Skip to main content

Dragoş Pătraru despre noul sezon Starea Naţiei la TVR: „Încercăm şi cu invitaţi, deşi politicienii nu prea vor să vină pentru că le e frică”

 
Dragoş Pătraru despre noul sezon Starea Naţiei la TVR: „Încercăm şi cu invitaţi, deşi politicienii nu prea vor să vină pentru că le e frică”

Sunt multe rubrici care aşteaptă să intre în emisiune. Introducem o rubrică în care recomandăm cărţi, de pildă, vom avea şi invitaţi în platou, vom şi merge peste politicieni, atunci când ei nu vor dori să răspundă unor întrebări sau când pur şi simplu vom simţi nevoia că trebuie lămurite cumva nişte treburi”, spune Dragoş Pătraru, într-un interviu pentru Paginademedia.ro atunci când este întrebat dacă pregăteşte noutăţi pentru acest sezon.

Publicitate

Pătraru a început marţi seara un nou sezon al emisiunii Starea Naţiei, la TVR. El a revenit la postul public după ce în ultimul an a fost la Digi24.

Întrebat dacă ia în considerare un partener de platou, Pătraru răspunde: „Mi-ar plăcea să găsesc pe cineva care să transmită mai bine decât mine ideile pe care le producem noi, iar eu doar să produc emisiunea, dar nu am reuşit asta până acum”

Redăm în continuare interviul cu Dragoş Pătraru:

Paginademedia.ro: Care va fi structura emisiunii Starea Natiei in noul sezon?

Dragoş Pătraru: În mare, formatul rămâne acelaşi, dar după ce vom aşeza emisiunea pe audienţa pe care se afla când am plecat de la TVR, adică undeva la 2,5, intuim noi că asta se va întâmpla foarte repede, vor apărea şi noutăţi. Sunt multe rubrici care aşteaptă să intre în emisiune. Introducem o rubrică în care recomandăm cărţi, de pildă, vom avea şi invitaţi în platou, vom şi merge peste politicieni, atunci când ei nu vor dori să răspundă unor întrebări sau când pur şi simplu vom simţi nevoia că trebuie lămurite cumva nişte treburi. Mai sunt câteva, pe care le păstrăm deocamdată secrete, pentru că nu am decis sub ce formă le vom lansa.

Paginademedia.ro: Prezentare: Vei fi singurul prezentator in continuare? Vei avea invitati? Band?

Dragoş Pătraru: Emisiunea asta e făcută pentru un singur prezentator, deci nu mai prezintă nimeni cu mine. Mi-ar plăcea să găsesc pe cineva care să transmită mai bine decât mine ideile pe care le producem noi, iar eu doar să produc emisiunea, dar nu am reuşit asta până acum. Încercăm cu invitaţii, deşi politicienii în general nu vor să vină (mă refer la cei care pot aduce şi oameni în faţa televizorului, că aşa, să-i aduc pe unii care să-mi ducă ratingul în cap e foarte uşor) pentru că le e frică pur şi simplu, altfel nu înţeleg. I-am invitat, dar găsesc tot felul de motive. O să mai facem o încercare, poate nu voiau să vină la Digi şi vor accepta să vină acum, la TVR. Deşi eu cred, din ceea ce văd zilnic, că unii dintre ei sunt pur şi simplu nu sunt pregătiţi să poarte un dialog de zece minute nearanjat. Culmea e că refuză să vină chiar şi când le spui despre ce vrei să vorbeşti cu ei. Aşa e când eşti impostor. Ţi-e frică de confruntări pe bune.

Paginademedia.ro: Orele si zilele de difuzare, cu reluari. Ce emisiunea ai inainte, ce este dupa?

Dragoş Pătraru: Avem România 9 înainte, cred că vom rămâne la un rating decent, faţă de ceea ce ni se întâmpla la Digi 24. După noi nu ştiu ce este, nu am avut timp de astfel de detalii, sper să fi pus ceva care să profite de ratingul pe care-l lăsăm. Avem mai multe reluări. Dimineaţa la 6.00, unde am observat şi la Digi o evoluţie bună, oamenii se uită înainte de a pleca la muncă. Apoi, va fi o reluare pe TVR 2, la ora 15,40, dacă am reţinut eu bine. Emisiunea va fi şi pe TVR Internaţional. Sper să ne ierte acum cei care ne-au înjurat anul trecut, că am plecat de la TVR şi le-am luat emisiunea preferată.

Paginademedia.ro: Vei mai face si pastilele scurte? Daca da, cand vor fi difuzate?

Dragoş Pătraru: Da, există şi Starea zilei, de două ori, o dată în prime-time.

Paginademedia.ro: Echipa. Pe langa oamenii tai, cu cine lucrezi din TVR?

Dragoş Pătraru: În echipa noastră sunt câteva schimbări. Revine Dan Panaet, căutăm un om bun pentru vânzări, pe partea de online, am luat pe lângă noi şi nişte copii buni, pe care vrem să-i creştem, l-aş numi aici pe Radu Hângănuţ, un băiat de la Cluj în care îmi pun mari speranţe. Din TVR, îl avem pe Mihnea Mihăiţă, care deja e om de bază, după doar câteva săptămâni, mai este Bogdan Onea, pe partea de producţie, oamenii ăştia ştiu traseele din TVR şi ne ajută mult. La fel o face şi Dan Manoliu, căruia îi mulţumesc pentru tot ce-a făcut şi o să mai facă pentru noi. Cristi Coman, de la TVR 1, ne-a dat tot sprijinul de care am avut nevoie în aceste săptămâni de pregătire. La fel şi Horia Cazan, de la tehnic, domnul Şelaru, doamna Antonov, sunt mulţi şi nu am loc să-i spun pe toţi. Până şi din CA, deşi unii dintre membri n-au fost de acord cu revenirea noastră, am primit cuvinte frumoase şi încurajări. Nu spun nume, ca să nu-i pun pe oameni rău cu unii colegi sau cu partidul. Desigur, dacă n-ar fi fost Irina Radu, n-ar fi existat Starea naţiei din nou la TVR. A luat totul pe ea, şi-a asumat riscul de a ne aduce înapoi, iar noi, cum am mai spus, ne bucurăm să sprijinim în acest demers nebunesc al ei de a fi dată afară cât mai repede. Cred că de-aia a şi plecat acum în concediu, să evite telefoanele nervoase de la politicieni.

Paginademedia.ro: In ce studio filmezi? Decorul?

Dragoş Pătraru: Am primit studioul 1, Tudor Vornicu, iar decorul, la care s-a muncit enorm, 7 zile din 7, în ultima lună, l-am făcut cu oamenii din TVR, conduşi de senzaţionalul nea Titi. Banii, atât pentru schiţa decorului, cât şi pentru materiale, i-am pus noi, cei de la Starea naţiei.

Paginademedia.ro: Am vazut ca ai postat pe Facebook ca "biroul" tau e cabina Toma Caragiu. Era cabina lui? Cum ti-a fost repartizată?

Dragoş Pătraru: Biroul meu este în turn, la etajul al doilea. Am primit sptaţii conform contractului, pe care le-am amenajat, cu bani pe care noi i-am adus din sponsorizări. Am curăţat totul, până la zid şi am refăcut. Nu erau condiţii în care să poţi crea ceva. Dacă nu lucrezi într-un spaţiu care să te facă să te simţi confortabil, într-un spaţiu în care să-ţi fie drag să vii dimineaţa, nu poţi avea randament. Am făcut aceste amenajări şi am pus bani din propriul buzunar acolo unde nu am găsit sponsorizări, pentru că de felul în care arată locul în care muncim (stăm în aceste birouri mai mult decât stăm acasă) depinde mare parte din eficienţa noastră. E o chestiune pe care mulţi manageri o ignoră, iar apoi se întreabă de ce dracului oamenii rup uşa la terminarea programului, de ce pleacă la prima ofertă, de ce nu lucrează cu drag. Fiind ăla care răspunde de toate astea la Starea naţiei, am ţinut să avem aceste condiţii excelente de lucru. Acum, altfel trag de oameni când nu dau randament, corect? Glumesc, desigur, nimeni nu fentează munca la noi. Dar condiţiile de lucru sunt foarte importante.

Cabina în care mă schimb se numeşte Toma Caragiu. A fost ideea lui Dan Manoliu şi îi muţumesc încă o dată. Sunt foarte mândru de asta. Dincolo de toate problemele din TVR, care-s în continuare multe, unele aproape imposibil de rezolvat, pentru că, na, TVR seamănă foarte mult cu România, există acolo ceva care te face să te simţi special. Iar eu sunt mândru că fac parte din nou din echipa TVR. O să fie din nou dragoste cu năbădăi, sunt sigur, dar măcar la TVR, dacă vine cineva să-mi spună că trebuie să reprezint alte interese decât pe cele ale publicului, cum mi s-a mai întâmplat în urmă cu doi ani, pot să-i spun să-şi vadă de treaba lui, dacă nu vrea să aibă probleme cu mine şi cu publicul emisiunii Starea naţiei. Nicăieri nu am simţit că-mi îndeplinesc mai bine datoria faţă de public. De-aia ne-am şi întors.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Inna Inna
    Pt.Alecsandra! Care nu are treba cu ,, popa" ea si din pacate multi, multi!! Cu ,, neuronii "intregi dar desigur bolnavi!! Care orbiti in prostia lor nu vad ce fel de *** .asunt majoritatea popilor!!Stimata A niciodata nu vei intelege nimic!
  • Alecsandra Alecsandra
    Nu inteleg de ce acest om are vesnic ceva cu "popa" sau cu purtatorul de cuvant al lui. Cred ca are mici deplasari neuronale, dar sper ca sunt reparabile si nu sunt cauzate doar de repetabilele lui miscari de la un post tv la altul și cred cu tarie ca s-ar duce oriunde i s-ar deschide usa. Acest gest imi zice ca ii cam lipseste coloana cerebrala....
  • livia pilă livia pilă
    Va dau in scris. Pătraru va rezista la TVR maximum un sezon. Apoi iar va inventa tot felul de pretexte si va pleca incasind tot felul de despăgubiri. Numai cu un manager cu abilităși zero in domeniu, asa cum e Irina Radu, i-ar mai fi mers strategia sta. irina, irina fă rost de un pix si DEMISIA!
  • anonim anonim
    intr-un fel e bine ca s-a intors la tvr 1 aici e locul lui insa sa aiba mare grija sa nu cumva sa fie dat afara iar
  • johhny bravo johhny bravo
    Sunt profund emotionat ca dl. Patraru plateste "din banii lui" atatea lucruri la tvr. Nu cumva sunt banii luati de la Digi, de care s-a declarat multumit dupa incetarea contractului? Sunt bani munciti? Evident, nu. Deci hai sa nu ne mai dam ochii peste cap.
  • costel costel
    Cu un sigur politician a incercat Dragos Patraru sa fie spiritual si de atunci nu si-a mai revenit!!Este vorba despre Traian Basescu.De altfel daca stai sa-l asculti pe Patraru da de inteles ca s-a imbatat frecvent cu Traian Basescu si a luat la cunostinta de afacerile veroase comise de UDREA!!Pacat ca Dl.Patraru nu anunta de la inceput la ce ora este VAX POPULI,pentru ca este singura parte plina de umor si realitati!
  • Florin Florin
    Ar fi o chestie sa le zica-n fata politicienilor ceea ce zice pe post si sa le vedem reactia. Dar, precum zicea si el, de la TVR e mai usor de dat afara.

Trimite un comentariu

sus