    Mircea, tata, e urat sa fii ***, dar e si mai naspa sa fii somer. Sigur ca dreptatea e de partea ta, fara indoiala, dar pana la urma cu ce te-ai ales? Colegii din jur te aplauda pe furis, dar cand Marinescu si Nicolescu trec pe langa ei isi baga capetele prin calculatoare.
    Bravo pt verticalitate, felicitari pt cunostinte, dar sa stii ca nimeni nu vrea, de fapt, oameni valorosi, competenti si verticali, Cu atat mai putin un mogul care juca in filmulete cu traic de copii.

Trimite un comentariu

sus