Skip to main content

Twitter se pregăteşte de cea mai importantă schimbare de la lansare. Testează mesaje mai lungi de 140 de caractere

 
Twitter - Sursa foto: Hepta
Twitter - Sursa foto: Hepta

Mutare importantă pentru Twitter, platformă de socializare lansată cu 11 ani în urmă. Dacă până acum mesajele postate erau limitate la 140 de caractere, începând de astăzi compania testează mesajele cu 280 de caractere.

Publicitate

Conform datelor Twitter, 9% din postările din cadrul reţelei ajung pânp la fix 140 de caractere, în cazul vorbitorilor de limba engleză. Procentul este mult mai mic în cazul unor texte în limba chineză, japoneză sau coreeană.

Modificarea nu va viza şi limbile japoneză, chineză şi coreeană. Care este motivul? „Cercetările noastre arată că limitarea numărului de caractere creează adevărate frustrări celor care scriu în engleză, dar nu e cazul celor care scriu în japoneză. De asemenea, în cazul ţărilor în care utilizatorii nu trebuie să se chinuiască să-şi comprime gândurile în 140 de caractere, aceştia scriu mai multe mesaje”, au artătat reprezentanţi Twitter, într-un comunicat.

„Deşi avem încredere în analizele noastre şi în impactul pozitiv pe care îl va avea acestă schimbare, vrem să testăm aceste modificări pe un grup mai mic de persoane înainte de a decide să lansăm pentru toată lumea”, au mai arătat aceştia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afi Afi
    Mereu când eram nevoit să-mi scurtez mesajele rămâneam cu impresia că a trebuit să sacrific înțelesul. De aceea mă bucur că Twitter dă o șansă mesajelor mai inteligente.

Trimite un comentariu

sus