Skip to main content

Radioul lui Marius Tucă vrea să intre în acţionariatul Wyl FM. CNA a respins modificarea

 
Sursa foto: Facebook Marius Tucă
Sursa foto: Facebook Marius Tucă

Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins schimbarea acţionariatului societăţii Perfect Clever Solution, care operează Wyl FM, de către radioul Smart FM, deţinut de familia lui Marius Tucă.

Publicitate

Societatea Perfect Clever Solution din Ploieşti a solicitat de la CNA acordul prealabil pentru modificarea de acţionariat a societăţii. Astfel, în locul acţionarilor Bumbănac Luiza (85%) şi Petcu Ioana (15%), ar intra societatea Radio Smart, deţinută de Tucă Daria Ana, fiica lui Marius Tucă.

Solicitarea a întrunit doar patru voturi pentru, din şase, pentru decizia să fie aprobată. Din discuţiile din interiorul forumului, chiar dacă familia Tucă va continua cu modificarea de acţionariat de la Wyl FM, în final riscă doar o somaţie.

Reprezentantul postului, Manuel Dinculescu, director de programe, s-a angajat în faţa CNA că va păstra echipa şi programele locale şi că va continua să facă retransmisia anumitor programe Smart FM doar în proporţie de 27%. Unii membrii nu au fost însă convinşi, considerând că această modificare de licenţă este o „cedare mascată a unor frecvenţe”.

„Este o preluare de licenţă, iar licenţele se acordă prin concurs. Nu le mai trebuie, să le dea înapoi şi noi le scoatem la concurs”, a spus Gabriel Tufeanu, membru CNA, unul dintre cei care s-au opus schimbării de acţionariat.

„Această găselniţă cu modifiicare acţionariatului este, de fapt, o cedare. Acest proiect, Wyl FM, nu rămâne mai mult de un an”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Wyl FM are staţii în Ploieşti, Câmpina, Târgovişte şi Snagov. Smart FM are o frecvenţă de Bucureşti şi a câştigat, la concursul organizat de CNA vara aceasta, frecvenţe la Câmpulung şi Putna.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Comisaru' Comisaru'
    Ce institutie comunistoida este CNA-ul asta. Sa le spuna cineva ca dreptul la asociere este garantant de Constitutie (art 40)
  • geo geo
    Tucă nu poate.
    Poate ne ziceți cum au putut, cu mulți ani în urmă, posturile de genul Kiss FM sau Magic FM să preia frecvențele unor stații locale...mai întâi prin retransmisia programelor de la București, un număr de ore pe zi, până într-o bună zi când stațiile locale s-au închis și posturile naționale au luat frecvențele și au transmis 24 de ore pe zi programele emise de la București.

Trimite un comentariu

sus