Skip to main content

Logo-ul Pro TV, schimbat a doua oară în 22 de ani. Dispar şi ultimele însemne ale logo-ului de la lansarea din 1995

 
Pro TV
Pro TV

Schimbarea la faţă. În toamnă, şi ultimele însemne ale logo-ului Pro TV, aşa cum a apărut el în 1995, vor dispărea.

Publicitate

Grupul Pro trece în toamnă printr-o schimbare capitală de imagine. Posturile TV din grup, branduri distincte până acum, trec sub umbrela Pro, adică vor avea acelaşi nume. Şi cunoscutul logo Pro se va schimba

În această toamnă, universul PRO îşi propune să reunească toate canalele TV din grup sub acelaşi concept grafic, vizual, dar şi la nivel de denumiri”, spun oficialii canalului, într-un comunicat, săptămâna trecută.

„Până în acest moment, fiecare dintre canalele noastre secundare era perceput ca o entitate distinctă. Din această toamnă, ne dorim ca universul PRO să devină mai mare, mai puternic, iar grupul PRO să fie perceput ca un întreg. Avem canale secundare foarte puternice, cu o istorie bogată şi ne dorim ca fiecare dintre acestea să funcţioneze sub aceeaşi umbrelă PRO. În două cuvinte, suntem PRO!”, a explicat Aleksandras Cesnavicius, directorul general al grupului de media.

Logo-ul Pro TV nu este la prima schimbare. Ci la a doua. Prima şi cea mai importantă a fost în inauarie 2016, când postul generalist s-a „dezbrăcat” de culori şi a devenit monocrom. A renunţat la cunoscutele culori, roşu, albastru, verde (RGB - culorile primare din televiziune).

În toamnă, vor dispărea şi ultimele elemente ce aduceau amine de logo-ul din 1995, cele trei linii orizontale, „sparte” de prescurtarea TV. Noul logo este tot monocrom şi mai simplu: un Pro îngroşat, un punct şi un „TV” subţiat.

Reamintim că CNA a aprobat pe 20 iulie, în şedinţă, solicitarea Pro TV de a schimba logourile tuturor posturilor din grup, cele cu acoperire naţională dar şi cele locale, precum şi schimbarea numelor unor posturi din grup. Acasă TV, post lansat în 1998, devine Pro 2. Acasă Gold, post lansat în 2012, devine Pro Gold. Sport.ro a fost lansat în iulie 2003, sub numele TV Sport. În 2007, după ce a fost preluat de grupul Pro, acesta a preluat numele actual. Din toamnă, Sport.ro devine Pro X, canal dedicat bărbaţilor.

FOTO. Transformarea logo-ului Pro TV din 1995 până în 2017

  • Logo-ul Pro, modficat uşor după trecerea la HD
  • Toamna 2017, logo-ul Pro renunţă şi la cele trei linii orizontale
  • Ianuarie 2016, logoul Pro devine monocrom
  • Primul Logo Pro TV, din 1995

FOTO cu noile sigle ale posturilor Pro, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ancon ancon
    Lupul isi schimba parul dar.... pai schhimba grafica dar continutul??? Incultura pro-movata de ei prin emisiuni tip maruta va disparea???
  • dial dial
    Dupa schimbarea sport.ro in pro x, se va schimba si site-ul in prox.net ? ;)
  • mile mile
    mareane, asa *** mai rar
  • marian marian
    mile du te si fa ti un control nu te -a intrebat nimeni cat este ceasul
  • mile mile
    marea, se agita pt pro tv , cam degeaba daca nu este masurat de audienta
  • marian marian
    Totul se modernizeaza in ziua de astazi iche . si eu as sustine cel dinainte , cu Teo cu ,concursurile ,si anume tot ce era inainte ,dar sunt vremurile grele ,si totul se mai schimba speram in bine in rest iti doresc o vara racoroasa
  • iche iche
    marian, tin sa te anunt ca nu sunt vreo antenista ordinara care sa acuze schimbarea pe nedrept. ba chiar dimpotriva, scriu in favoarea pro. Dar eu, spre deosebire de tine, sustin pro-ul cu care am crescut.
  • Cristian Cristian
    Articolul nu este complet, sigla PRO tv originală avea literele ușor aplecate către dreapta.

    Contactați Pro tv pentru a face un articol mai bine documentat.

    https://seeklogo.com/images/P/pro_tv-logo-BCB7E2E4C6-seeklogo.com.gif
  • John John
    Astea sunt articole ori plătite ori cu dedicatie. Este absurd să pui un al doilea articol pe aceeași temă care nu aduce nimic nou. Protv ul ar trebui să lucreze la calitatea emisiunilor de pe posturile secundare. Acum pare doar vopsit gardul ... hai la o bidinea!
  • johhny bravo johhny bravo
    @mile priceless :)
  • mile mile
    ce tot comentatii despre acest rebrending , noua sigla e foarte frumuoasa , am sa propun conduceri s-a copiem si aceasta sigla , sa nu ramna ceva de la ProTV ne copiat de intact , celmai mare trust din univers cu cele mai tari vedete din galacse
  • marian marian
    TOTI ANTENISTI ISI DAU CU PAREREA , ALTCEVA NU AVETI DE FACUT MANIPULATORILOR , MERGETI LA MUNTE SI LUATI UN PIC DE AER , SA VA RECREATI
  • iche iche
    eu as inlocui ideea de "suntem pro" cu aceea de "dezastru iminent". Poate ma insel, dar din punctul meu de vedere nu la logo trebuia facuta schimbarea
  • Iuli Iuli
    De unde aveti fotografia cu logo-ul viitor?
  • Iuli Iuli
    Ce profesionist mi se pare logo-ul actual. Cel din viitorul apropiat mi se pare o prostie.

Trimite un comentariu

sus