Skip to main content

Radioul lui Marius Tucă vrea să intre în acționariatul Wyl FM. CNA a respins modificarea

 
Radioul lui Marius Tucă vrea să intre în acționariatul Wyl FM. CNA a respins modificarea
Sursa foto: Facebook Marius Tucă

Consiliul Național al Audiovizualului a respins schimbarea acționariatului societății Perfect Clever Solution, care operează Wyl FM, de către radioul Smart FM, deținut de familia lui Marius Tucă. 

Societatea Perfect Clever Solution din Ploiești a solicitat de la CNA acordul prealabil pentru modificarea de acționariat a societății. Astfel, în locul acționarilor Bumbănac Luiza (85%) și Petcu Ioana (15%), ar intra societatea Radio Smart, deținută de Tucă Daria Ana, fiica lui Marius Tucă.

Publicitate

Solicitarea a întrunit doar patru voturi pentru, din șase, pentru decizia să fie aprobată. Din discuțiile din interiorul forumului, chiar dacă familia Tucă va continua cu modificarea de acționariat de la Wyl FM, în final riscă doar o somație. 

Reprezentantul postului, Manuel Dinculescu, director de programe, s-a angajat în fața CNA că va păstra echipa și programele locale și că va continua să facă retransmisia anumitor programe Smart FM doar în proporție de 27%. Unii membrii nu au fost însă convinși, considerând că această modificare de licență este o „cedare mascată a unor frecvențe”. 

„Este o preluare de licență, iar licențele se acordă prin concurs. Nu le mai trebuie, să le dea înapoi și noi le scoatem la concurs”, a spus Gabriel Tufeanu, membru CNA, unul dintre cei care s-au opus schimbării de acționariat.  

„Această găselniță cu modifiicare acționariatului este, de fapt, o cedare. Acest proiect, Wyl FM, nu rămâne mai mult de un an”, a spus Monica Gubernat, membru CNA. 

Wyl FM are stații în Ploiești, Câmpina, Târgoviște și Snagov. Smart FM are o frecvență de București și a câștigat, la concursul organizat de CNA vara aceasta, frecvențe la Câmpulung și Putna.   

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce institutie comunistoida este CNA-ul asta. Sa le spuna cineva ca dreptul la asociere este garantant de Constitutie (art 40)
  • Tucă nu poate.
    Poate ne ziceți cum au putut, cu mulți ani în urmă, posturile de genul Kiss FM sau Magic FM să preia frecvențele unor stații locale...mai întâi prin retransmisia programelor de la București, un număr de ore pe zi, până într-o bună zi când stațiile locale s-au închis și posturile naționale au luat frecvențele și au transmis 24 de ore pe zi programele emise de la București.

Trimite un comentariu