Skip to main content

România TV a cerut reducerea amenzii uriaşe luate pentru jignirea Laurei Kovesi. CNA a respins solicitarea

 
România TV a cerut reducerea amenzii uriaşe luate pentru jignirea Laurei Kovesi. CNA a respins solicitarea

Discuţii interminabile la CNA pe subiectul amenzii de 120.000 de lei primită de România TV, în urmă cu două săptămâni. Postul a trimis forului audiovizual, prin avocaţi, o solicitare de a reanaliza amenda primită ca urmare a jignirilor aduse pe post şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Publicitate

Forul audiovizual, care are astăzi 10 membri prezenţi din cei 11 membri, s-a divizat între cei care vor reanalizarea sancţiunii, considerând-o nedreaptă, şi cei care conisderă că reprezentanţii România TV nu au adus niciun element nou pentru a se putea rediscuta cazul. În final, nu s-a întrunit numărul de voturi pentru ca sancţiunea să fie reanalizată.

„Amenda de 120.000 de lei mi se pare disproporţionată faţă de faptele penale pe care le-am fi comis noi într-o emisiune în care a existat şi intervenţia moderatoarei Lili Ruse”, a spus Roxana Niculescu, director de programe România TV, în faţa membrilor CNA.

„Ca să mă autodenunţ: aseară am mai avut un incident. Tot cu cuvântul „golan”. Probabil nu va exista niciun fel de reclamaţie pe această temă, pentru se vorbea despre „golanul de Brăila”. O întreagă emisiune. Până când i s-a tăiat microfonul domnului de la PMP, care l-a numit încontinuu pe primul ministru „golanul de Brăila”. Nu va exista probabil nicio reclamaţie că nu va avea cine să o facă”, a mai adăugat ea.

Recomandarea departamentului juridic al CNA: amenda nu se poate reanaliza. „Având în vedere natura contravenţională a amenzii, considerăm că o astfel de contestaţie poate fi soluţionată doar de instanţa de judecată care ar putea să modifice sau să anuleze decizia consiliului”, a spus Dumitru Ciobanu, şeful juridicului de la CNA.

Monica Gubernat, membru CNA care a lipsit de la vot în ziua amenzii, a fost de partea România TV: „Nu este prima solicitare a unui radiodifuzor pe acest subiect. Şi eu cred că amenda este absolut imensă. Deocamdată nu vreau să intru în dispute politice. Vă garantez că îmi voi face foarte atent meseria de acum încolo, pornind fix de la această amendă pe care o consider total nedreaptă.”

Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA: „Din câte ştiu eu, măsura nu s-a comunicat, nu a intrat în circuitul public. (...) Nu văd niciun motiv pentru care un Consiliu să nu poată să revină asupra uneia dintre măsurile sale dacă într-o zi o consideră greşită.”

Valentin Jucan, membru CNA, a spus la rândul său: „Noi am stabilit o sanctiune. Ei au venit cu niste argumente, nu au venit cu niste date noi, sa ne explice niste motive tehnice.”

Dorina Rusu, membru CNA – „Ar fi un precendent foarte grav. Asa fiecare radiodifuzor care e nemultumit vine si aduce argumente ca noi sa desfiintam o amenda care este data deja.”

Radu Herjeu, membru CNA – „Noi până acum am respins pe bandă rulantă astfel de solicitări pe motivul că intraseră în circuitul juridic. Din ce înţeleg eu, decizia nu a fost comunicată în mod oficial. Eu vreau să ştiu dacă e vreun impediment legal pentru a discuta această problemă. În acest caz, înţeleg că nu a fost comunicată în mod oficial. Vreau să ştiu dacă e vreun impediment legal pentru a discuta această problemă, în condiţiile în care până acum argumentul împotriva rediscutării a fost acelai: a intrat în circuitul juridic. Există un alt argument juridic?”

Reprezentantul departamentului juridic: „Considerăm că în momentul actual Consiliul nu ar mai putea să analizeze şi nici să reducă acest cuantum.”

Radu Călin Cristea, membru CNA – „Domnul Ciobanu mi se pare foarte inflexibil. E o situaţie în care dumneavoastră blocaţi orice canal de rediscutare în care e vorba şi de o amendă”

Valentin Jucan – „Motivul pentru care am spus şi este firesc şi logic să se poată rediscuta ceva în baza unor argumente noi este faptul că de exemplu noi acum dacă am rediscuta acesta caz, în loc de 120.000 de lei, să zicem că ar ieşi 100.000 de lei. Săptămâna viitoare putem primi acelaşi lucru: nu ne place nici amenda de 100.000 de lei. Nimănui nu-i place să fie amendat. Şi atunci până unde mergem?”

Reamintim că forul audiovizual a amendat România TV cu 120.000 de lei în şedinţa din 7 septembrie după ce Gelu Vişan (PMP) a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi „mincinoasă notorie”, „golancă”, „purtătoare ilegală de fustă”, ”Face din România closetul ei.”, ”Se urcă pe toţi şi face pişu pe ei” (detalii pe larg,AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Chirila din Neamt Adi Chirila din Neamt
    Buna ziua
    In strict opinia mea Doamna Kovesi merita un astfel de discurs insa Nu la Tv unde exista CNA CNA-ul trebuia sa-si respecte atributile!!!! Si trebuia pe site personal,retele de socializare,youtube etc!!
    Eu fiind fan inrait A3 Si am auzit despre dumneaei foarte multe necompatibile cu asa zisul "statul de drept" Ce domnul Presedinte al Romaniei Klaus Verner e toata ziua cu el in discurs, doar asa sa dea bine la imaginea dumnealui...ca in rest lasa de dorit!!!
  • gogu radulescu gogu radulescu
    @stefan
    gura pacatosului adevar graieste.

    Nu numai rtv, ci si a3 si b1, si orice mizerie de statie tv care propaga atacuri la statul de drept.
  • Lt Commander Alex Lt Commander Alex
    *** TV... Ce gluma si circ de televiziune.... Eu le-aș fi dat si o suspendare la licență. Niște mizerii mass-media. Iar *** ăla sigur a fost pus sa facă asta ca sabotaj economic. Iar poporul roman, mare iubitor de pâine si circ aștepta *** elixirul acesta. Vai de noi.
  • dana dana
    OTV resuscitat!!!!!!
  • geo geo
    Asta e post de stiri sau post tv de cancan? O struto-camila de televiziune.
  • geo geo
    nici nu mai trebuie sa fie recizate partidele care i-au trimis acolo pe reprezentantii CNA... se vede simplu doar citind articolul.... problema este alta... de ce sa se redicute!? in alte tari radiodifuzorii isi iau amenzi de milioane de euro.... iti asumi ceea ce difuezi pe post... cu bune si cu rele.... din exttasul de sedinta in care a fost amendata Romania TV: (...)"Propunerea d-lui Florin Gabrea a fost aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Borsos Orsolya, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu,, Gabriel Tufeanu - amendă în cuantum de 120.000 de lei pentru postul România TV" - acum e clar care din ce parttide vin!? :)) pt toti membrii aia din CNA care se dau impartiali si iau decizii corecte... nu dau exemple.... ca se stiu ei mai bine... si urmaresc si site-ul acesta
  • stefan stefan
    Nu se poate asa ceva. Au jignit-o tocmai pe printesa Kovesi.
    Sa se inchida televiziunea. Si sa se inchida si toti angajatii. Si familiile lor. Si urmasii lor. Si urmasii urmasilor lor. 4 generatii.
  • Adi Adi
    Am mai spus-o si repet: precizati si ce partide au trimis acesti indivizi ca membri la CNA ! Atunci vom vedea cum voteaza, cum reactioneaza in functie de interese.Cat de penibil, de ipocrit poti fi sa incerci sa reduci amenda pentru asemenea jigniri cum au fost la romaniatv???

Trimite un comentariu

sus