Skip to main content

Unele fake news-uri nu mor niciodată. Sirena se întoarce

 
Unele fake news-uri nu mor niciodată. Sirena se întoarce

În ianuarie 2016, Evz prezenta pe site o ştire despre o „sirenă adevărată” descoperită pe o plajă din Egipt. Aşa-zisa sirenă adevărată era însă doar un manechin creat pentru filmul Piraţii din Caraibe, iar ştirea, doar un click-bait pentru afişări.

Publicitate

Un an şi jumătate mai târziu „sirena fake” rezistă şi e din nou subiect de ştire. Tot fake, tot pentru afişări. Pe site-ul România TV. Pentru a doua oară.

„O sirenă adevărată a fost descoperită moartă pe plajă! Vezi cum arată creatura”, titrează romaniatv.net, într-o ştire apărută pe site cu câteva zile în urmă. Pentru un plus de autenticitate, textul vine şi cu citarea sursei „Bewoman.ro”, care a publicat fake-ul, cu doi ani în urmă, pe 31 iulie 2015 (!). „Ştirea” este promovată şi pe pagina de Facebook a tabloidului Click.

În ciudat titlului care ne informează că a fost descoperită „o sirenă adevărată”, din text aflăm că „Aceste imagini sunt cu adevarat uimitoare, insa multa lume nu stie exact daca aceasta frumusete este reala sau nu?!”

Dar ştirea nu este la prima difuzare pe site-ul România TV. A mai apărut şi în noiembrie 2014, cu titlul „Sirenele EXISTĂ: O creatură ciudată, jumătate femeie, jumătate peşte, găsită pe o plajă din Hawaii”

Ştirea de pe site ul România TV de acum câteva zile:

Ştirea de pe site-ul România TV de acum doi ani:

„Ştirea”, promovată şi pe pagina de Facebook a tabloidului Click:

Iată cum a fost creată "sirena adevărată":

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Muncitorul Muncitorul
    De la Romania TV te poti astepta la orice. Cum sa publici asa ceva ? Ma gandesc care este publicul lor tinta pentru asemenea articole. PENIBIL!
  • geo geo
    Despre derapajale celor de la RTV ati mai scris si aici https://www.paginademedia.ro/2013/07/titlu-marca-rtv-cu-o-mana-a-inotat-iar-cu-cealalta-a-dat-din-picioare Poate aflati daca aceasta ”Alina Cristache” chiar exista sau este un nume generalist...pentru ca mi se pare o MARE PROSTIE sa reiei stiri fake deja aparute, cu ani in urma...

Trimite un comentariu

sus