Skip to main content

Digi FM, un noul logo la doi ani de la lansare. De ce s-a vrut schimbarea

 
Digi FM, un noul logo la doi ani de la lansare. De ce s-a vrut schimbarea

Digi FM cu „haine noi”. Postul de radio deţinut de RCS&RDS are de astăzi un nou logo, aproape de aniversarea a doi ani de la lansare.

Publicitate

Noul logo păstrează fontul, însă îşi schimbă culorile, din negru cu mov, sigla trece la albastru cu roşu.

Motivul schimbării? Sigla Digi FM semăna prea mult cu cea a Digi24.

„Au existat chiar cazuri în care ascultători de radio au răspuns în chestionarele de audienţă că au ascultat radio Digi 24, acestea fiind confuzii pe care trebuie să le oprim”, a explicat Cătălin Ivan, directorul postului de radio.

Cătălin Ivan, directorul postului de radio DigiFM adaugă:

„Conform raportului anual Reuters Digital News, în 2017, Digi24 şi Digi24 online sunt între primele cele mai accesate surse de ştiri din România. Asocierea lui Digi FM cu Digi24 a fost de la bun început una reuşită şi încrederea în brand a fost asimilată rapid. Însă acelaşi raport mai spune că radioul este un mediu de două ori mai puţin accesat pentru ştiri decât tv-ul sau online-ul.

Ştiind şi că timpul mediu de ascultare a unui radio de ştiri este mic, Digi FM a fost nevoit să fie omologul pe radio al lui Digi 24 în proporţie de numai 16%. Proporţia trebuia transpusă şi vizual pentru că siglele erau aproape identice şi puteau crea cu uşurinţă confuzii legate de conţinutul radioului. Au existat chiar cazuri în care ascultători de radio au răspuns în chestionarele de audienţă că au ascultat radio Digi 24, acestea fiind confuzii pe care trebuie să le oprim.”

Ciprian Olaru, cel care semnează noul logo, declară: „Noul logo DigiFM punctează breaking news-ul, plin de valori media importante, atât de asimilate şi naturale naţiunii, punctează acest break rush care face urechile să ciulesca şi inimile să pulseze.”

Radio DigiFM face parte din trustul Digi deţinut de compania RCS & RDS. Compania deţine Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 şi 4, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare, Digi World, Digi Life şi Digi Animal World, un canal de muzică, Utv şi 4 posturi de radio: Pro FM, Digi FM, MusicFM şi DanceFM.

Noua siglă Digi FM:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • verdero verdero
    Stilul anilor `90 in 2017. Felicitari pentru downgrade.
  • alex2 alex2
    Ciprian Olaru ar trebui sa isi gaseasca alt hobby ca nu are nicio treaba cu design-ul. Ceva mai urat nu am vazut decat in recentele concursuri de sigle organizate de Firea.
  • Cyberblue Cyberblue
    Aduce cu sigla USR.
  • gogu radulescu gogu radulescu
    https://www.facebook.com/sorinaruxandra.matei/posts/1939627739695418

    "domnul Dragomir este “expert în tehnici de manipulare”, pentru că asta scrie exact pe siteul firmei dânsului de consultanţă, Peer House Communication (peerhouse.ro)/ SC Peer House Consulting SRL: oferă “expertiză în tehnici de manipulare”. "
  • gogu radulescu gogu radulescu
    "Nucleara" lu' Dragomir e doar o jalnica fasaita. Spre exemplu, Tolontan are azi un articol despre SRI, jurnalism si justitie, si care porneste de la premize false. Cea mai importanta este ca Romania este stat democratic. Gresit! Tot ce scrie in articol este valabil intr-un stat cu o democratie consolidata, ceea ce Romania nu este. Ca atare, e pervers uzul sintagmei "stat democratic" in acest context. Romania trebuie sa ajunga un stat cu democratie consolidata, insa nu are mijloacele si resursele pentru asa ceva, de capul ei. De aceea exista MCV, de aceea exista DNA, de aceea a existat cooperarea SRI-DNA. Pana cand cele 3 puteri nu vor functiona inter-dependent si inter-corelat, cu posibilitatea de auto-corectie, si pana cand Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala si CNA nu vor fi cu adevarat independente, perfect functionale si extrem de performante, vorbim degeaba. Pana se ajunge in acel stadiu, e nevoie de dictatura luminata, controlata de partenerii strategici. Orice altceva este tradare de tara, interese particulare si gargara de indivizi cumparati pe nimic sa tradeze parcursul democratic al tarii.
  • binggle binggle
    e un logo foarte urat, zici ca-i facut de un elev de gimnaziu
    forma aia de rosu taie totul, "de pute"...
  • tbancu tbancu
    Sa te dai site specializat "de media" care se ocupa cu probleme de media, sa explodeze "nucleara" lui Dragomir despre care tu sa nu spui nimic asta inseamna sa fi trompetist in orchestra "culoarului media" ***
    ***

Trimite un comentariu

sus