Skip to main content

Vom avea o nouă televiziune de știri, la nivel național. Liviu Alexa a primit licență pentru NCN

 
Vom avea o nouă televiziune de știri, la nivel național. Liviu Alexa a primit licență pentru NCN

„Vom merge pe modelul editorial Euronews”, a spus jurnalistul clujean Liviu Alexa, despre viitorul proiect TV de știri, în fața membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. Forul a aprobat în ședința de astăzi acordarea unei licențe prin cablu, cu acoperire națională, pentru televiziunea de știri care se va numi NCN. 

Liviu Alexa a declarat pentru Paginademedia.ro că plănuiește lansarea NCN la data de 1 decembrie. El a mai spus că are deja un acord de distribuție cu compania Telekom, și că este în discuții și cu alți cabliști. 

Publicitate

În fața CNA au susținut proiectul Liviu Alexa, proprietarul televiziunii, și Răzvan Dumitrescu, realizatorul principalului talk-show. 

„Ne dorim să ocupăm o zonă pe care noi credem că avem puterea să ne mișcăm mai bine. Ne dorim să facem nu o clonă de Euronews ci să facem un post care să replice ideea postului european de știri, evident adaptat la nivel local. Avem și puterea spă ne finanțăm și din puterea noastră, dar avem și o echipă care să se ocupe de acest proiect”, a spus Liviu Alexa în fața membrilor CNA.

Răzvan Dumitrescu:

„Pentru mine, a fost o experiență foarte utilă să vin din București în Cluj ca să constat ceva ce doar bănuiam: presa din teritoriu practic nu mai există sau există doar formal. (...) De ce vrem să facem televiziunea asta națională. Pentru că într-o țară normală cred că presa locală este cea care furnizează cea mai multă informație pentru cea centrală. Nu mai există legătura asta. 

Există niște televiziuni de știri puternice la centru care se ocupă de agenda națională, rupte total de teritoriu. Ele nu pot suplini, prin resurse proprii, acoperirea unui teritoriu precum al României.” 

„Am fost la Euronews și am discutat cu Lucian Sârb, care este șeful editorial al Euronews. De la ei am învățat, să spunem, foarte multe secrete despre cum am putea să ne finanțăm postul de televiziune într-un mod elegant.

Am aflat cu stupoare că în afară de buletinul infromativ toate emisiunile sunt sponsorizate. Nu mai există nimic care să rămână neendorsat. Și asta poate fi o bună variantă, pentru noi pe viitor, să putem găsi soluții la nivelul companiilor.”  

Televiziunea va avea un talk-show, seara, prezentat de Răzvan Dumitrescu, iar în rest, scurte emisiuni de cinci minute pe diverse tematici.

NCN va fi operată de Pagina Ciudatului SRL, în care acționari sunt Liviu Alexa, cu 95%, și Budean Adriana Liliana, cu 5%.

Date tehnice pentru televiziunea de știri NCN:

  • Potrivit notei depuse la CNA, postul de știri va avea 85% producție proprie.
  • Va emite 24 de ore, din care 13 vor fi reluări.
  • Postul se va finanța din surse proprii sau credite.
  • Investiția va fi de peste 180.000 de euro.  

Licență nouă și pentru NCN Cluj-Napoca

CNA a acordat astăzi societății Pagina Ciudatului SRL și o licență pentru o nouă televiziune locală NCN Cluj. Care este motivul? Actuala licență NCN Cluj va expira la data de 23 septembrie, iar proprietarul nu a reușit să depună documentația la CNA cu o lună înainte, așa cum cere legislația. 

Liviu Alexa a decis astfel să aplice pentru o nouă licență TV locală. De ce vrea să continuie și proiectul local? „În ultimele 7, 8 luni am cheltuit foarte mult în marketingul local. Nu vrem să pierdem șansa asta pentru că Clujul este o reședință de județ strategică. Acesta va avea un conținut localizat.” 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ai dreptate,ce cauta un sectorist,scuze,emotiile,un securist ca Dumitrescu,in zona.Eu,sunt din Pitesti,dar,in locul clujenilor,as fi procedat ca americanii,adica,***.
  • „Vom merge pe modelul editorial Euronews”. Asta-i gluma zilei! Am mai auzit de Antena3, avand ca model CNN ;-) Din fericire, inca n-am vazut la Euronews sau CNN "executii" media ale adversarilor patronului. Macar spuneti-o pe aia dreapta: de fapt, NCN e Antena3.1, filiala Cluj...

Trimite un comentariu