Skip to main content

Irina Radu, fostul şef al TVR: Va veni ziua în care Liviu Dragnea o să-mi ceară scuze. Îmi reproşez că am avut încredere în cine nu trebuia să am.

 
Irina Radu, fostul şef al TVR: Va veni ziua în care Liviu Dragnea o să-mi ceară scuze. Îmi reproşez că am avut încredere în cine nu trebuia să am.

„Vă garantez şi bag mâna în foc că va veni ziua în care Liviu Dragnea, cum şi-a cerut scuze Parlamentului, o să-mi ceară mie scuze", a spus Irina Radu, preşedintele demis al TVR, într-un interviu acordat postului de radio RFI.

Publicitate

Ce ce să-şi ceară scuze Liviu Dragnea?

"Pentru minciunile pe care le-a crezut de la tot felul de micuţi din jurul lui. Şi dacă n-o să-mi ceară public, că are şi omul mândria lui, o să-mi ceară în gând măcar, dar pentru mine asta contează", spune Irina Radu.

Irina Radu, la RFI:

Este primul raport pozitiv după ani de zile, este un an 2016 primul an terminat pe plus de TVR. Asta arată ceva, arată o muncă, un efort, un altfel de management.

Dacă toate lucrurile astea nu contează şi trei babe bârfitoare se duc la cineva şi-i spun trei prostii şi un Parlament întreg votează pe aceste criterii, eu ce să mai comentez, mă bucur de viaţă şi atât”.

Ce îşi reproşează?

- Îmi reproşez că poate nu am acordat şi eu mai multă atenţie discuţiilor cu clasa politică, pentru că văd că asta dă rezultate.

- Îmi reproşez că poate n-am ştiut să transmit, cum să vă spun, mesajele corecte şi atunci au ajuns la decidenţi numai prostii şi minciuni.

- Îmi reproşez că nu i-am „omorât” de tot pe unii pe care i-am schimbat. Trebuiau „omorâţi”, mi-a zis toată lumea că nu se face cu jumătate de măsură, nu trebuie să ai milă. Eu am zis lasă, nu vreau să fac rău, corectez numai nişte lucruri greşite.

- Îmi reproşez că am avut încredere în cine nu trebuia să am.

- Îmi reproşez că anumite emisiuni le-am lăsat, pentru că am zis că dacă tot nu pot să-i dau afară pe anumiţi oameni, atunci ce fac, le plătesc un salariu şi ei stau degeaba, se plimbă prin curte? Lasă-i să muncească măcar.

- Sunt multe lucruri şi cauzate de lucrul cu un Consiliu în care eu n-am avut o majoritate confortabilă, n-am avut decât aşa, şase-şapte voturi”.

Despre respingerea raportului TVR şi demitere:

„- Vreau să vă spun că mă aşteptam, aşa, din ce s-a întâmplat în ultimul timp, mă aşteptam.

- Lucrurile se adună. Întâi se supără cineva şi te reclamă că nu ai promovat pe nu ştiu cine, apoi se supără cineva că te-a sunat şi tu n-ai mărit salariul, apoi altcineva că a fost criticat într-o emisiune, apoi se duce cineva care-ţi vrea locul şi spune că nu ştiu ce-ai făcut. Şi în momentul în care acolo, la polul de decizie nu există o persoană cu mintea limpede, care să adune informaţia, să aibă documente, să ia o decizie foarte bine întemeiată pe fapte şi cifre, nu pe poveşti de culoar, se întâmplă acest lucru, ăsta e sistemul nostru de lucru deocamdată.

- Eram pregătită pentru orice, dar nu credeam că se vor lua nişte decizii atât de importante, pe bază de dezinformare. Mă refer la tot ce s-a spus la concluziile referitoare la raport. Adică este primul raport pozitiv după ani de zile, este un an 2016 primul an terminat pe plus de TVR. Asta arată ceva, arată o muncă, un efort, un altfel de management.

- Dacă toate lucrurile astea nu contează şi trei babe bârfitoare se duc la cineva şi-i spun trei prostii şi un Parlament întreg votează pe aceste criterii, eu ce să mai comentez, mă bucur de viaţă şi atât”.

- Probabil, anumite decizii au deranjat. Am înţeles că vor fi chiar corectate, între ghilimele, astăzi, mâine, adică foarte rapid, deci vom vedea clar, în funcţie de ce decizii se vor lua, ceea ce a supărat din lucrurile făcute de mine. Cred că la un moment dat a deranjat însăşi performanţa. Cred că nu se doreşte de fapt ca TVR-ul să progreseze. Să iei un asemenea raport şi să-l pici în comisia de buget-finanţe mi se pare de râs, chiar de râs, nu am cuvinte, după atâţia ani în care au trecut rapoarte cu minus”.

A fost contactată de oameni politici?

Întrebată dacă a fost contactată de vreun om politic, care să-i ceară ceva, Irina Radu a răspuns: „Bineînţeles, bineînţeles, doar că ştiţi cum... şi cerutul acesta, adică una este dacă cineva te roagă uite, întâlneşte-te cu cineva, că e o persoană cu calităţi şi poate aveţi nevoie, e una.

Nu mi s-au cerut lucruri deplasate, asta pot să vă zic şi mă mândresc cu asta, adică nu m-a sunat nimeni în doi ani de zile, să-mi spună pe cutărescu să nu-l mai văd la televizor. Una este că m-a rugat cineva uite, întâlneşte-te cu o persoană care are un proiect sau te rog să te uiţi pe un CV. Astea sunt lucruri normale, cine spune că nu se întâmplă, doar nu suntem copii”.

Materialul complet, pe RFI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana Ioana
    Irina Radu este un om exceptional. De o calitate umana care nu poate fi pusa la indoiala de catre nimeni dintre cei care o cunosc. Mai e si extraordinar de muncitoare pe deasupra. A reusit o performanta la care nu s-ar fi asteptat nimeni - sa redresezi TVR dupa ce a mers in deriva atata vreme inseamna o munca titanica. Cu toate astea Dragnea in veci nu isi va cere scuze. Nici macar in gand. Sa iti ceri scuze implica o oarecare decenta umana pe care el nu o detine.
  • Foru Guscu Foru Guscu
    Irina vorbește de parcă ar fi de pe alta planetă. Directoratul ei a fost o catastrofă.
  • iuli iuli
    De ce televiziunea publica trebuie sa fie condusa de parlament? De ce mai exista TVR daca are miliarde de datorii si raporturi de audienta le minus? Se baga bani intr-o televiziune care nu produce nimic.

    P.s.: "Maghiara de pe 1": Ardealul e a romanilor, nu a ungurilor.

    In alte tari, Televiziunea Publica este in top 3, la ani lumina in fata TVR.
  • Ovidiu I. Ovidiu I.
    Daca raportul a fost pe plus cum spune doamna Radu si a fost cu toate acestea respins, atunci domnii care au pus-o acolo sunt iresponsabili - intr-adevar, de la dl Nicolau incoace (Dzeu sa-l odhineasca) TVR a mers doar pe minus. Sa inlaturi un manager care a reusit sa aduca TVR pe plus, basca sa faca stirile relativ echidistante - atunci e clar ca lor le trebuie doar *** si executanti ai puterii politice. Dar asta o stiam oricum cu totii.
  • gogu radulescu gogu radulescu
    da, toar'sha Radu, ai ajuns acolo cu binecuvantarea excelentei sale ***', iar acum il dai in gat. I-ai tinut mizeria de emisiune "Romania 9" (un fel de Sinteza Zilei) in prime time, ca sa ramai shefa. Acu, ti-a tras-o, "c-ai avut incredere". Ma leshi? Deontoloaga mica...
  • Livia Pila Livia Pila
    Ce pozeaza in victima doamna! Pai ea cum a fost pusa ilegal in functie tot de un parlament influentat de barfele aduse liderului psd si alde! Declaratiile sunt pline de dezinformari!
  • geo geo
    Irina a fost numita acolo cu girul lui Dragnea. Si pentru ca nu a facut ce i s-a dictat politic si-a pierdut sustinerea...asta este clar.
  • livia pila livia pila
    Cred ca ii voi dedica la Radio Irinei vechea melodie a Margaretei Pislaru- Va veni o clipa cind vei regreta! Ca să fim in plină melodramă!
  • livia pila livia pila
    Sărmana, Irina. E in plin delir. Performanta cind avem rating mediu zilnic la TVR 1 O, 4? Hai sa fim seriosi!

Trimite un comentariu

sus