Skip to main content

Reclamele online la produse cu tutun nu trebuie văzute de minori. Bannerele pentru adulţi, semnalizate. Ce recomandă IAB

 
Reclamele online la produse cu tutun nu trebuie văzute de minori. Bannerele pentru adulţi, semnalizate. Ce recomandă IAB

Recomandare online pentru protecţia minorilor de la IAB România - Asociatia industriei de marketing si publicitate online din Romania.

Publicitate

Organizaţia propune o serie de măsuri şi standarde pentru ca minorii să fie cât mai puţin expuşi la reclamele la produse care conţin tutun.

Totodată, se recomandă ca toate campaniile online adresate exclusiv adulţilor să fie semnalizate. Cum? “Prin semn si text dedicat “interzis persoanelor sub 18 ani” care sa fie expus vizibil, intr-o pozitie fixa, cu un font si o dimensiune standardizate”

De ce vine această recomandare?

Au aparut deja campanii online pentru produse de tutun fara fum pe site-urile romanesti, in conditiile in care publicitatea pentru aceste produse este inca nereglementata legislativ, explică oficialii IAB.

Mai exact, ce se recomandă în cazul unor campanii la produse care conţin tutun:

- Campaniile să fie făcute doar pe site-uri unde riscul ca ele să fie văzute de minori este minim (prin structura demografica a audientei)

- Folosirea, pe cat posibil, a criteriilor de targetare pe varsta

- Mecanisme de filtrare, de tipul câmpuri/pagini de dialog pentru introducerea datei de nastere.

- Includerea produselor de tutun fara fum in campanii de educare a minorilor cu privire la riscurile fumatului.

Companiile de marketing şi publicitate care doresc să contribuie la setul de măsuri pentru siguranţa minorilor în online pot trimite recomandări la adresa [email protected], până pe 30 septembrie 2017.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Reclamele din magazine ar trebui interzise. In orice magazin alimentar, unde intra si minori, e cate un stand de tigari plin de reclame.
  • iche iche
    si cand te gandesti ca acum 15 ani erau reclame la tutun si in presa si la tv...
  • mile mile
    iuli, dar antena cu un film vechi e peste kanal d , te ingrijorai degeaba pt joi , iata ca kanal d e pe trei in fiecare zi , se poate si cu filme face audienta , nu doar cu un serial scump , turcii cedeaza se pare , nu se mai uita multi , este bine vezi ca au pus filme in loc de dan negru , kanal d maxim un an mai tine
  • Iuli Iuli
    @mile, chiar daca au scazut, tot peste Antena au fost.
  • mile mile
    vrem audiente , sa vedem daca ai nostri au mai scazut

Trimite un comentariu

sus