Skip to main content

La ce post revine Dragoş Pătraru cu Starea Naţiei. Nu la Digi 24

 
La ce post revine Dragoş Pătraru cu Starea Naţiei. Nu la Digi 24

Starea Naţiei se întoarce cu un nou sezon. Prima ediţie: 4 septembrie. Unde va fi? Nu la Digi 24

Publicitate

Dragoş Pătraru s-a înţeles cu conducerea editorială a TVR, instituţie unde urmează să se întoarcă, pentru a realiza Starea Naţiei.

Datele colaborării au fost deja stabilite, iar Consiliul de Administraţie are subiectul pe ordinea de zi şi discută astăzi relaţia Televiziunii Publice cu Dragoş Pătraru.

Starea Naţiei revine la TVR după un an şi jumătate. În mai 2016, postul public difuza ultima emisiune Starea Naţiei, după doi ani de contract (Pătraru a apărut pe TVR, venind de la România TV, pe 1 septembrie 2014).

Mutarea de la Digi 24 a fost prefigurată încă din luna iunie, când Pătraru vorbea, chiar la Digi 24, de faptul că “Nu ne despărţim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obişnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuşi să ne înţelegem cu aceşti oameni în privinţa încheierii contractului din care mai avem doi ani.”

În ultima emisiune Starea Naţiei din sezon, pe 30 iunie, Dragoş Pătraru spunea, pe post, că sunt divergenţe clare între echipa Starea Naţiei şi postul de ştiri Digi 24 şi că:

“Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici,” a spus Dragoş Pătraru în emisiunea Starea Naţiei.

De ce? Există o diferenţă clară de viziune între Digi 24 şi echipa Starea Naţiei, a punctat atunci Pătraru.

"Presa care apără interese ale unor instituţii şi ale unor corporaţii e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancţionând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituţiilor şi ale corporaţiilor.

Motiv pentru care, deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici."

Ce a spus Pătraru în ultima emisiune Starea Naţiei de la Digi 24, AICI

Vezi interviul VIDEO acordat de Dragoş Pătraru Paginademedia.ro, când încă era la TVR:

Istoria conflictului dintre Dragoş Pătraru şi conducerea Digi 24. Critici dure pentru Cosmin Prelipceanu

La sfârşitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat ştirea legată de punerea sub urmărire penală a RCS şi a unor manageri) a trezit o reacţie virulentă din partea realizatorului Starea Naţiei Dragoş Pătraru, care a acuza postul de ştiri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacţie în lanţ, care a dus la anunţul lui Dragoş Pătraru de la sfârşitul lui iunie, chiar în emisiunea de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

- Cosmin Prelipceanu, redactor-şef al Digi 24, a ieşit pe post cu o declaraţie. A explicat că postul a evitat subiectul Ioan Bendei "din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata."

A precizat că poziţia lui Pătraru nu e poziţia Digi 24 şi a vorbit inclusiv de un proces împotriva realizatorului Starea Naţiei. De ce? Pentru că Pătraru "face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista".

- Dragoş Pătraru îi dedică un segment din emisiunea Starea Naţiei lui Cosmin Prelipceanu. Burtiera: "Postul nu e post destul, dacă nu şi fudul".

Pătraru: "Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie?"

- Cătălin Tolontan scrie despre situaţie. Dragoş Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24. Şi îi ajută pe toţi ziariştii oneşti ai postului spune Tolontan.

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu ştiri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept ştiri".

- Cristian Tudor Popescu îl apostrofează în direct în studioul Digi 24 pe Cosmin Prelipceanu: "Aşa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. E managerul postului, iar în clipa de faţă e urmărit penal.

"Cred că aveţi obligaţia să relataţi faptele şi nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiţie nu vă pot interzice să relataţi fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfăşurare. Trebuie să informaţi publicul cu ce se întâmplă acolo.

De unde a pornit totul: Dragoş Pătraru, criticile la Digi 24 şi înregistrarea VIDEO, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ic.ram1945 ic.ram1945
    Aproape totul face ff bine, cu o mica hiba: nu pronunta corect numele lui George Soros.Pentru a se corecta, recomand sa intrebe pe cei de la Ambasada SUA( de a invata nu este rusine). Ii doresc mult succes ,in continuare!
  • ZAMBARETUL ZAMBARETUL
    Mie nu imi pasa pe ce post se afla.Omul isi face treaba si parerea mea este ca noua fanilor sai ar trebui sa ne pese de ce spune in emisiune si modul cum o face
  • Dan Dan
    Acum ceva timp ne povestea despre conditiile demne de epoca de piatra in care munceau la TVR, iar acum se intorc acolo?
  • Adi Adi
    Încet ii aduce buscu cu ajutorul lui Dragnea pe toți la TVR,cumpărați ieftin...
  • john din California john din California
    Era de bun simț să ne spuneți unde...! Nu să înșirați povești!
  • Vultur Vultur
    DECI,nea Patraru iar o sa aiba decorul ala saracacios pe care l-a criticat cand a plecat din TVR ? si oameni aia multi care se fac ca muncesc si nu fac nimic :)) ? ce uoam ..cum sa te intorci tot in mizeria aia :)))))) lol
  • K K
    Drum bun. Doar sa n-aiba impresia ca ia dupa el si telespectatorii pe care ii avea la Digi24.
  • Cosmin Cosmin
    Ce ipocrit e. S-a intors la cea mai corupta institutie media. Dar asa arata un om de nimic. Mai bine ca a plecat. :)
  • Andu Andu
    Aleluia! Era de asteptat si dpdv-ul meu nu e nicio tragedie. Insa sa te reintorci la TVR....cahhhh...cine se mai uita la TVR, serios! Mi-a placut mai mult de Patraru cand a venit in studio in februarie si a comentat live manifestatiile din strada cu ordonanta vietii, decat in emisiunea asta. Sa se duca la TVR, sa faca emisiune stiind ca audienta ar putea tindespre zero.
  • mile mile
    a deci digi 24 nu e independent editorial, m-am speriat ca avem asa ceva aici
  • Florin Florin
    Mereu am apreciat ca Pagina de Media tine cont de sugestiile din comentarii. :)
    Bafta lui Patraru, chiar daca n-o sa se mai vada in HDu. Digi 24, nu stiu daca are legatura cu plecarea lui, dar e clar ca in iulie a fost in cadere. Oricum, ramane cel mai profesionist post de stiri din peisajul autohton.
  • Livia Pila Livia Pila
    Ii imbrobodeste pe cei din CA tovarășa Irina. Alta afacere proasta. Alta ticăloșie.

Trimite un comentariu

sus