Skip to main content

Eurosport are drepturile de difuzare pentru Formula E, pentru toată Europa, inclusiv România

 
Sursa foto: Getty Images
Sursa foto: Getty Images

Eurosport şi-a extins acordul pentru difuzarea Campionatului FIA Formula E, urmând să difuzeze competiţia în întreaga Europă, inclusiv România, începând cu sezonul 2017-2018, anunţă compania.

Publicitate

Timp de trei ani, Eurosport va difuza în direct toate cele 14 evenimente competiţionale din oraşe precum New York, Paris, Roma, Santiago sau Sao Paulo.

Noul sezon va începe în weekend-ul 2-3 decembrie 2017, când vor avea loc primele două curse de la Hong Kong.



Începând cu acest sezon, Eurosport va deţine drepturi exclusive şi de sublicenţiere în Europa (exceptând Marea Britanie şi Italia, unde Eurosport deţine drepturi non-exclusive). Eurosport va subcontracta anumite drepturi către canale libere la retransmisie, care vor completa acoperirea Eurosport pe anumite pieţe. Concret, este vorba despre pieţele din Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Elveţia, Irlanda, Republica Cehă şi Israel.

Eurosport a transmis Campionatul FIA Formula E pentru prima dată în Germania, Polonia şi ţările nordice, în 2015; anul trecut a fost adăugată şi Olanda.

Campionatul FIA Formula E din acest sezon va urmări în competiţie Audi, Citroen-DS, Renault şi Jaguar, cu monoposturi 100% electrice, conduse de unele dintre cele mai mari nume din sporturile cu motor, precum superstarul brazilian Nelson Piquet Jr, germanul Nick Heidfeld şi campionul actual, Lucas di Grassi.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Constatăm că există o simetrie între valorile Formula E şi ale Eurosport, având în vedere dorinţa comună de a încerca lucruri noi pentru a creşte implicarea fanilor sporturilor cu motor. Ultimele două sezoane ale acestui campionat se văd pe Eurosport, aşadar consider că jucăm un rol important în popularizarea sa. Avem deja o tradiţie în ceea ce priveşte transmisiunile sporturilor cu motor în Europa şi suntem încântaţi că putem oferi acest sport mai multor fani care vor putea să urmărească din nou Formula E pe Eurosport în 2017-18.”

Alejandro Agag, Fondator & CEO Formula E, a declarat: “Este extraordinar că extindem parteneriatul cu Eurosport şi Discovery. În acelaşi timp, ne extindem aria de acoperire TV şi digitală în întreaga Europă – o piaţă esenţială pentru creşterea notorietăţii Formula E. Ca “Gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa”, Eurosport şi Discovery sunt perfect poziţionate pentru a relata povestea circuitelor compeţitionale stradale cu vehicule electrice şi a celor mai cunoscuţi piloţi care luptă pentru a deveni campioni.”

Eurosport deţine drepturile pentru mai multe sporturi cu motor, printre care se numără şi cursa de 24 de ore de la Le Mans (în Europa şi Regiunea Asia-Pacific), Moto GP (pe şase ţări din Europa), Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) (Europa şi Regiunea Asia-Pacific) şi Campionatul Mondial de Superbike SBK (Europa).

Campionatul FIA Formula E – Calendarul pentru 2017-18:

  • 2-3 decembrie 2017 – Hong Kong, Hong Kong Central Harbourfront Circuit
  • 13 ianuarie 2018 – Marrakesh, Maroc, Circuit International Automobile Moulay El Hassan
  • 3 februarie 2018 – Santiago, Chile
  • 3 martie 2018 - Mexico City, Mexic, Autodromo Hermanos Rodriguez
  • 17 martie 2018 - Sao Paulo, Brazilia
  • 14 aprilie 2018 – Rome, Italia
  • 28 aprilie 2018 – Paris, Franţa, Paris Street Circuit
  • 19 mai 2018 - Berlin, Germania, Tempelhof Airport Street Circuit
  • 10 iunie 2018 - Zurich, Elveţia
  • 14-15 iulie 2018 – New York City, SUA, Brooklyn Street Circuit
  • 28-29 iulie 2018 – Montreal, Canada, Montreal Street Circuit
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daria41 Daria41
    Dodo vor sa ne impinga catre canalele PPV ..din pacate ai nostri Digi si Telekom nu au puterea lui SKY pt transmisii UHD sau 4k...
  • Ionut Ionut
    hmmm... altceva decat ciclism? curios! si o sa fie trata competitia cu acelasi "profesionism" ca MotoGP?
  • gigiguma gigiguma
    In Romania in clasicul standard definition, probabil si cu ceva sublicentieri catre Telekom, multumesc nu, la fel ca in cazul premier League, sau TVR in privinta Jocurilor Olimpice
  • dodo dodo
    Sa "speram" ca o sa-si bata joc si de aceasta competitie la fel cum reusesc cu Moto GP-ul, Premier League...Lasa ca la romani merge si asa....

Trimite un comentariu

sus