Skip to main content

Şeful Pro TV, pe scena Vocea României, către şefii marilor agenţii: de la anul creştem preţul cam cu 20%

 
Şeful Pro TV, pe scena Vocea României, către şefii marilor agenţii: de la anul creştem preţul cam cu 20%

"Întreabă-l înainte dacă a vorbit serios!" a răspuns şeful unei agenţii de publicitate ca reacţie la anunţul lui Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV, făcut pe scena din platoul de la Vocea României, la un eveniment pentru presă. Un anunţ adresat lor, direct, clar.

Publicitate

Ce spusese Cesnavicius? Ceva legat de preţul publicitaţii. De bani. Nu glumise.

A fost o dublă premieră.

Prima premieră. Chiar înainte de începerea evenimentului - prezentarea grilei Pro TV, a surprins numărul de publicitari. De top. De altfel, invitaţia a fost pentru top management. Puţine sunt ocaziile în care apar, în acelaşi loc Mihai Trandafir (McCann), Zoltan Szigeti, Dan Balotescu, Bogdan Nicola (The Group), Veronica Savanciuc (Lowe), Florin Alexandrescu (Group M), Nicu Laită (OMD), Adrian Dura (Havas ADDV). De ce au fost chemaţi? a fost întrebarea noastră. Răspunsul a venit la sfârşitul prezentărilor.

Publicitarii au fost aşezaţi pe una dintre gradenele laterale din studioul Vocea României. Pe cealaltă gradenă, vizavi, erau vedetele Pro TV: Esca, Loredana, Busu, Cabral & compania. Presa, la mijloc.

A doua premieră. Un şef de televiziune vorbeşte direct de preţul publicităţii, către şefii marilor agenţii, într-un eveniment de prezentare de grilă, cu presa de faţă.

După o oră şi jumătate de prezentări de emisiuni, de vedete care au urcat rând pe rând pe scenă, de trailere de blockbustere care intră la Pro TV şi de anunţul bombă "am luat drepturile pentru Euro 2020 şi vom da toate meciurile de calificare ale Naţionalei" vine şi momentul pentru agenţii.

Aleksandras Cesnavicius îşi mută privirea de la presă către gradena publicitarilor de top, se îndreaptă către partea de scenă dinspre ei şi le vorbeşte: "anul viitor, din ianuarie, vom creşte preţurile pentru toate staţiile noastre. Vă pot spune acum că preţurile la canalele noastre vor creşte cu aproximativ 20%". "About 20 percent" e formularea la care ţin cei din Pro TV. "Departamentul nostru de vânzări va veni către voi cu toate explicaţiile legate de cum vom vinde anul viitor şi ceea ce vom face".

Evenimentul se termină în câteva minute.

Ce spune Cesnavicius despre această decizie? Dar despre modul în care a fost anunţată? Ce zic publicitarii?

Cesnavicius: Noi îi tratăm pe toţi în mod egal

"Noi îi tratăm pe toţi în mod egal", a fost una dintre explicaţiile date pentru Paginademedia.ro de Aleksandras Cesnavicius, după eveniment, în legătură cu anunţul de creştere a preţurilor cu "about 20%" făcut şefilor marilor agenţii în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, pentru toţi, aceleaşi condiţii.

Investiţiile făcute de postul TV în programe şi evenimente sportive a fost unul dintre motivele creşterii preţului.

De ce au fost chemate şi agenţiile la prezentarea de grilă?

Aleksandras Cesnavicius:

"Pentru prima dată, am invitat şi agenţiile la eveniment. În general, aveam două evenimente, unul pentru presă, unul pentru agenţii. Anul acesta, am chemat şi agenţiile, ca să vadă oferta de programe, în funcţie de care îşi fac planurile de media."

Alte detalii despre preţul publicităţii?

"Atât pot spune, restul ţine de relaţia cu agenţiile de publicitate."

Agenţiile: "Este un punct de plecare în orice negociere". "E şi un statement puternic"

Cum comentează agenţiile decizia managementului Pro?

Mihai Trandafir (Universal McCann) a fost scurt:

"Este o cerere şi o ofertă"

"Este un punct de plecare într-o negociere", spune Adrian Dura. "Pro TV a investit mult în două zone pe care televiziunea încă domină: Live Sports şi Live Entertainment", a continuat Dura. "Nu au substitut pe digital".

Cum va fi influenţată întreaga piaţă de decizia Pro TV? "Probabil o mică creştere va exista", declară Dura pentru Paginademedia.ro

"Este o cerere", spune Zoltan Szigeti, The Group.

Legat de anunţul făcut de şeful Pro TV?

"Este şi un statement solid", spune Szigeti. "Cum va fi pus în practică, depinde."

Apropo de cele "about 20 percent" creştere? "Nu cred că va fi o creştere lineară. Depinde de la client la client", este punctul de vedere al lui Szigeti.

Va influenţa piaţa?

"Probabil că o creştere de preţ va fi la toate staţiile", punctează publicitarul.

VEZI Cum arată grila de toamnă a Pro TV şi când vor fi în grilă Fort Boyard, Jos Pălăria şi Vocea România, AICI

Anunţul legat de drepturile pentru Euro 2020 cumpărate de Pro TV, AICI

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afi Afi
    Mă întreb ce audiență or să facă reviziile. :))
  • F F
    Mircea ăsta e ca mile. Din când în când vine cu aberația aia. Degeaba îi zici ca nu vrea sa înțeleagă. Dacă ești un negociator eșuat al vreunei alte televiziuni care a încercat de asemenea sa ia bani de la cablisti, sfatul meu e sa iti consiliezi televiziunea sa facă audiente mai bune.
  • Vladut Vladut
    cred ca mile a fost conceput pe cale artificiala intr-un studio de la A1 si hranit cu promo-uri
  • mile mile
    bastian, pai atunci de ce 90 % din comentatori sunt postaci protevisti
  • marian marian
    Mircea eu cred ca o iei razna cine t-ia luat 1 euro vorbesti numai prosti
  • Bastian Bastian
    Frustraților de la antene, pro tv a fost și va fi numărul unu !!!restul e frustrarea unora ca milemilogu ,pro tv rade tot...Forza pro tv !!!!
  • mile mile
    Pro tv are cele mai bune emisiuni.
  • Mihai Florin (Expertul) Mihai Florin (Expertul)
    @Glumetzu, Tu te auzi ce spui? Cum ar fi sa mergi tu la inchisoare daca nevasta-ta omoara pe cineva? Nu stiu ca Olivia Ster sa fie angajata la ProTV. Nu ti se pare normal ca fiecare sa raspunda pentru faptele lui?
  • Mircea Mircea
    Ca si reamintire totutor privitorilor si neprivitorilor de pro-uri. Baietii voi dati 1 euro pe luna pentru protv fie ca vreti fice ca nu vreti. Va place ce se produce din banii vostrii?, ati vrut altceva?. Protv este noul tvr ( televiziunea subventionata de privitori).
  • Brutus Brutus
    Din păcate, PRO TV nu mai are în acest moment concurență, de aceea fac legea cum vor ei pe piața de publicitate.
  • F F
    Ani Moisescu nu și a invitat nevasta în emisiune sa zică aberațiile alea. Antena 3 parcă a făcut asta și a fost și amendată de CNA.
  • Daniel Daniel
    Se mai uita cineva la televizor?
  • mile mile
    cum sa creasca preturile cu 20 la suta ? ca nici macar nu au teletext !!! eu pe antena1 la teletext vad la pagina 204 cele mai noi declaratii ale domnului becali si pot pleca la fabrica dimineata linistit .
  • Glumetzu Glumetzu
    O bună ocazie pentru publicitari să-l taxeze pe Andi Moisescu pentru faptul că doamna nevastă-sa se opune vaccinării. Cred că e un moment bun de pus un pic de presiune pe agenții și branduri.
  • mile mile
    spune nu pro tv

Trimite un comentariu

sus