Skip to main content

Goooooool! Ilie Dobre, un nou record mondial de strigat la gol. "A fost din orgoliu"

 
foto: srr.ro
foto: srr.ro

Comentatorul Ilie Dobre, de la Radio România Actualităţi, a stabilit un nou record mondial de cel mai lung strigat la gol. Comentatorul sportiv a strigat "Gol" timp de 52 de secunde şi 3 zecimi, potrivit Romania România Actualităţi. Acesta a fost omologat de World Record Academy, pe 5 iulie.

Publicitate

Noul record mondial a fost atins însă în studio, nu pe stadion în timpul vreunui meci. De ce? "Am făcut-o din orgoliu", a spus Ilie Dobre pentru Paginademedia.ro, care a povestit cum recordul său a fost bătut de un suporter al echipei Borussia Dormund, tot în studio.

Ilie Dobre:

"Un post german a făcut un concurs de divertisment şi au luat un grup de oameni să vadă care strigă cel mai mult "Gol" în studio. Un suporter de la Borussia Dortmund a strigat mai mult de 36 de secunde, recordul meu mondial realizat pe stadion, însă nemţii nu au precizat că suporterul mi-a bătut recordul din studio.

În studio ai alte condiţii, poţi striga cu o tonalitate mai joasă, nu e ca pe stadion. Aşa că am intrat şi eu în studio şi am bătut recordul mondial şi în studio."

Ilie Dobre deţine zece recorduri mondiale omologate de World Record Academy, nouă pentru cel mai lung strigăt la gol şi unul pentru comentatorul sportiv cu cele mai multe cărţi scrise, patruzeci şi cinci.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Cum eu sunt mai veche in profesie ii voi aminti lui Ilie Dobre cum a ajuns comentator sportiv. A lucrat la Radio si înainte de 1990, la sectia Agricolă. Imediat a stiut să profite de context, a intrat in greva foamei santajind ca e gata sa mearga pina la capăt dacă nu este transferat la Sport. Conducerea a cedat. Ilie comentează fotbal. Nimeni nu a spus sau a scris ca o face bine. Doar că strigă tare. Și are un accent care nu e conform cu limba literara.
  • circo circo
    Ilie Dobre *** din presa sportivă românească. A păcălit total meseria asta, din păcate cu acceptul șefilor din Radio România.
  • Football Fan Football Fan
    Exista oameni care nu au simtul ridicolului, iar Ilie Dobre a cel mai potrivit, cunoscut si determinant exemplu in acest sens.
    - Comentariile sale sunt de slaba factura. Nu ofera date tehnice, ci doar insaileaza niste nume.
    - Vocea sa numai radiofonica nu e. Ascultati-l o singura data si vi se ia de transmisii sportive.
    - Cartile sunt niste texte alandala pline de ineptii, valoarea lor literara fiind o jena si pentru un elev de clasa a cincea. Sunt pline de laude la adresa sponsorilor, unele personaje fiind fara anvergura.
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Cred că mai important decât recordul este momentul acela când comentatorul se bucură detaliind tot ceea ce vede pe stadion și e în extaz atunci când anunță un gol.

    Din păcate cred că Ilie Dobre este unul din ultimii comentatori de genul acesta, televiziunea a făcut să nu mai avem nevoie de tipul acesta de comentatori, și pe undeva este trist, farmecul unei epoci se pierde.

Trimite un comentariu

sus