Skip to main content

FOTO. Planeta Albastra II va fi pe BBC Earth România, în acelaşi timp cu premiera mondială

 
Photograph by Miles Barton Copyright BBC NHU 2017
Photograph by Miles Barton Copyright BBC NHU 2017

Documentarul marca BBC, Planeta Albastră II, narat de Sir David Attenborough, ce explorează lumea acvatică va fi difuzat de BBC Earth în acest final de săptămână, simultan în întreaga lume, inclusiv România.

Publicitate

Documentarul, ce vine în continuarea producţiei lansate de BBC în 2001, va fi pe 29 octombrie, de la ora 22.00, la postul BBC Earth. Producţia va avea şapte episoade, câte unul în fiecare duminică de la 22.00.

„Pe parcursul a peste 4 ani de producţie, realizatorii noştri au organizat 125 de expediţii, au fost în 39 de ţări şi au filmat pe fiecare continent şi în fiecare ocean. Echipele noastre au petrecut peste 6.000 de ore în submersiune, filmând în cele mai variate locuri”, dezvăluie producătorul executiv al documentarului James Honeyborne.

Peisaje noi: „Planeta Albastră II îi va pune pe telespectatori în faţa unor noi peisaje neaşteptate. Vulcani de metan erup brusc la 650 de metri sub nivelul mării, în Golful Mexic. În Pacific, echipa noastră este martoră la fenomenul cunoscut drept „marea care fierbe”. Submersibile cu echipaj uman explorează în premieră adâncimile Antarcticii.”

Tehnologii noi: „O tehnologie revoluţionară ne permite să pătrundem în lumi noi şi să filmăm comportamente noi în moduri care nu erau posibile cu nici o generaţie în urmă: tehnologie Towcam pentru a surprinde peştii răpitori şi delfinii de la mică distanţă, în timp ce se avântă cu viteză maximă prin apă; camere cu ventuză care îi permit telespectatorului să „călătorească” pe spatele unor vietăţi mari precum rechinul-balenă sau orcile; şi camere
de sondare Ultra HD care ne/le permit contactul vizual cu cele mai mici creaturi.”

Cum sunt împărţite episoadele noii serii documentare?

Mark Brownlow, producător serie, despre cum sunt împărţite episoadele noii serii de documentare:

Episodul introductiv, intitulat „Un singur ocean”, va prezenta publicului premisa centrală a seriei, aceea că urmează să vadă lucruri pe care nu le-a mai văzut vreodată. Datorită unei serii de noi descoperiri prezentate în cadrul programului, vă veţi da seama că tot ceea ce ţine de ocean este strâns legat de toate celelalte lucruri de pe Terra. Veţi vedea că oceanele sunt interdependente şi că noi, oamenii, depindem de ele.

Urmează cinci episoade centrate pe câte un habitat, fiecare din ele oferind câte o experienţă unică. Pe primul loc, atât la propriu, cât şi la figurat, se află „În adânc”, care este, practic, propriul nostru film SF. Numai la prima filmare am petrecut mai mult timp în submersibile decât pentru tot episodul corespondent al seriei originale Planeta Albastră. Suntem primii care au reuşit să coboare într-un submersibil cu echipaj uman la mare adâncime (1.000 m) în Antarctica.
În antiteză cu adâncurile, continuăm cu „Recifurile de corali”, pline de bună-dispoziţie, dinamism şi culoare. Acest episod prezintă concentraţia incredibilă de forme de viaţă prezentă în aceste oraşe submarine supraaglomerate.

În continuare, ne aventurăm departe de ţărm, „În larg”, într-unul dintre cele mai mari habitate ale planetei, unde găsim poveşti incredibile despre animale care săvârşesc acte extraordinare de rezistenţă pentru a supravieţui. Când ne gândim la oceane, ni le imaginăm albastre. Însă există şi o altă lume surprinzătoare, cea a „Mărilor verzi”. De la impozante păduri submarine de alge Laminariales uriaşe la vaste preerii de iarbă de mare, suntem într-un tărâm misterios demn de Fraţii Grimm, populat de creaturi stranii şi fermecate.

Ultimul episod centrat pe un habitat este rezervat „Coastelor” noastre. Pentru noi, ele sunt mai mult o fereastră către oceane şi un loc de odihnă şi relaxare, însă vietăţile care trăiesc de-a lungul lor se confruntă cu greutăţi inimaginabile în încercarea de a supravieţui la limita dintre uscat şi mare. Va fi un episod extraordinar, deoarece avem atâtea lucruri incredibile de povestit!

În fiecare dintre aceste episoade despre câte un habitat, încercăm să vă oferim un instantaneu cu diverse contexte ale oceanului modern. Însă, în ultimul episod, „Planeta noastră albastră – viitorul”, intrăm în esenţa problemelor majore care afectează oceanele lumii astăzi.

GALERIE FOTO. Planeta albastră 2

 • Photograph by Richard Robinson copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Alex Vail copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Jason Isley copyright BBC NHU 2017
 • Copyright BBC 2017
 • Credits BBC Earth
 • Photograph by Paul Williams copyright BBC NHU 2017
 • Photograph Rachel Butler copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Joe Platko copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Miles Barton Copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Joe Platko copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Matty Smith copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Simon Pierce copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Espen Rekdal copyright BBC NHU 2017
 • Credits BBC Earth
 • Credits BBC Earth
 • Photograph by Luis Lamar 2017 copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Miles Barton copyright BBC NHU 2017
 • Photograph by Luis Lamar 2017 copyright BBC NHU 2017

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Alin Alin
  Din păcate nici Telekom nu mai are programul in grilă... In schimb mi-a băgat taraf.. bravo chiar știți ce vor românii că parcă așa spune spotul vostru.
 • Cristian Cristian
  Din pacate sunt client UPC si acest post, extraordinar de bun, nu este in grila lor ...

Trimite un comentariu

sus