Skip to main content

DERAPAJ. România TV, imagini în buclă cu sicriul Marinei Scupra la cimitir şi familia îndurerată

 
DERAPAJ. România TV, imagini în buclă cu sicriul Marinei Scupra la cimitir şi familia îndurerată

DERAPAJ. În ziua funeraliilor solistei Marina Scupra, postul România TV a difuzat imagini în buclă de la cimitirul unde a avut loc înmormântarea.

Publicitate

Canalul de ştiri rula, repetitiv, imagini cu sicriul, luat de gropari şi dus la groapă.

Tot repetitiv, erau date pe România TV cadre luate în cimitir, în prim plan, cu participanţii la înmormântare, îndureraţi.

Un caz asemănător a fost cel al funeraliilor Ilenei Ciuculete, din martie, dată LIVE de patru posturi TV - România TV, Antena 3, Etno şi Antena Stars. Nu au lipsit atunci imagini cu sicriul coborât în groapă, cu mama îndurerată lângă sicriu, cu groparii care lucrau în mormânt.

Tot astăzi, tot România TV a avut corespondenţă din satul Măgurele, legat de o altă înmormântare: a cântăreţei de muzică populară Emilia Buculac şi a soţului ei. Au fost discuţii ample şi în studio, despre artistă şi familia ei. „Onoare postului România TV că la lucruri din astea sunteţi prezenţi”, i-a lăudat fost cântăreaţă Gabi Luncă, prezentă în studioul emisiunii pentru a comenta cele două înmormântări.

Felul în care posturile au acoperit înmormântarea solistei Ileana Ciuculete nu a fost nici până astăzi analizat de CNA. În septembrie, cazul se prescrie, iar posturile nu vor mai putea fi amendate.

La un al eveniment funerar - înmormântarea solistei Denisa Răducu, astfel de cadre au lipsit de pe post, deşi România TV a acoperit pe larg subiectul, cu audienţe mari în ziua respectivă. De ce? Membrii familiei au interzis accesul presei în cimitir. Mai mult, cei care au filmat prin card în cimitir au fost obligaţi de bodyguarzi să şteargă cadrele.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual, "Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire".

Conforma aceleiaşi reglementări, "În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.

România TV şi cadrele date în buclă:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana Manole Ana Manole
    S-au difuzat imagini cu sicriul...aceasta este cea mai mare greseala? Poate sunt eu inapoiata, dar nu mi se pare asa grav. Lui Michael Jackson ii tineau discursuri in jurul sicriului intr-un spectacol transmis in direct de Antena 3 si comentat de Geoana care urma sa fie candidat la presedintie in acel an (2009). Da stiu...familia Denisei nu si-a dat acordul. In alte tari ar fi incercat sa filmeze cu drone.

Trimite un comentariu

sus