Skip to main content

Compania-mamă a Pro TV intră într-o alianţă media alături de ProSiebenSat.1, TF1 şi compania care deţine Kiss FM

 
Compania-mamă a Pro TV intră într-o alianţă media alături de ProSiebenSat.1, TF1 şi compania care deţine Kiss FM

Compania-mamă a Pro TV intră într-o alianţă media europeană din care fac parte grupuri precum ProSiebenSat.1, TF1 (Franţa), Dogan Broadcasting (Turcia) sau Antenna Group (grup din Grecia, cu afaceri media şi în România).

Publicitate

Alianţa a fost creată pentru a identifica oportunităţi de investiţii în zona digitală şi pentru a facilita parteneriate strategice între membrii săi, se arată în comunicatul ce anunţă parteneriatul.

Central European Media Enterprises, care în România deţine grupul Pro, este al zecelea grup media din Europa care se alătură European Media Alliance (Alianţa Media Europeană).

European Media Alliance este o reţea media de grupuri iniţiată de gigantul german ProSiebenSat.1 in 2014, şi care mai include grupurile TVN (Polonia), TF1 (Franţa), Channel 4 (Marea Britanie), Mediaset (Italia), MTG (Scandinavia), Dogan Broadcasting (Turcia), Antenna Group (cu operaţiuni în Sud Estul Europei), Mediaset Espana (Spania) şi SIC (Portugalia).

CME este o companie media ce deţine 36 de televiziuni, în şase ţări din Europa Centrală şi de Est. România este a doua cea mai profitabilă piaţă pentru grupul media.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    Pentru receptie de televiziuni straine, cumpara-ti un antena de satelit, un receptor digital DVB-S2 ( daca televizorul tau nu are deja tuner DVB-S2) si un motor HH (o investitie totala de 100 euro, cat un telefon smart ieftin) si un vei receptiona gratuit si legal mii de canale necriptate de pe diversi sateliti ce ofera semnal in Romania. Nu trebuie sa stai la mila cablistilor sa introduca canale noi. Sunt atatea bloguri si forumuri care va explica asta pe internetul romanesc si nu va informati.
  • Iuli Iuli
    Ati uitat sa mentionati ca Dogan are actiuni in Romania: Kanal D
  • Nume Nume
    Stiu ca n-are legatura cu ceea ce implica acel parteneriat in cadrul respectivei aliante, dar eu, ca abonat RCS, as prefera in grila de programe cat mai multe televiziuni nationale europene in locul multora dintre cele romanesti, cu adevarat de umplutura. Sau chiar si ca pachet suplimentar la abonament. UPC e superior la capitolul canale internationale si as fi trecut de mult la ei, dar in schimb sunt multumit de internetul pe care il am si de canalele Digisport.

Trimite un comentariu

sus