Skip to main content

Discuții în CNA: De ce atâta grabă pentru Rareș Bogdan și Jocuri de putere?

 
Discuții în CNA: De ce atâta grabă pentru Rareș Bogdan și Jocuri de putere?

Discuții între membrii CNA în debutul ședinței de astăzi, după ce forul s-a grăbit să monitorizeze și să pună pe ordinea de zi în mai puțin de o săptămână ediția Jocuri de putere din 28 septembrie, în care mai mulți membri au fost atacați.

Publicitate

A fost o situație rar întâlnită la CNA, care are sute de sesizări ce așteaptă să fie analizate cu lunile, unele ajungând să expire și să rămână nesancționate. 

Dorina Rusu, membru CNA, a fost cea care a deschis discuția despre subiect, precizând că o astfel de grabă ar crea senzația că forul duce un război cu Realitatea TV. „Să se discute când îi va veni vremea. Avem o mulțime de sesizări care expiră, au fosta altele care au expirat, cum a fost cea cu Ciuculete, de exemplu, și noi stăm să ne războim cu Rareș Bogdan. Nu sunt de acord”, a spus Dorina Rusu. 

La rândul său, Radu Herjeu, unul dintre cei vizați de atacurile dure de la Jocuri de putere, a spus: „Evident că sunt de acord cu discutarea acestor derapaje din acea emisiune, numai că pentru mine nu se justifică caracterul de celeritate. Cred că o grăbire a acestui proces nu ar face decât să accelereze și reacția lor. În principiu poate să pară că apărăm CNA-ul, de fapt îi facem un deserviciu.”

„Eu nu aș fi pus asta pe Ordinea de zi înainte să mă consult cu toți membrii. Un semnal mult mai puternic ar fi fost dacă toți cei nouă membri care au votat amenda și-ar fi asumat această amendă, ar fi ieșit public și ar fi susținut-o, eventual cu o declarație dacă nu cu un comunicat.”, a mai adăugat Herjeu. 

Pe de altă parte, Monica Gubernat, membru CNA, a replicat: „Dacă noi dăm dovadă de slăbiciune în acest moment, suntem pa.”

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, o emisiune Jocuri de putere cu Rareș Bogdan a fost amendată de CNA cu aproape 20.000 de euro. În aceeași zi cu decizia CNA, Rareș Bogdan și invitații emisiunii Jocuri de putere au atacat dur decizia CNA, inclusiv cu jigniri la adresa membrilor forului.

Citește ce s-a întâmplat la emisiunea Jocuri de putere cu Rareș Bogdan care a trezit reacția rapidă a CNA, aici

Din discuțiile de la CNA: 

Dorina Rusu:

„Ar părea că avem un război cu Realitatea. Sunt foarte multe cazuri în care oamenii sunt jigniți și care ajung să se discute târziu. Doar pentru că a fost o emisiune care viza CNA acum stăm să ne războim. Să se discute când îi va veni vremea. Avem o mulțime de sesizări care expiră, au fosta altele care au expirat, cum a fost cea cu Ciuculete, de exemplu, și noi stăm să ne războim cu Rareș Bogdan. Nu sunt de acord.”

Răsvan Popescu:

„Nu e vorba de niciun război cu nimeni aici. Sunt două autosesizări. Până la urmă eu fac proiectul ordinii de zi. E un proiect care se votează sau nu se votează. A trecut deja o săptămână de la emisiunea respectivă. Cred că avem o perspectivă mai detașată.”

Dorina Rusu:

„Săptămâna trecută, chiar a fost ceva cu totul și cu totul ieșit din comun, pentru că ai pus-o prima înainte de toate monitorizările, să stăm noi să ne batem cu pumnii în piept. Ca să nu mai zic că a fost terminată monitorizarea într-un timp record. De când sunt eu în CNA nu am mai pomenit.

Răsvan Popescu:

"A fost o singură emisiune, nu un șir de emisiuni, deci se putea. Data trecută nu am avut ședință, acum suntem la mai mult de o săptămână. Cred că suntem la mai mult de o săptămână de la acel moment. Cred că se poate.”

Monica Gubernat, membru CNA:

„La un moment dat, în timpul emisiunii, domnul Rareș Bogdan ne-a amenințat un coleg: „Amintiți-vă ce a pățit domnul Mititelu”. Doamna Rusu, vreți să vă spun ce a pățit domnul Mititelu? I-a fost vandalizată mașina de două ori. Bănuiesc că la asta se referea. Dacă dumneavoastră considerați că este în regulă și că nu e nevoie să luăm măsuri, asta este.”

Radu Herjeu:

„Orice gest al CNA-ului îndreptat către această televiziune, oricât de justificat ar fi, nu ar face decât să-i provoace să facă și mai multe mizerii. După care noi facem o ședință, iar vom da o sancțiune, pe bună dreptate, ei vor face și mai rău. Încă o dată, lăsând la o parte că e vorba despre CNA sau despre anumiți membri CNA, ce au făcut ei acolo este incalificabil.

Evident că sunt de acord cu discutarea acestor derapaje din acea emisiune, numai că pentru mine nu se justifică caracterul de celeritate. Cred că o grăbire a acestui proces nu ar face decât să accelereze și reacția lor. În principiu poate să pară că apărăm CNA-ul, de fapt îi facem un deserviciu pentru că mai ales în aceste momente îl supunem unui alt tir de porcării pe care îl vom face.”

Monica Gubernat:

„Dacă noi dăm dovadă de slăbiciune în acest moment, suntem pa.” 

Radu Herjeu, membru CNA:

„Eu nu aș fi pus asta pe Ordinea de zi înainte să mă consult cu toți membrii, tocmai pentru a nu risca să pice sau să nu treacă sau să nu fie discutată. Un semnal mult mai puternic ar fi fost dacă toți cei nouă membri care au votat amenda și-ar fi asumat această amendă, ar fi ieșit public și ar fi susținut-o, eventual cu o declarație dacă nu cu un comunicat.

Cred că acel semnal ar fi închis gura politicienilor care s-au grăbit ca niște hiene să se arunce asupra CNA fără să aibă habar ce s-a întâmplat în ședința respectivă și eventual celor care au pus această amendă pe seama politicului. Nu suntem o astfel de echipă, nu știm luăm astfel de decizii, nu știm să fim uniți nici măcar când luăm o decizie în unanimitate.”

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„E vorba de două autosesizări care trebuie tratate cu respect. Așa cum și ceilați care au depus autosesizări au primit respectul celorlalți colegi. Poate că unii își amintesc că am propus ca autosesizările membrilor CNA să fie discutate cu celeritate.

E vorba despre o emisiune față de care ne raportăm emotiv. Nu ar trebui să o discutăm, intrăm într-un război. Război cu cine? Noi vedem dacă în această emisiune a fost încălcată legislația audiovizuală și cu asta basta. Deci foarte echilibrat, calm și fără alte patetisme.

Dacă este vorba doar despre un prestigiu la care noi membrii CNA-ului ținem, atunci nu mi s-ar părea foarte ok, ca după ce suntem făcuți dobitoci, ticăloși, homosexuali, ofițeri de securitate, spioni și așa mai departe, să părăsim câmpul de luptă cu coada între picioare doar pentru că ne așteptăm ca în acea seară să se reia ritualul prin care membrii CNA să fie făcuți așa cum am fost noi făcuți. Este o reacție instituțională, fără resentimente, fără dorință de răzbunare.”

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • CNA-ul acesta, nu are niște proceduri pe care le respecta orice membru?! Amenzile se discuta pe partea emotionala?! Acum înțeleg de ce va fac toți in toate felurile. Dați amenzi fara logică pentru ca poziția in care va aflați va permite. Normal ca produceți niște reacții urate, pentru ca nu tratați amenzile cu proceduri. Voi aruncați amenzile emotional, ceea ce îmi arata ca nu cunoașteți legile voastre sau ca aveți comanda de bani de undeva. Chiar unde se duc banii din aceste amenzi ?! Care sunt interesele?! Sunt un simplu om care oricum nu dau 2 bani pe multe TV uri, dar mi-ar plăcea ca aceste televiziuni sa fie monitorizate de niste competenți, nu de sălbatici care reacționează emotional.

Trimite un comentariu