Skip to main content

Şase ani de insolvenţă Realitatea TV. Datoriile la stat: aproape 24 de milioane de euro

 
Şase ani de insolvenţă Realitatea TV. Datoriile la stat: aproape 24 de milioane de euro

În urmă cu exact 6 ani, pe 7 septembrie 2011, judecătorul sindic Mariana Moncea de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea debitoarei şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva Realitatea Media, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, notează site-ul Supervizor.ro.

Publicitate

Despre insolvenţa Realitatea Media, conform Supervizor.ro:

- Conform ultimului tabel definitiv rectificat/completat al creanţelor, publicat pe data de 2 noiembrie 2015, datoriile societăţii la data deschiderii insolvenţei erau de aproximativ 26 de milioane de euro (117,3 milioane de lei). La această masă credală s-a ajuns după mai multe contestaţii în instanţă, suma totală revendicată de creditori şi inclusă în primele tabele preliminare fiind de peste trei ori mai mare.

- ANAF figura cu două creanţe, una teoretic garantată de 4,2 milioane de euro (19 milioane de lei) şi una bugetară, de aproape patru milioane de euro (17 milioane de lei).

În prezent, datoriile la bugetele de stat sunt de trei ori mai mari faţă de cele înscrise în tabelul creditorilor. În ultimul an, au crescut cu două milioane de euro.

Situaţia la zi a datoriilor la stat Realitatea Media:

Conform site-ului ANAF, deţinătoarea lRealitatea TV şi Realitatea FM înregistra la data de 30 iunie 2017 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de aproape 24 milioane de euro (109,4 milioane de lei), sumă defalcată astfel:

•Bugetul de stat = 9,4 milioane de euro (43,4 milioane de lei)
•Bugetul asigurărilor sociale de stat = 10,1 milioane de euro (46,6 milioane lei)
•Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 430.000 de euro (două milioane de lei)
•Bugetul asigurărilor de sănătate = 3,8 milioane euro (17,3 milioane lei)

Conform bilanţurilor depuse de firmă, mai scrie Supervizor, pierderile din 2015 şi 2016 s-au stabilizat în jurul sumei de 1,8 milioane de euro (8,5 milioane de lei), la aproape 220 de angajaţi.

Acţionarul majoritar al Realitatea Media este Strategies Research Investments (86,5%), companie deţinută în mod egal de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.

Materialul integral, pe Supervizor.ro


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Larian Larian
    RealitateaTV, - un post invadat de hahalere care exagereaza orice stire (primul post care a lansat stirea cu 600.000 de manifestanti, singurul post care a postat fotografii false cu vămile agglomerate de diaspora, care venea cu zecile de mii in țară să dea jos guvernul pe 10 august, singurul post care a promovat razmerița si extremismul in mitingeala nereușită a loviturii de stat din 10 august…), - un post TV la fel de *** ca si fostul OTV și care merita aceeași soartă cu *** lui Dan Diaconescu!
    RealitateaTV, - un post care se da cinstit dar care este primul infractor fiscal prin faptul că nu și-a plătit taxele la stat de ani de zile, avand o datorie mai mare de 25 milioane euro!
    RealitateaTV, - un post unde a excelat o cocotă ca Lavinia Șandru, și unde azi excelează un ratat politic ca Cozmin Gușă (ce cacofonie veritabila!), un pehlivan ca Rareș Bogdan, o caraghioasă ca Denis Rifai!
    RealitateaTV, - un post unde ***, economiști necunoscuți, jurnaliști neterminați și invitați cu sau fără stele pe umăr ca Dogioiu sau Oreste, - dau spectacole jalnice de o rară *** prin exagerarea, manipularea și strecurarea unor știri ticluite obraznic!
    RealitateaTV, - un post *** care improașcă reminiscențele otrăvii băsiste, agresiv și intolerabil, utilizând cuvinte necivilizate, ce răzbat din mocirle de maidan!
    RealitateaTV ? Nu, ***!
  • Horia Horia
    Realitatea plătește ti datoriile la stat că nu avem chef să le plătim noi.
  • Gabones Gabones
    BĂ!! Toata lumea stie că Institutul de Chimie Alimentară (de studia bostanul si stiuletele de porumb) a fost o afacere veroasă a lui Voiculescu care a prejudiciat statul cu sute si sute si mii de miliarde de euro. Procurori cinstiti si judecători corecti ( procurorul Emilian Eva ulterior a fost ulterior arestat pentru luare de mită iar judecătoarea a fost data afară din justitie pentru incompatibilitate): Rares Bogdan e un erou, de ce să plătească taxe la stat ca să sustină procurori infractori si judecători incompatibili)?..Bravo rares:!!!
  • Fane Fane
    Atata timp cat legea este doar pentru unii,iar altii o pot incalca cu zambetul pe buze,ne vom infunda ,fara speranta de normalitate.
  • mile mile
    Si cand are de gand statul sa-si recupereze banii ? Ar trebui schimbata denumirea postului in Insolventa TV.
  • george george
    Pupa la Klaus are scutire de la stapanire.
  • Adi Chirila din Piatra Neamt Adi Chirila din Piatra Neamt
    Buna ziua, trust Intact a fost dat afara din sediilor ca avea datorii la stat, sa dus anaf-ul peste ei cu fortza ca niste lupii sa-i inchida! Insa pe RealitateaTv nu-i deranjeaza nimeni sa recupereze prejudiciul anaf-ul, oare de ce????!!!!! Doarme in papuci anaf-ul le rusine sa se duca peste ei, ce naiba!!!!
    Pentru ca miza era alta trebuia inchisa antena3 ca de asta se lansase Digi24 potrivit spuselor jurnalistului Ion Cristoiu
    Ca domnu Presedinte al Romaniei Klaus Verner toata ziua e cu statul de drept in difuzoare, nu astia telespectatori A3 nu suntem atat de credibile cu joaca asta dea statul de drept!!!!
  • Cineva Cineva
    Bai Brutus, libertatea de exprimare nu inseamna ca ai dreptul sa ai un post de televiziune pe banii statului si acolo sa zici ce vrei tu.
    Un post de televiziune(un ziar etc.) este o afacere, ai bani sa-l tii: zici cam ce vrei tu acolo, n-ai bani, dispari.
  • marian marian
    Mai Brutus si alti antenisti doar 13 la suta sau recuperat numai ridicati trustul vostru in slavi ca nu tine propaganda voastra , manipulatoare . dar aici jaca politicul ca altfel nu va mai ajunge politruci care ne mint toata ziua .PSD -ALDE
  • Petrisor Petrisor
    Cat de haiosi sunteti, voi chiar nu observati articolul *** ?
  • #gandesc #gandesc
    @MirelaBugetara
    Daca atunci cand spui "varanul" ai vrut să spui Voiculescu, da, a plătit așa zisul prejudiciu. Din câte știu eu, i-a fost confiscat cam tot ceea ce însemna "prejudiciul" ! Să-l valorifice daca face cât spun ei că face ... la prejudiciu mă refer.
    Mai mult decât atâta, spre deosebire de televiziunea pe care incerci să o aperi, Antenele produc bani multi la bugetul țării (trăiesc din ceea ce produc). Rahatul pe care il aperi tu suge bani pentru a fi o portavoce ...
  • ss ss
    Brutus,si tare curate is restul?
    Din mizeria în care suntem,Digi 24 si realitatea sunt mai frumos amplasate,arata bine ca daca analizezi din 1000 de parti tot pe acolo ajungi
  • Brutus Brutus
    @Mirela Bugetara: Parcă trăiești pe altă planetă.
  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    Da' UM Varanu' si-a platit datoriile la stat? Era o condamnare definitiva in justitie pentru "Martorii lui Voiculescu", vreo 60 milioane de euroi de executat, dar si pe ei i-a uitat ANAF-ul... "Felix" a iesit curat ca un bebelush, dar banutii n-au intrat la buget. Sau au fost platiti prin "telepatie"?
  • mile mile
    rares bogdan da-ti demisia de onoare

Trimite un comentariu

sus