Skip to main content

PRESA DE AZI. România liberă: "Călători spre centrul Pământului"

 
PRESA DE AZI. România liberă: "Călători spre centrul Pământului"

Subiectele din presa de azi. Povestea românilor care "au ales să-şi ia lumea în cap", în România liberă weekend plus. Adevărul scrieîn ediţia de weekend despre prinţesa Mignon a Regatului Iugoslaviei.

Publicitate
  • România liberă: "Călători spre centrul Pământului"

"Patru oameni de vârste diferite, cu aspiraţii diverse şi cu istorii care nu rezonează între ele, povestesc, pentru România liberă, de ce au ales să îşi ia lumea în cap.

Alexandra a străbătut singură 14 state din America Latină. Ana a fost nomadă un deceniu, a ajuns la capătul lumii şi s-a stabilit în Mexic. Paul a descoperit ospitalitatea locuitorilor din Iran sau Uzbekistan, în drumul spre Mongolia. Iar Dragoş, alături de soţie şi cei doi copii, a luat America de Nord la picior."

  • Weekend Adevărul: "Povestea Mărioarei, de la prinţesă a României şi regină a Iugoslaviei, la exilul în sărăcie"

"Prinţesa Mignon a fost singura regină a Regatului Iugoslaviei, iar această calitate reprezintă tot tragismul destinului ei. Fată blândă şi voioasă, copilul preferat al regelui Ferdinand a ajuns să cănducă o ţară măcinată de conflicte etnice, care, într-un final, i-au răpus soţul", scrie azi Weekend Adevărul.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Cotidianul: "FDGR se răzbună pe istorie"

Potrivit Cotidianul, "reputatul istoric român Ioan Scurtu este târât prin tribunale, la 76 de ani, pentru un studiu. Forumul Democrat al Germanilor din România se simte lezat de realitatea istorică şi-l acuză pe Scurtu că i-ar fi stricat imaginea. În 2o07, FDGR, condus pe atunci de Klaus Iohannis, făcea demersuri pentru a deveni "succesor în drepturi" al Grupului Etnic German."

Evenimentul zilei: "Noi date despre Dosarul "Autostrada Sibiu-Oraştie" de la DNA. Mărturii despre afacerile lui Eduard Kovesi"

"În urmă cu câteva zile am publicat un prim episod al anchetei jurnalistice cu privire la implicarea lui Eduard "Bebe" Kovesi în livrarea de materiale de construcţii pentru autostrada Sibiu-Orăştie, pe tronsonul construit de compania italiană Impregilio şi surpat după câteva luni de la inaugurare", scrie Evz.

Libertatea: "Mecanicul inimilor zdrobite"

"A condus 1050 de kilometri în subteran şi a salvat şase sinucigaşi. În aproape 18 ani de condus garnituri de metrou, Ştefan Căpătână se poate lăuda cu un bilanţ fericit şi inedit - şase vieţi salvate dintre şine, puse la ananghie din cauza eşecurilor în amor", potrivit Libertatea.

Click: "Tata dormea pe dolari, eu munceam cu cârca"

"În sfârşit, după opt ani, s-a încheiat procesul dintre fraţii Dolănescu, pe moştenirea de un milion de euro. Dragoş Dolănescu nu s-a lăsat şi a luptat pentru fiecare bănuţ, cu atât mai mult cu cât, spune el, în anii studenţiei, tatăl său, Ion Dolănescu, l-a lăsat să se descurce singur-singurel, deşi el dormea pe o saltea de bani", conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus