Skip to main content

Televiziune franceză, amendată cu trei milioane de euro de CNA-ul din Franţa, pentru remarci homofobe

 
Cyril Hanouna, realizatorul emisiunii "Hanounight Show"
Cyril Hanouna, realizatorul emisiunii "Hanounight Show"

CNA-ul francez a amendat o televiziune cu trei milioane de euro pentru remarci homofobe, după ce a primit peste 40.000 de reclamaţii.

Publicitate

Postul Canal 8, din grupul media francez Canal +, a primit o amendă de trei milioane de euro de la Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA), varianta franceză a CNA-ului de la noi, pentru remarci homofobe, scrie News.ro, care citează AFP.

Mai precis, potrivit sursei citate, într-o ediţie a unei dintre cele mai populare emisiuni ale postului, "Hanounight show", controversatul prezentator Cyril Hanouna a răspuns unui anunţ matrimonial pe care tot acesta l-a publicat online, pretinzând că este bisexual.

Cele mai multe răspunsuri au venit din partea unor persoane cu orientare homosexuală, cu care moderatorul a discutat deşi acestea nu ştiau că sunt în direct la televiziune.

Gestul realizatorului a adunat peste 40.000 de reclamaţii la CNA-ul francez, care s-a sesizat şi a sancţionat postul cu trei milioane de euro, pentru remarci homofobe. Mai mult, o serie de agenţii şi-au retras reclamele programate pe intervalul emisiunii în cauză.

Potrivit CNA-ului francez, citat de News.ro, Cyril Hanouna a folosit ”mai multe clişee şi stereotipuri despre homosexuali, încălcând în mod grav principiul respectării vieţii private şi obligaţia de a lupta împotriva discriminărilor”.

Prezentatorul şi-a cerut scuze telespectatorilor, dar a respins acuzaţiile de homofobie.

Postul Canal 8 a anunţat că va contesta decizia Consiliului Superior al Audiovizualului, spunând că a are parte de un tratament "discriminatoriu", potrivit sursei citate.

”Aceasta este o decizie istorică ce marchează o linie roşie: nu se acceptă homofobia în mediile franceze, iar homosexualii nu pot fi umiliţi la televiziuni şi la radio”, a spus activistul pentru drepturilor persoanelor homosexuale, Joël Deumier, preşedintele asociaţiei SOS Homofobia, citat de News.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    Una e sa transmiti din sicriu si alta e sa dai informatii despre un divort .

    NU O SA ITI VINA SA CREZI ! CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE POZE CU SICRIUL MANELISTEI COMANDAT TOCMAI DIN UZBEKISTAN ! O VREI LA STEAUA ?
  • Ana Manole Ana Manole
    Ce s-a intamplat in cazul ''Denisa''? Sa nu fim ipocriti. CNN ne-a tinut la curent cu viata lui Charlie Sheen, iar in Germania, acum ceva ani, s-a transmis in direct procesul de divort al lui Boris Becker. Mai lasati-ne cu aceasta corectitudine imaginara.
  • Afi Afi
    Desfigurel Mutrea: Instigarea la ură sau la discriminare este un act criminal și nu intră sub incidența dreptului la liberă exprimare.
  • Desfigurel Mutrea Desfigurel Mutrea
    Dar de ce trebuie amendată o remarca considerată de unii homofobă? Parca eram toleranți? Unde e respectul pt opinia omului? Dacă tot suntem toleranți, de ce sa nu-i îngădui omului opinia asa cum e ea? Homofobii trebuie acceptați si ei, nu discriminați si amendați! Asta este intolerantă. Rușine CNA.
  • Andrei Andrei
    Radu Herjeu : care e cea mai mare amenda ? Aplicati-o o data si a doua oara si a treia oara aveti posibilitatea sa intrerupeti emisia . Si o faceti in intrervalul prime-time , sa ii usture la buzunar .

    Solutii sunt , sa nu ne ascundem dupa deget . OTV a avut emisia intrerupta , Antena 3 la fel . Dar cand majoritatea e PSD ce sa mai asteptam . Cred ca CNA e mai vinovata decat opinia publica de starea de manipulare , si mizerie care se prezinta pe micile ecrane .

    Sa nu imi spuneti ca nu puteti face nimic legal impotriva Romania TV si a zoaielor care se scurg de acolo seara de seara . Stiti bine ca mine ca se poate face ceva dar fireste niciodata nu e majoritate sau lumea fuge de vot . Sau li se pare ca 100,000 amenda e prea mult si propun 99,000 doar ca sa nu iasa la vot ....

    CNA-ul politic ar trebui desfiintat si inlocuit cu unul cum e in Europa . Dar nimeni nu va vota asta , e cald scaunul.
  • Radu Radu
    @dorian vezi-ti ma omulte de treaba. Toata lumea stie cum e cheloo. Ce crezi ca o amenda mai mare ii schimba lui cheloo perceptia despre gay? Cheloo e personaj si e normal sa aiba anumite reactii cand toata viata a cantat despre asta!!!
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @F

    Din discutiile cu omologii mei din CNA-uri europene, nici nu exista in legislatia lor articole care sa vizeze derapaje precum cel cu Denisa. Pur si simplu nu-si imagineaza nimeni ca cineva dintr-o televiziune ar fi atat de inconstient incat sa faca ce s-a facut la noi. Si nu doar in acest caz.
    Intrebat, ipotetic, ce ar face intr-un astfel de caz, un irlandez mi-a spus sincer ca nu stie, dar e sigur ca, orice ar face Consiliul lor, ar fi mult mia putin decat reactia opiniei publice si a companiilor care-si fac publicitate in astfel de emisiuni.
  • Iuli Iuli
    @F, lasa cazul Denisa. Gandeste-te la cazul Pomohaci :) Care este tocat de muuult timp, zi de zi
  • DIDI DIDI
    eu cred ca amenda trebuia data in primul rand pentru asta: 'Cele mai multe răspunsuri au venit din partea unor persoane (...) cu care moderatorul a discutat DESI ACESTEA NU STIAU CA SUNT IN DIRECT LA TELEVIZIUNE.'
  • F F
    @ Luciano : lasa ne normalule, what ever that means.

    Sunt curios ce s ar întâmpla cu un caz ca Denisa la ei.
  • Lucian Lucian
    Ce mult a "evoluat" lumea. Anormalitatea a devenit normalitate. In zilele noastre trebuie sa fii politicaly correct, altfel esti amendat.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @Dorian
    Si la noi cand politicienii vor schimba legea astfel incat sa se poata da amenzi mult mia mari, cand opinia publica va lua atitudine si va face zeci de mii de plangeri si cand frimele isi vor retrage reclamele din emisiunile respective!
  • Dorian Dorian
    Pe când şi la noi? CNA l-a amendat pe Kelu cu doar 10.000 de lei (2.000 euro) pentru remarci homofobe. După părerea mea, atunci trebuia amendat drastic şi "cântăreţul", şi televiziunea pentru acel derapaj.

Trimite un comentariu

sus