Skip to main content

Festival de victimizare la Realitatea TV după ce postul a fost amendat. Cu jumătăţi de adevăr şi jigniri grosolane la adresa membrilor CNA

 
Festival de victimizare la Realitatea TV după ce postul a fost amendat. Cu jumătăţi de adevăr şi jigniri grosolane la adresa membrilor CNA

DERAPAJ. Joi seara, la Realitatea TV, emisiunea Jocuri de putere a fost centrată pe amenda de 85.000 de lei primită de post de la CNA, după mai multe emisiuni din luna iunie.

Publicitate

Sancţiunea a venit ca urmare a atacurilor dure făcute pe postul TV la adresa comunităţii maghiare, când se discuta votul UDMR pe moţiunea de cenzură. (pe larg, AICI).

Emisiunea lui Rareş Bogdan a început „simbolic” cu cinci minute de muzică, The Wall - Pink Floyd („We don't need no education”), la melodii populare precum „Transilvania mea”. Pe tot momentul muzical, pe post au rulat titluri pe burtieră precum „CNA ne cere să uităm istoria. Nu vom face asta!”, „UDMR a cerut amendă 20.000 de lei. Un român: e prea puţin”, „UDMR a propus 20.000, românii au cerut 100.000”, „Citiţi istoria, nătărăilor! Vă mai spuneţi români?”, „Slugile lui Dragnea, amendă maximă pentru Realitatea”, „CNA, joc îndreptat împotriva României”, „Ticăloşia din CNA vrea să îngroape România liberă”.

Nu au lipsit jignirile la adresa membrilor CNA, mai ales din partea lui Oreste, invitat pe post, fără ca acesta să fie oprit de moderatorul Rareş Bogdan:

Despre Radu Călin Cristea: "o conservă comunistoidă exportată la Europa Liberă, pentru a încerca să producă ce a încercat Securitatea la Europa liberă, inclusiv asasinatele celebre despre care vorbim". "Domnul Radu Călin Cristea nu este român."

Despre Radu Herjeu: "găseşte orice de răzbunare, pentru că domnia sa are un destin tragic"; "îl cunosc de la Antena 1, când căra nişte cuvinte şi făcea un rebus pe ecran. El traversa atunci tragicomedia lui Onan"; "s-a plictisit de atâta Onan - şi nu era Onan 2 - şi după aceea a început să se ungă cu Ben Gay. Ungându-se aşa cu Ben Gay, a ajuns să fie un solitar. Un solitar printre masculi." (pe fundal, cineva râdea înfundat n. red)"

Postul a susţinut şi un neadevăr: pe burtieră, dar şi prin vocea lui Rareş Bogdan, s-a menţionat că reprezentantul UDMR din CNA a propus 20.000 de lei amendă la Realitatea TV, în timp ce „un român” a propus 100.000 de lei.

Cum au stat în realitate lucrurile. Paginademedia.ro a fost prezentă în şedinţa de joi a CNA. Au fost două propuneri de amendare: Orsolya Borsos a propus la Realitatea TV, 70.000 de lei amendă şi 20.000 de lei pentru B1 TV. Aceasta a decis să-şi retragă propunerile după ce Radu Călin Cristea a propus sancţiuni mai mari: 100.000 de lei pentru Realitatea TV şi 50.000 de lei pentru B1 TV. Dorina Rusu a preluat ulterior, în integralitate, propunerile de amendă ale Orsolyey Borsos.

Şi Rareş Bogdan şi-a început emisiunea într-o notă dură. Iată câteva dintre declaraţii:

„Suntem nevoiti sa vorbim despre tradatori si slugi. E rusinos sa vorbesti in Romania despre istorie. A ajuns sa fie rusinos sa o asculti pe Veta Biris. E rusinos sa ascultati Transilvanie frumoasa sau Treceti batalioane romane Carpatii. Sigur ca nu vreau sa fac nicio legatura cu faptul ca niciunul dintre cei care au votat astazi cea mai mare amenda data vreunui jurnalist de catre CNA nu are nicio legatura cu Transilvania

Daca ai ajuns in Romania sa ne fie rusine sa vorbim de istorie si sa fim acuzati ca facem recurs la istorie si pentru asta trebuie sa fim amendati mai mult decat celelalte posturi de televiziune, adica TVR si B1, este incredibil.

Culmea este ca reprezentanta UDMR a propus o amenda de 20.000 de lei. Reprezentantii ticalosi, tradatori si slugoi ai PSD si ALDE au zis: nu, e vorba de Rares Bogdan, e si Oreste Teodorescu acolo si ceilalti: un miliard. Asta a fost amenda propusa: un miliard. Cea mai mare amendă. În cele din urmă au căzut de acord şi au votat 85.000 de ron, adică vreo 19.000 de euro.

Ei au vrut să arate tuturor: Domnul Buda a vrut să-i arate domnului Tăriceanu, doamna Gubernat, doamna Laura Georgescu, domnul Popescu, domnul Herjeu au vrut să arate liderului lor suprem, domnul Dragnea, că aşa pot fi de folos. Declaraţiile făcute de ei în pauze, în timpul şedinţei au fost monumentale pentru că şi-au permis să spună: doar aşa îl putem opri. Îi vom amenda de fiercare dată şi doar aşa îi putem opri să critice tot.

Îneleg să fie sancţionat limbajul poate prea dur uneori, prea colorat, dar nu pot să înţeleg să fie sancţionată exprimarea unei opinii care n-a lezat etnia, ci a lezat o înţelegere făcută pe sub masă.

Citeşte şi: Realitatea TV, amendă de la CNA pentru atacurile dure la minoritatea maghiară. Sancţiune şi pentru B1 TV

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Cruceru Dan Cruceru
    Rares, suntem alaturi de tine! ***!

Trimite un comentariu

sus