Skip to main content

Ad Blocker-ul Google, instalat deja pe browserul Chrome

 
foto: Gizmodo
foto: Gizmodo

Ad Blockerul Google, pe repede înainte. Google a lansat deja AdBlockerul pentru navigatorul web Chrome, anunţat în luna iunie. Aplicaţia este însă într-o fază experimentală, nefiind activată în mod implicit, potrivit Profit.ro.

Publicitate

Aplicaţia de blocare a reclamelor pregătită de Google se regăseşte în meniul "Setări pentru site-uri" (Site Settings) din browserul Chrome.

Gigantul digital a anunţat în urmă cu o lună că are în vedere lansarea unei aplicaţii de tip AdBlocker, prin care să blocheze reclamele neconforme, inclusiv pe cele deţinute sau difuzare de Google. Detalii, pe Paginademedia.ro.

Ce înseamnă reclame neconforme?

Potrivit anunţului făcut de Google, reclamele neconforme sunt acelea care nu respectă Standardele pentru reclame mai bune (Better Ads Standards), un raport realizat de Coaliţia pentru reclame mai bune (Coalition For Better Ads), o organizaţie care adună la un loc peste 100 de membri din rândul marilor companii digitale, inclusiv Google şi Facebook, dar şi cele mai importante asociaţii din lume din domeniul publicitar, inclusiv filiala din România a organizaţiei Internet Advertising Bureau (IAB România).

Printre reclamele neconforme se numără cele de tip pop-up, reclamele care rulează automat clipuri video cu sunet, reclame care acoperă tot ecranul şi dispar după un anumit timp sau cele care acoperă mai mult de 39% din ecran.

Lista completă a reclamelor care vor fi blocate de Google din 2018, pe Paginademedia.ro.

Google a lansat deja un instrument prin intermediul căruia publisherii pot verifica dacă site-urile lor rulează anunţuri neconforme cu Better Ads Standard, şi astfel să elimine aceste reclame din proprie iniţiativă.

Unde se găseşte Ad Blockerul Google, momentan în fază experimentală:

Foto: Profit.ro

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sarbu Sarbu
    ...atunci vei fi chinuit din 10 in 10 zile.
  • George George
    dar nu vreau sa fac asta, e de bun simt ca daca am dat timp de 60 de zile NU,MUTUMESC sa iasa de la sine nu sa ma chinuiasca pe mine.
  • Sarbu Sarbu
    @George doar daca blochezi domeniul pushinstruments.com
  • George George
    daca activez chestia asta dispare prostia aia Vrei sa primesti cele mai importante stiri Paginademedia.ro? de peste doua luni tot dau NU,MUTUMESC dar tot reapare
  • Nexxus Nexxus
    Motorul de cautare Chrome ? Ia mai documentati-va putin ...

Trimite un comentariu

sus