Skip to main content

PRESA DE AZI. România liberă: "Tudose - Dragnea: 'doi şi-un sfert' la zero"

 
PRESA DE AZI. România liberă: "Tudose - Dragnea: 'doi şi-un sfert' la zero"

Subiectele din presa de azi. Mihai Tudose a numit un nou şef la serviciul secret al Ministerului de Interne, fără a mai aştepta ca acesta să fie ales de "omul de încredere" al lui Liviu Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan, scrie azi România liberă. În Adevărul, primarul Iaşului, Mihai Chirica, "investeşte sume consistente din bani publici pentru a-şi face imagine".

Publicitate
  • România liberă: "Tudose - Dragnea: 'doi şi-un sfert' la zero"

Potrivit RL, "Premierul nu a mai aşteptat intrarea în vigoare a legii care lasă şefia serviciului secret al Internelor la pixul liderului PSD. Liviu Dragnea s-a supărat după ce premierul Mihai Tudose l-a numit pe noul director de la DGPI, colonelul Mihai Mărculescu, fără a aştepta intrarea în vigoare a legii prin care şeful instituţiei să fie selectat de către omul său de încredere, ministrul de Interne, Carmen Dan."

  • Adevărul: "Imaginea 'disidentului' Chrica stă pe un munte de bani publici"

"Primarul Iaşului, Mihai Chirica, investeşte sume consistente din bani publici pentru a-şi face imagine, deşi are biroul de comunicare la primărie. Primarul de Iaşi a câştigat notorietate naţională după ce l-a înfruntat pe Liviu Dragnea şi a pierdut toate funcţiile pe care le deţinea în PSD.

Încă din mai 2015, când a ajuns la şefia municipalităţii din capitala Moldovei, Chirica a gândit o strategie amplă pentru a acumula imagine. A continuat să tipărească 'Curierul de Iaşi', oficiosul primăriei care costă 250.000 de lei anual, şi a schimbat 'tactica' pe reţelele sociale", scrie azi Adevărul.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "100.000!"

"Cele cinci meciuri europene ale echipelor noastre din această săptămână produc un veritabil asalt asupra stadioanelor. Debutul steliştilor în Champions League, revenirea 'câinilor' în Europa după cinci ani şi renumele uriaş a lui AC Milan au dus la o explozie a vânzărilor de bilete, organizatorii aşteptând peste 100.000 de oameni în tribune", potrivit GSP.

Cotidianul: "Concurs naţional de investiţii stupide"

"Zeci de milioane de lei sunt aruncate pe construcţii inutile. În timp ce 40% dintre români încă folosesc buda din fundul curţii, autorităţile investesc în cămine culturale, săli de sport sau în parcuri în mijlocul câmpului. Şi în stadionul din Alexandria.

Stupizenia este cu atât mai mare cu cât cu banii aceştia s-ar fi putut crea locuitorilor condiţii de secol XXI. Aşa cum s-a văzut, an de an, guvernare după guvernare au folosit Campania Naţională de Investiţii pentru a-şi plăti datoriile post-campanie electorală", scrie Cotidianul.

Evenimentul zilei: "Dezvăluirile unui fost şef al 'Securităţii' Ministerului Justiţiei"

"Generalul Marian Ureche: 'Arhiva SIPA conţine dosare de mare corupţie!'. Monica Macovei şi Dan Tăpălagă, încă foarte departe de a justifica interesul pentru dosarele secrete. 'Raportul Predoiu', partea văzută a unei afaceri cu informaţii care pot destabiliza statul", conform Evz.

Libertatea: "Poliţiştii martori s-au sucit: nu au văzut nimic"

"Turnură bizară în ancheta scandalului dintre Boureanu şi agenţii de la Rutieră. Doi dintre cei opt agenţi care au fost de faţă la altercaţia în urma căreia fostul politician este cercetat pentru ultraj şi-au schimbat mărturiile iniţiale şi par să nu-şi mai aducă aminte mare lucru din seara cu pricina. În mod surprinzător, din telefoane le-au dispărut şi filmările", scrie azi Libertatea.

Click: "Ce dramă trăieşte Ileana Şipoteanu!"

"Durere, lacrimi, deznădejde la Constanţa. Maestrul Dumitru Lupu, autorul nemuritoarelor şlagăre 'Hai vino iar în gara noastră mică", interpretat de Gabriel Dorobanţu, şi 'Ce mult te-am iubit' a fost condus luni pe ultimul drum. Soţia sa, îndrăgita cântăreaţă Ileana Şipoteanu, a fost împietrită de durere."

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus