Skip to main content

Schimbări în acţionariatul posturilor Look TV şi Look Plus. Paszkany revine ca acţionar minoritar în cele două televiziuni

 
foto: Dolce Sport
foto: Dolce Sport

Modificări de acţionariat în cele două firme care operează posturile Look TV şi Look Plus. Arpad Paszkany a iesit cu numele din actionariatul postului Look TV. In locul lui a intrat insa o societate controlata tot de acesta. Este vorba de societatea Electrosigma SRL, controlata integral de Arpad Paszkany.

Publicitate

Consiliul National al Audiovizualului a fost notificat astazi de modificarea actionariatului celor doua societati care detin posturile Look TV si Look Plus.

Este vorba despre firmele NCN STUDIO SA, care operează Look Plus, si TRANSILVANIA LOOK SA, pentru Look TV. CNA a fost notificat si de schimbarea formei juridice a celor doua societati, din SA (Societate pe actiuni), in SRL (Societate cu raspundere limitata).

Chiar şi aşa, acţionar majoritar rămâne offshore-ul din Malta, ISB Media Holding, care a luat prin cesiune drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I.

Ce modificari s-au facut in actionariatul societatilor care detin posturile Look TV si Look Plus

  • Potrivit documentelor de la CNA, in actionariatul societatii SC NCN STUDIO TV, care detine postul Look Plus, intra societatea SC ELECTROSIGMA SRL care preia 5% din partile sociale ale actionarului majoritar, firma ISB MEDIA HOLDING LTD (fosta societate INTEL SKY BROADCAST LTD).
  • In actionariatul societatii SC TRANSILVANIA LOOK SA intra aceeasi societate, SC ELECTROSIGMA SRL, care preia actiunile persoanei fizice Arpad Paszkany, care detinea 1% din actiuni. Actionar majoritar este societatea ISB MEDIA HOLDING LTD.

Noua structura de actionariat al societatilor care detin posturile de televiziune Look TV si Look Plus:

Societatea SC NC STUDIO TV, care detine postul Look Plus, are un actionariat format din:

  • ISB MEDIA HOLDING LTD (fosta societate INTEL SKY BROADCAST LTD), care detine 94.4% din actiuni, potrivit informatiilor de pe site-ul CNA
  • Muresan Mariana, care detine 0.59% din actiuni
  • Si noua societate din lista de actionari, SC ELECTROSIGMA SRL, care a preluat 5% din actiunile primei societati.

Societatea SC Transilvania Look SA, care detine postul Look TV, are un actionariat compus din:

  • ISB MEDIA HOLDING LTD, care detine 99% din actiuni.
  • SC ELECTROSIGMA SA, cu 1% din actiuni, care le-a preluat de la Arpad Paszkany.

Paszkany a fost acţionar în NCN STUDIO înainte ca Look Plus să înceapă difuzarea meciurilor din Liga I, în vara anului 2014. Atunci, reprezentanţii postului au anunţat că atât Look Plus cât şi Look TV au fost vândute către Intel Sky Broadcast Ltd (ISB Media Holding), societatea care deţine drepturile de difuzare pentru meciurile din Liga I. Acesta a revenit acţionar minoritar la Look Plus, în 2015 şi la Look TV, tot minoritar, anul acesta.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus