Skip to main content

Călin Ionescu - Rimaru, la Acces Direct: „Este un limbaj bădărănesc, pe care mi-l asum. (...)Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului”

 
Călin Ionescu - Rimaru, la Acces Direct: „Este un limbaj bădărănesc, pe care mi-l asum. (...)Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului”

Călin Ionescu, cunoscut publicului drept Rimaru de la RACLA, a avut o intervenţie de 10 minute în finalul emisiunii Acces Direct de miercuri. Este prima sa apariţie pe TV după ce săptămâna trecută a fost acuzat de numeroase femei de hărţuire şi agresivitate.

Publicitate

Scandalul s-a încheiat cu plecarea sa din funcţia de Group Creative Director al agenţiei Centrade Cheil.

„Sunt dispus, în măsura în care mi se acordă şansa şi răgazul, de a arăta că m-am îndreptat. Şi spun acest mesaj într-o ţară în care peste 90% din populaţie s-a declarat creştină, eu aparţinând acestei religii, şi ştiu că acolo este mesajul acela: că Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului. Eu cred că orice greşeală poate fi corectată şi orice om poate avea şansa de a se îndrepta.”, a spus el în ediţia de ieri Acces Direct.

Din intervenţia lui Călin Ionescu (Rimaru):

„O să încep să-mi fac datoria de om şi de bărbat şi să îmi cer public scuze, să spun că regret sincer tot ce s-a întâmplat şi tot acest scandal, faţă de toate persoanele care au avut de spus lucruri negative despre mine considerând că le-am făcut rău într-un fel sau altul. Le cer scuze şi colegilor din agenţiei şi agenţiei la care am lucrat până săptămâna trecută pentru că ei nu au avut nicio vină”, şi-a început discursul Călin Ionescu, în emisiunea de pe Antena 1.

„Lucrez de 16 ani în advertising şi niciodată nu am avut un scandal de asemenea natură cu niciun fel de colegă. Chiar le rog, în măsura în care vor să iasă şi ele în faţă, fetele cu care am interacţionat ok, să spună că aşa cum poate am avut un comportament de bădăran în cazurile astea, pot să am şi un comportament de gentleman în alte situaţii. Eu mi-am respectat întotdeauna colegele, colegii şi angajatorii”, a mai spus Ionescu la Acces Direct.

Cât despre capturile postate de mai multe foste colege ale lui Ionescu, în care acesta folosea ameninţări sau un limbaj vulgar la adresa lor (detalii, AICI), el a declarat: „Este un limbaj bădărănesc, pe care mi-l asum”.

MIrela Boureanu Vaida: „Are legătură cu hărţuirea sexuală, cu ameninţarea sau e doar un limbaj bădărănesc, cum spui tu, cel prin care te-ai idetificat într-un fel sau altul şi în piesele tale?”

Răspuns: „Acum nu aş vrea să dau vina pe muzică în niciun chip. Evident imaginea de scenă şi imaginea artistică, deşi la un moment dat se pot confunda cu imaginea mea personală sunt destinate scenei, videoclipurilor şi aşa mai departe. Muzica a fost pentru mine o supapă, prin care am putut să-mi canalizez anumite energii negative.”

„Să zicem că am un comportament, nu violent, în niciun caz, este un temperament mai vulcanic.”

„Acestea sunt lucruri de acum doi ani. Acum doi ani s-a creat acest scandal şi au fost aduse la suprafaţă pe fondul mişcării #MeToo. a veni şi alte acuzaţii, dar marea majoritate a acestor print screen-uri au circulat de acum doi ani într-o bulă mai mică pe Facebook.”

„O să spun foarte răspicat şi că au fost multe acuzaţii care nu au niciun fel de bază de adevăr.”

„Mişcare (#Metoo - n.r.) este absolut legitimă. Mie îmi pare rău că am fost scos eu foarte mult în faţă ca exponent al hărţuirii sexuale a femeii în România.”

„Să ştiţi că mare parte din aceste print screen-uri ţin de nişte conversaţii care au fost trunchiate. Că e dubios că apare „hai cu mine la un ceai” şi imediat după apare print screen-ul că îţi fac şi îţi dreg.”

„Nu sunt un Brad Pitt şi îmi asum faptul că sunt şi femei care mă refuză sau au dreptul să mă refuze. Mai ales că pe internet nu este „no means no” este „no means block”. Deci oricând ai posibilitatea ca cineva, dacă te hărţuieşte, te abuzează într-un fel sau altul, cu un singur click i-ai amuţit bădărănia.”

Mirela Vaida: „Ea spune că te-a şters de pe Facebook.”

Ionescu: „Asta nu e block. Avea şi posibilitatea de block. Nu încerc să mă scuz,tocmai am început prin a-mi cere scuze şi a-mi asuma acest comportament bădărănesc. Mai spun un lucru: în calitate de persoană publică, în măsura în care mai sunt şi eu persoană publică. Eu am sute de discuţii zilnic. Sunt oameni care mă caută, care îmi cer prietenia, care îmi cer ajutorul pe diverse proiecte muzicale sau păreri. De foarte multe ori aceste mii de conversaţii adunate de-a lungul anilor nu se termină foarte politicos. Adică ne mai înjurăm, ne mai ameninţăm.”

Întrebat dacă nu a încercat să abuzeze de funcţia sa pentru a încerca să-şi „cucerească” colege: „În niciun caz. Ridic o întrebare, nu îndrept un deget către nicio direcţie. Marea majoritate a ţintelor bădărăniilor mele provin din agenţii concurente agenţiei la care lucram. Deci nu aş putea să mă prevalez de nicio funcţie câtă vreme ele sunt la competiţie. Dacă eram colegi de muncă atunci se putea discuta despre hărţuire sexuală la locul de muncă, care implică o frecvenţă a hărţuirii.”

„Dacă în doi ani n-am rupt nicio ureche şi n-am rupt niciun cap, cred că toată lumea poate să stea liniştită că nici nu o să o fac şi nici nu aveam vreodată intenţia să o fac.”

Întreabt dacă pe fetele în cauză le ştia personal sau de pe Facebook: „Industria de publicitate este destul de mică şi lumea se mai cunoaşte. Sunt fete cu care într-un fel sau altul am interacţionat in real life.”

Întrebat dacă şi-a cerut iertare personal: „Nu am avut şansa până acum. Am folosit şansa acestei invitaţii ca să îmi asum limbajul bădărănesc. ”

„Sunt dispus, în măsura în care mi se acordă şansa şi răgazul, de a arăta că m-am îndreptat. Şi spun acest mesaj într-o ţară în care peste 90% din populaţie s-a declarat creştină, eu aparţinând acestei religii, şi ştiu că acolo este mesajul acela: că Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului. Eu cred că orice greşeală poate fi corectată şi orice om poate avea şansa de a se îndrepta.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sim sim
    Limbajul badaranesc este una, amenintarile si razbunarea sunt altceva. Sa te duci a doua zi si sa scuipi pe cineva ca te-a respins pe fb nici macar nu este o reactie la cald, este premeditare. Se da crestin dar nu este deloc modest. Si ce daca l-a sters in loc sa-l blocheze? Nu cred ca a inteles ca trebuie sa-si schimbe modul de gandire, nu doar limbajul.

Trimite un comentariu

sus