Skip to main content

Pătraru, interviu EXCLUSIV: La Digi 24 mi s-a pus în vedere să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. N-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta

 
Pătraru, interviu EXCLUSIV: La Digi 24 mi s-a pus în vedere să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. N-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta

INTERVIU EXCLUSIV. "Domnii care reprezintă patronatul erau foarte supăraţi pe mine că nu reprezint interesele RCS-RDS" spune Pătraru despre plecarea de la Digi 24 în primul interviu de la revenirea la TVR, acordat Paginademedia.ro. "Şi n-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta", continuă realizatorul Starea Naţiei.

Publicitate

Dragoş Pătraru, pentru Paginademedia.ro:

"Ei bine, mie mi s-a pus în vedere la Digi 24, după ce am spus că unele lucruri nu mi se par în regulă acolo, că trebuie să reprezint, atenţie, să reprezint interesele companiei care mă plăteşte.

Am o diplomă în Relaţii Publice, poate asta i-a indus în eroare, dar eu nu-i pot reprezenta decât pe oamenii care se uită la televizor. Orice altceva e PR.

Am reziliat contractul de comun acord, după ce am ajuns la o înţelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care nu au înţeles un lucru: că noi, jurnaliştii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc."

Din interviul acordat Paginademedia.ro:

Despre ţintele de rating:

"Trebuie să facem minimum 1,5. Avem nişte bonusuri până la 2,5. Atât, că nu sunt bani. Sigur noi vom face mai mult, pentru că emisiunea nu făcea sub 2,5 pe urban 18 plus, când am plecat. Am venit la TVR în 2014, când slotul ăsta era la 0.4. L-am dus la 2,5, am plecat, acum e undeva la 0,5. Punem mâna pe lopeţi şi ridicăm din nou. Sper eu, mult mai sus decât 2,5."

Despre relaţia cu Cosmin Prelipceanu:

"A fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, şi lui Mihai Radu, că nu vom face audienţă deloc şi că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic"

Mă rog, am înţeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate.”

Despre Digi 24:

"Problema e filosofia impusă acestei televiziuni. Trebuie să fii acolo ca să înţelegi. Dar nu poţi să funcţionezi doar în interesul unor instituţii şi al unor corporaţii. Publicul te simte imediat, şi de-aia Digi nu are audienţă mai mare. Pentru că nu vede o societate construită în jurul omului, ci în jurul unor instituţii.

Nu poţi să te numeşti jurnalist când aperi instituţii şi corporaţii (aţi văzut cum li se plânge de milă marilor investitori acolo şi cum se ţipă la români, că sunt leneşi şi proşti şi trebuie să muncească pe doi lei?) înaintea oamenilor.

Ştiu că există nemulţumiri mari la nivelul patronatului. Staţia pierde foarte mulţi bani. Am comunicat opiniile mele patronatului, atunci când mi-au fost solicitate. Le-am spus şi de ce cred că nu există audienţă. Apoi, am văzut pe post aroganţa aceea cu ”asta am văzut, asta am spus, ăsta e adevărul.” Am râs cu poftă în redacţie şi am înţeles cum văd aceşti oameni lumea."

Despre întoarcerea la TVR, instituţie pe care a criticat-o în trecut:

"Şi cu soţia am acasă dispute. Nu înseamnă că suntem duşmani, că nu ne iubim.

Eu revin la Televiziunea publică. De unde am plecat când conturile erau blocate şi nu se vorbea decât de închidere. Am întrebat atunci ce e de făcut şi ni s-a spus de sus până jos că nu ni se poate garanta nimic. Suntem vreo 14 familii care trăiesc de pe urma acestei emisiuni, ce era să fac? Am plecat, pentru că am avut oferte, pentru că funcţionăm pe o piaţă liberă, pentru că ni s-a prezentat un proiect care ne-a plăcut, pentru că ni s-au oferit condiţii tehnice impecabile."

Interviul acordat Paginademedia.ro de către Dragoş Pătraru, INTEGRAL:

Paginademedia.ro: Ai încercat o reconciliere cu Digi 24? Ce nu a mers?

Dragoş Pătraru: Am reziliat contractul de comun acord, după ce am ajuns la o înţelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care nu au înţeles un lucru: că noi, jurnaliştii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc. Licenţele de emisie sunt ale populaţiei. Ele sunt date de noi, de popor, prin CNA. Iar CNA îţi poate lua licenţa - scrie în lege - dacă tu, patron, te bagi în conţinutul editorial.

Ei bine, mie mi s-a pus în vedere la Digi 24, după ce am spus că unele lucruri nu mi se par în regulă acolo, că trebuie să reprezint, atenţie, să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. Am o diplomă în Relaţii Publice, poate asta i-a indus în eroare, dar eu nu-i pot reprezenta decât pe oamenii care se uită la televizor. Orice altceva e PR.

Paginademedia.ro: Conflictul tau a fost cu Cosmin Prelipceanu. Ai încercat o înţelegere cu el? Dar cu patronatul?

Dragoş Pătraru: Relaţia mea cu domnul Prelipceanu a fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, şi lui Mihai Radu, că nu vom face audienţă deloc şi că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic”. Mă rog, am înţeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate. Noi, mai cu oamenii ca noi, aşa, mai limitaţi…

Paginademedia.ro: Chiar nu mai era loc?

Dragoş Pătraru: Noi am spus în ultima emisiune că vom pleca. Şi nu e vorba de oamenii de acolo. Am lucrat cu nişte profesionişti desăvârşiţi pe partea tehnică, de pildă. Problema e filosofia impusă acestei televiziuni. Trebuie să fii acolo ca să înţelegi. Dar nu poţi să funcţionezi doar în interesul unor instituţii şi al unor corporaţii. Publicul te simte imediat, şi de-aia Digi nu are audienţă mai mare. Pentru că nu vede o societate construită în jurul omului, ci în jurul unor instituţii.

Nu poţi să te numeşti jurnalist când aperi instituţii şi corporaţii (aţi văzut cum li se plânge de milă marilor investitori acolo şi cum se ţipă la români, că sunt leneşi şi proşti şi trebuie să muncească pe doi lei?) înaintea oamenilor. E problema lor, dar nouă, celor de la SN, nu ne place asta. Probabil de-aia ne şi vor oamenii înapoi la TVR.

Pătraru: "Staţia pierde foarte mulţi bani. Domnii care reprezintă patronatul erau foarte supăraţi pe mine că nu reprezint interesele RCS-RDS"

Paginademedia.ro: Care a fost reacţia patronatului în legătură cu ce ai spus tu în emisiune la adresa staţiei de ştiri?

Dragoş Pătraru: Patronatul nu ştiu. Dar domnii care reprezintă patronatul erau foarte supăraţi pe mine că nu reprezint interesele RCS-RDS. Şi n-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta. Mă rog, ne-am înţeles până la urmă. Sper ca plecarea noastră să fi rezolvat toate problemele de la Digi 24.

Paginademedia.ro: Aţi plecat înainte de finalizarea contractului. Care au fost efectele? Nu aţi avut penalităţi de plătit?

Dragoş Pătraru: Nu am voie să vorbesc despre asta timp de un an, aşa zice hârtia pe care am semnat-o când am plecat. Aveam contract pe trei ani, trecuse unul, am făcut o înţelegere bună pentru ambele părţi. Noi voiam să plecăm, ei voiau să plecăm, deci a fost uşor.

Paginademedia.ro: Tolontan vorbea de planuri de închidere ale Digi 24. A ajuns şi la tine acest zvon? A contat în decizia de a pleca?

Dragoş Pătraru: Ştiu multe lucruri de acolo. Mai multe decât mi-aş fi dorit. Ştiu că există nemulţumiri mari la nivelul patronatului. Staţia pierde foarte mulţi bani. Am comunicat opiniile mele patronatului, atunci când mi-au fost solicitate.

Le-am spus şi de ce cred că nu există audienţă. Apoi, am văzut pe post aroganţa aceea cu ”asta am văzut, asta am spus, ăsta e adevărul.” Am râs cu poftă în redacţie şi am înţeles cum văd aceşti oameni lumea. E problema lor.

Paginademedia.ro: Ai mai avut şi alte oferte? Ce ai pus în balanţă?

Dragoş Pătraru: Am avut, desigur. Până aseară, era valabilă o altă destinaţie. Dar la fel cum ni s-a întâmplat în 2014, când te cheamă echipa naţională laşi tot şi te duci. Chiar îmi pare foarte rău că am dezamăgit un prieten foarte bun, care ne-a pus pe masă un contract excelent, la un post comercial. Sper să mă ierte.

Revenirea la TVR: Şi cu soţia am acasă dispute. Nu înseamnă că suntem duşmani, că nu ne iubim

Paginademedia.ro: De ce TVR?

Dragoş Pătraru: Pentru că telespectatorii vor să ne vadă la TVR. Am avut şi o altă opţiune, mai bună din punct de vedere financiar, care încă era valabilă aseară. Toţi oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au spus TVR. Iar când m-a sunat Irina Radu să-mi spună că ne vrea înapoi i-am zis că venim cu mare bucurie s-o ajutăm să fie dată afară.

Paginademedia.ro: La plecarea din TVR, criticile tale la adresa instituţiei erau foarte dure. Ce s-a schimbat?

Dragoş Pătraru: Şi cu soţia am acasă dispute, Petrişor. Nu înseamnă că suntem duşmani, că nu ne iubim. Televiziunea publică le aparţine cetăţenilor, nu doar celor care lucrează acolo. Asta nu vor unii să înţeleagă. Se primesc bani de la cetăţeni pentru a face un conţinut de calitate, la care oamenii să se uite. Nu se uită, nu îţi îndeplineşti misiunea publică.

Nu poţi să spui că tu faci ceva de calitate, dar oamenii sunt tâmpiţi pentru că nu se uită la ce-ai făcut tu. Nu merge aşa. Nu se uită lumea, tu greşeşti undeva. Şi trebuie să schimbi ceva.

Paginademedia.ro: Te întorci unde ai lovit dur?

Dragoş Pătraru: Da, am auzit-o pe asta foarte mult azi şi mă distrează. Eu revin la Televiziunea publică.

De unde am plecat când conturile erau blocate şi nu se vorbea decât de închidere. Am întrebat atunci ce e de făcut şi ni s-a spus de sus până jos că nu ni se poate garanta nimic. Suntem vreo 14 familii care trăiesc de pe urma acestei emisiuni, ce era să fac?

Am plecat, pentru că am avut oferte, pentru că funcţionăm pe o piaţă liberă, pentru că ni s-a prezentat un proiect care ne-a plăcut, pentru că ni s-au oferit condiţii tehnice impecabile.

Target de audienţă: Trebuie să facem minimum 1,5

Paginademedia.ro: Ai target de audienţă? Care este?

Dragoş Pătraru: Da, trebuie să facem minimum 1,5. Avem nişte bonusuri până la 2,5. Atât, că nu sunt bani. Sigur noi vom face mai mult, pentru că emisiunea nu făcea sub 2,5 pe urban 18 plus, când am plecat.

Am venit la TVR în 2014, când slotul ăsta era la 0.4. L-am dus la 2,5, am plecat, acum e undeva la 0,5. Punem mâna pe lopeţi şi ridicăm din nou. Sper eu, mult mai sus decât 2,5.

Paginademedia.ro: Ai pus anumite condiţii speciale? Care?

Dragoş Pătraru: Să fie finanţată emisiunea din surse proprii. Adică, din ceea ce produce, nu de la buget.

Paginademedia.ro: Ce înseamnă „emisiunea se finanţează din ce produce”?

Dragoş Pătraru: Adică, va fi vândută ca proiect special şi va aduce din publicitate mult peste costuri. Aşa cum se întâmpla şi înainte, când eram aici. În nicio lună din cei doi ani, cât am avut emisiune la TVR, încasările din publicitate nu au fost mai mici decât costurile emisiunii.

Vor fi şi acum situaţii periodice, ţi le voi trimite să le publici, să-şi înghită veninul cei care spun că am venit să sugem bani de la buget. De-aia am pus condiţia asta, când am primit oferta TVR.

Paginademedia.ro: Care este natura contractului? Pe firmă sau pe persoană fizică?

Dragoş Pătraru: Sunt mai multe contracte, în funcţie de ce face fiecare om la emisiune. Va fi producţia TVR.

Paginademedia.ro: Eşti angajat al TVR?

Dragoş Pătraru: Nu sunt. Dar dacă fac bine, vorba regelui nostru, Gică Hagi, poate mă angajează.

Paginademedia.ro: Ce se va întâmpla dacă vei critica instituţia?

Dragoş Pătraru: Nu cred că la TVR nu se acceptă critica. Eu am spus tot ce am vrut acolo. S-au supărat unii, e drept, dar asta e. Importante sunt rezultatele. Se uită oamenii la noi? Au încredere în noi? Se simt informaţi când se uită la TVR? Le place, se distrează? Este TVR o platformă neutră pentru dezbateri?

Eu citesc tot timpul despre oameni din TVR, de la simpli angajaţi până la nivelul Consiliului de Administraţie, care critică TVR-ul. Şi fiecare îşi spune argumentele. Contează cum devenim mai buni după aceste dispute. Cum reuşim să le oferim oamenilor producţii mai bune.

Sunt aceleaşi clauze ca-n contractul anterior. Sunt clauze tip, nu cred că alţii au alte clauze. Nu am avut atunci probleme, nu vom avea nici acum. Am avut şi la Digi clauzele astea şi n-a contat. Sancţionăm derapajele, indiferent ale cui sunt. Repet, funcţionăm în interesul publicului, nu al unei instituţii.

Vom filma în TVR, cu oameni din TVR

Paginademedia.ro: Unde se va filma? Vor fi schimbări în format?

Dragoş Pătraru: Schimbări noi facem tot timpul. Experimentăm săptămânal câte ceva. Sunt prostii pe care le face şi care nici nu mai ajung pe post. Tăiem zilnic nişte minute din emisiune. Cele care nu ne plac. Păstrăm ce credem că merge, aruncăm chestiile cu care ne frigem.

Greşim, revenim, iar greşim. Ăsta e luxul pe care ni-l permitem de când am început acest proiect, să greşim pentru a deveni mai buni. Vom filma în TVR, cu oameni din TVR şi vom face o producţie a TVR, la care oamenii să se uite cu plăcere.

Paginademedia.ro: Vei avea şi „pastile”?

Dragoş Pătraru: Deocamdată nu au fost stabilite toate datele. Vom începe emisiunea, probabil că vom livra şi acele pastile.

Eu susţin revenirea taxei

Paginademedia.ro: Cand ai plecat, in TVR era taxa. Acum, TVR este de stat, 100% finantata de la buget. Daca atunci reclamai probleme, cum crezi ca va fi acum?

Dragoş Pătraru: Era taxă şi era mult mai bine. Taxa este modul sănătos în care trebuie să funcţioneze o televiziune publică. Omul plăteşte şi trebuie să primească ceva în schimb. Cu bani daţi de la buget, politicienii, mai ales ai noştri, ar putea avea impresia că ei dau banii, nu cetăţenii. Şi de aici pot apărea tot felul de dependenţe periculoase şi presiuni.

Din ce-am văzut eu, TVR a reuşit de când a trecut la buget să-ţi păstreze echidistanţa. Asta e important. Eu susţin revenirea taxei.

Paginademedia.ro: În afară de Starea Naţiei, vei mai face şi altceva la TVR?

Dragoş Pătraru: Voi face orice mi se va solicita să fac. Trebuie să facem audienţă mai mare, să ridicăm postul. Mie îmi vine să plâng când văd audienţe de 0,5, 0,8, 1,1.

E mult de muncă, ne-am propus şi noi asta, să muncim mai mult şi să dăm din gură aiurea mai puţin, în legătură cu problemele din interior.

Dacă e să-mi reproşez ceva legat de perioada anterioară la TVR, asta ar fi. Cred că toată lumea trebuie să găsească soluţii pentru ridicarea postului public.

Eu voi merge în ţară în fiecare weekend, să mă întâlnesc cu oamenii, să îi conving să ne acorde din timpul lor şi să urmărească programele canalelor publice. Ideea e să lucrăm doar pentru oameni şi să-i facem să aibă încredere în noi.

Citeşte şi: La ce post revine Dragoş Pătraru cu Starea Naţiei. Nu la Digi 24

Irina Radu: Starea Naţiei se va finanţa din ce produce. Pătraru: Am promis ca ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal. Când se difuzează şi cine face parte din echipă

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eugen eugen
    Draga Dragos am 63 de ani programez tv pentru a nu pierde emisiunile tale.Daca te scoate de pe post iesim in strada ca la Arafat.Tu iesti doctorul constiintelor noastre atita putina cit ne-a ramas. Fa hatirul unui batrin admirator si aminteste pe post printe altele si acest lucru. Multumim ca egzisti. Daca nu ai fi egzitat TREBUIA SA FII INVENTAT. Salutari din micutul Carei. Te asteptam cu drag.
  • eugen eugen
    Daca lui Dragos Patraru i-se inchide emisiunea se va iesi in strada
  • eugen eugen
    Draga Dragos te urmaresc asa cum o fac milioane de romani atit in tara cit si in strainatate. Esti ultima voce care ai mai ramas in picoare
  • eugen eugen
    Felicitari Dragos.
  • Moromete Ion Moromete Ion
    "***" din TVR aloca resurse enorme pentru a ii intra in gratii lui Patraru. I s-a alocat echipei de la starea natiei un intreg etaj renovat pentru a-si desfasura activitatea, aceea de a stoarce de bani televiziunea publica vanzand un spectacol penibil publicului pensionar.

    Ce bine da pe facebook sa te lupti cu "***" din care si tu faci parte Patrare! Zi-le mosule - erou, hranitor a 14 familii "amarate" cu "doar" 25.000 de euro/luna pentru o singura emisiune. Vai saracutii de voi! Ar trebui sa facem cheta sa va ajutam sa supravietuti!
  • Mile Mile
    Ce mincinos! Daca as fi Digi24 l-as da in judecata pe Patraru. El nu este platit de televiziunea unde isi difuzeaza emisiunea. El este platit din publicitatea pe care el o aduce in televiziunea respectiva sau televiziunea respectiva ii vinde emisiunea diferitor companii pentru publicitate. Deci el automat serveste interesele acelor companii si nu televiziunii respective. Asa ca vrajeala asta cu independenta o zice pt ca da bine la publicul lui mediocru. Asta joaca un rol si cand vorbeste in afara emisiunii. Fraieri sunt cei care nu isi dau seama de acest lucru.
  • canaris canaris
    @Doru Visan - Grecii nu au facut referendum sa iasa din UE, Regatul Unit a facut. Marea Britanie inseamna : Anglia, Tara Galilor si Scotia, iar Regatul Unit inseamna Anglia, Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord.
    In alta ordine de idei...''inteligentii'' de olandezi au facut referendum sa decida daca mai vor comert cu Ucraina, si ei au spus ca NU pentru ca au crezut ca trebuie sa voteze daca Ucraina sa intre in UE. Ce ''inteligenti''!
  • Nicolae Ceaușescu Nicolae Ceaușescu
    Livia Pila a plagiat la BAC
  • mile mile
    livia , iar nu ai de munca bugetaro , esti platita sa comentezi , vai de tine
  • johhny bravo johhny bravo
    Boiz end garlz,
    Pe masura ce apar noi explicatii ale campionului dreptatii Patraru, cu atat mi se pare tot mai nebuloasa povestea. Doar cateva dintre ele.
    1. Patraru s-a suparat rau ca sefii digi i-au pus niste conditii. Asta cum, dupa un an? Adica tu cand intri in legatura cu un posibil angajator, prima ta intrebare nu e: care sunt conditiile? ce vrei de la mine? Tu, marele manager nu clarifici lucrurile astea inainte de a semna contractul? Apar asa, brusc, zbang?
    1. bis. Tu, ca jurnalist cu principii si idealuri, nu te angajezi la organul de presa care e cel mai apropiat de idealurile tale? Adica, ce mi-e Digi, ce mi-e Realitatea, ce mi-e TVR? E ca la strungarie, nu conteaza unde tai filetu la piulite, imi iau banu si salut?
    2. Patraru a fost asa de oprimat la Digi, asa de rau i s-a pus pumnu in gura, incat a fost lasat sa dea pe post si prima, si a doua editie in care critica compania. Cum asa? Deci nu e chiar asa mare dictatura la Digi?
    3. Asta cu taxa tv e master of the universe. Da, taxa se justifica pe vremea cand era un singur post tv, plateai practic un abonament. Dar acum? Sa platim taxa pt ca TVR a televiziune publica? Cine a stabilit asta? Cu ce e mai publica decat antena, digi sau kanal d (strict in ordine alfabetica, sa nu se supere nimeni)? Si ce fac acele 14 familii la emisiunea lu Patraru nenica? E vreun Jay Leno, se transmite in america trei ore pe zi?
  • mile mile
    doru , ce programe are rai uno , in italia , de cultura , evident ca nu , cultura este pt un cana de nisa tvr 3 , sau rai 5 in italia, dar un canal trebuie sa fie generalist , asa e peste tot in europa , unde e cultura la bbc one , trebuie programe bune la care se uita cineva , asa e degeaba , e loc si de cultura dar nu este doar pt asta o tv nationala, tvr 3 are cultura si acum, de ce e nevoie de inca un post identic , la care oricum audienta e spre zero ,atunci degeaba
  • livia pila livia pila
    @Mile Draga Mile, stai prost cu ortografia. Sunt mai mult ca sigură ca ai dat spagă ca să iei Bacalaureatul. Uite, eu iti propun să te inscrii din toamnă la un liceu seral. Pe care sa il faci pe bune. De abia apoi sa scrii commenturi si să nu te faci de risl lumii.
  • Mihai Mihai
    Cat produce victima de serviciu Dragos Patraru? Ca peste tot a avut audiente ce tindeau spre zero, deci nu producea nimic. Doar pe facebook si PR la greu, in schimb la tv nu producea nimic.
  • Doru Visan Doru Visan
    @ mile Livia Pila nu e platita din banii tai, stai linistit ca altii iti fura banii aiurea si nuci macar nu iti dai seama! Cum spunea cineva mai jos: daca vrei audienta pe digi, bagi manele. Altfel, daca faci o emisiune buna, nu faci audienta, pentru ca se uita doar cei care inteleg. Deci la fel si cu Patraru. Bagi un papagal pe post, va face audienta. Difuzezi festivalul Enescu, nu se uita nimeni. Si auzi si tot felul de "influencers" si abonati la emisiuni tv cum comenteaza ca tvr nu difuzeaza cultura si ca audienta tinde la zero. Asa ca Patraru va face ceva audienta pe tvr cu un public mediocru, pe care il ia dupa el unde se duce, in detrimentul televiziunii respective. Dupa care Patraru va tine nonsalant si lipsit de vreo mustrare de constiinta, speechuri studentilor de la facultate cat de praf este televiziunea romana, fara sa faca comparatie cu televiziunile private unde nu mai exista jurnalism echidistant, doar stiri platite si scrise ca si cum ar fi gandite de o constiinta colectiva a acestui popor. Ce parere crezi ca va avea un student dupa ce va asculta un parvenit precum Patraru? Va injura tvr!
  • mile mile
    repeta aceeasi chestii , stim ca romania este o tara corupta , dar ea nu a raspuns cine a angajato la tvr si cum, nu poate o bugetara , platita si de mine sa comenteze de altii , cand emisiunea ei face zero si ceva rating , sa lase pe altii sa zica de tvr, important e daca patraru va avea rating peste telejurnal

Trimite un comentariu

sus