Skip to main content

Facebook îşi vrea partea din piaţa TV. Gigantul digital a anunţat când îşi lansează propria platformă video

 
Facebook Hepta
Facebook Hepta

Facebook îşi face loc pe piaţa TV. Gigantul digital îşi vrea partea din cele 70 de miliarde de dolari care se învârt în piaţa de publicitate a televiziunii din Statele Unite, acolo unde va fi lansată iniţial platforma video anunţată de Facebook.

Publicitate

Gigantul digital se pregăteşte să-şi lanseze propria platformă video. Data de lansare este programată pentru mijlocul lunii august, scrie Bloomberg.

Lansarea a fost iniţial programată în urmă cu o lună, dar data a fost devansată pentru că procesul de producţie a seriilor comandate de Facebook a necesitat mai mult timp.

Proiectul propus de Facebook va fi diferit de Youtube, dar nu va concura nici cu reţelele video precum Netflix sau HBO, potrivit sursei citate. Cum va arata platforma?

Platforma video va fi integrată în reţeaua socială, însă va funcţiona ca entitate distinctă de fluxul de ştiri. Noua secţiune video va oferi celor peste 2 miliarde de utilizatori un mix de conţinut propus de Facebook, dar şi generat de utilizatori. Toate producţiile vor fi episodice şi vor fi create în aşa manieră încât să stimuleze conversaţiile dintre utilizatorii reţelei Facebook, scrie Bloomberg.

Facebook finanţează două tipuri de programe pe care vrea să le integreze pe platforma video:

  • Un tip de programe scumpe, complexe, de tipul emisiunilor de televiziune, care necesită un timp de producţie de câteva luni.
  • Un tip de materiale video scurte, mai ieftine, produse de companii precum Vox Media Inc sau BuzzFeed Inc.

Pentru programele complexe Facebook este dispus să plătească până la câteva sute de mii de dolari pentru fiecare episod, sume comparative cu cele alocate de celelalte platforme video premium, potrivit Bloomberg. Acestea vor rula exclusiv pe platforma video a Facebook.

Pentru programele scurte, mai ieftine, Facebook este dispus să plătească sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de dolari pentru fiecare episod, care vor fi exclusive pe platforma video doar pe o perioadă limitată, ulterior putând fi preluate oriunde.

Primele spectacole cu care Facebook le-a achiziţionat sunt seria "Last State Standing", produsă de compania americană American Ninja Warrior, şi al doilea sezon al seriei de comedie "Loosely Exactly Nicole", care a fost difuzat prima dată de MTV, scrie Bloomberg.

Pentru acest proiect, Facebook a angajat mai mulţi oameni din zona producţiilor pentru platforme video, precum:

  • Ricky Van Veen, co-fondator al platformei de comedia College Umor
  • Sarah Madigan, fost director executiv la Netflix, care se ocupă de achiziţionarea programelor
  • Mina Lefevre, fost director executiv la MTV, care va supraveghea evoluţia noilor producţii

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus