Skip to main content

Rimaru, cântăreţ hip-hop şi publicitar, acuzat de hărţuire de mai multe femei din publicitate. „M-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook, după care m-a scuipat”

 
Rimaru, cântăreţ hip-hop şi publicitar, acuzat de hărţuire de mai multe femei din publicitate. „M-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook, după care m-a scuipat”

Călin Ionescu, cunoscut drept Rimaru de la trupa RACLA, dar şi ca publicitar, este acuzat de hărţuire sexuală şi agresiune de mai multe femei, în mediul online, în contextul valului de mărturisiri declanşat de campania #MeToo, apărută după scandalul de la Hollywood.

Publicitate

Fie că a fost vorba de foste colege sau fete aflate în practică la diferite agenţii în care acesta a lucrat, acestea au povestit cum Ionescu le-a făcut avansuri prin mesaje pe chat-ul de pe Facebook. Când erau refuzate acesta apela la jigniri sau ameninţări.

Sau mai rău: „M-a tras de o mana de-o parte si m-a intrebat cum imi permit sa nu ii raspund pe Facebook. Dupa care a adunat toata flegma pe care a avut-o in el si m-a scuipat in fata de fata cu toata lumea, cu toti prietenii si colegii”, a mărtursit o tânără pe Facebook.

Şirul de povestiri vine ca urmare a îndemnului publicitarului Silviu Faiăr, care a postat ieri pe Facebook un mesaj:
„Felicitări sincere tuturor fetelor care şi-au spus oful prin #metoo. Am văzut şi nişte poveşti cu libidinoşi de prin agenţiile de publicitate. Eu şi prietenii mei ne întrebam când apare contentul ăla marfă cu regele libidinoşilor. Empiric vorbind, jumătate dintre femeile pe care le cunosc şi au treabă remotely cu advertisingul au avut treabă şi cu el. Hai că se poate.

Ieri, Centrade a avut o primă reacţie în acest scandal: „Dragi prieteni, pentru ca numele agentiei noastre a fost adus astazi in discutia #metoo, dorim sa reiteram pozitia noastra ferma impotriva agresiunilor de orice fel, la locul de munca si in societate. Politica agentiei a fost mereu clara: condamnam orice fel de agresiune si nu toleram comportamente agresive in cadrul echipei noastre. Tratam situatia cu foarte mare seriozitate, facem o analiza interna si vom lua masurile necesare.”

Astăzi, şeful agenţiei, Radu Florescu, a spus într-un interviu pentru IQads, fără detalii suplimentare: „Managementul a luat in discutie acest incident, am vorbit si cu Calin si apoi a fost sanctionat in conformitate cu prevederile Codului Muncii.”

Una dintre tinere povesteşte:

„In 2014 eram in anul I de facultate, cursanta a Scolii Centrade Cheil in seria a 17-a. Individul nu era unul din mentorii nostri, dar s-a bagat in seama pe Facebook. M-a intrebat cum mi se pare agentia si daca imi place la Centrade Cheil. Dupa ce i-am zis ca mi se pare interesant, m-a intrebat daca n-as vrea sa iesim la o cafea sa imi povesteasca mai multe despre creatie. Nu i-am mai raspuns. Timp de cateva zile mi-a trimis mesaje in care vorbea singur pe chat. La Noaptea Agentiilor, m-a tras de o mana de-o parte si m-a intrebat cum imi permit sa nu ii raspund pe Facebook. Dupa care a adunat toata flegma pe care a avut-o in el si m-a scuipat in fata de fata cu toata lumea, cu toti prietenii si colegii. Bineinteles ca s-a musamalizat totul si m-au rugat insistent de la HR sa nu mai povestesc. Ei bine, #metoo. Atasat conversatiile si mesajele la care s-a suparat foarte tare ca nu am raspuns.”

O altă tânără povesteşte un incident similar de la acelaşi eveniment:

„Noaptea agenţiilor, 2015. Eram la Centrade cu câtiva prieteni, mă rătăcisem de ei şi îi căutam pe terasă. Am simţit că cineva mă strânge foarte puternic de ceafă, m-am întors şi îl văd. Îl ştiam pentru că îmi tot scria sp ne vedem, şi nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le ştiam. Mă gândesc că nu şi-a dat seama cât de tare m-a strâns. Începe să vorbească şi i se poticnesc cuvintele, e foarte beat.

Mă întreabă repetat ce caut acolo, „Eşti pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu“. Îi spun că e beat şi îi spun să mă lase în pace şi îmi varsă băutura lui în cap, apoi aruncă cu paharul de plastic în capul meu în timp ce mă îndepărtez. În timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a întâmplat, vine o fată care îmi spune că a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar bănuieşte ca este vorba despre el. Îi confirm şi mă roagă să fac o plângere pentru că pe o prietenă de a ei a scuipat-o în seara aceea.

Ieşim un pic pe terasa să luam un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, îmi vorbeşte de la câţiva centimetri de faţa mea, pune mâna pe mine. Baieţii care sunt cu mine se pun între noi şi plecam de acolo. Caut pe cineva să fac plângere. Aşteptam o vreme lungă, dar nu vine nimeni, povestesc câtorva oameni de acolo, primesc diverse „Ei, e beat, ştii cum e“, "În rest e un tip okay“, „Nu lăsa asta să îţi strice seara“. Până la urmă am făcut plângere la agenţie şi am fost asigurată că va fi disciplinat şi că nu va mai exista o următoare abatere. Îmi pare rău că nu am scris atunci despre asta atunci, şi poate din cauza asta au fost şi alte fete în aceeaşi situaţie. M-a făcut să mă simt atât de mica şi neputincioasă şi mi-a fost frică. Înca îmi este, dar văd că ne facem curaj.“

Bloggeriţa Ana-Maria Gheorghe:

„Acum câţiva ani eram o floricică copywriteriţă, cu vise de Mad Men şi inocenţă în ochi. Făcusem o campanie de self-branding, #checkinlajob #cechinfarajob, care se viralizase în online şi la câteva luni după asta m-a chemat o agenţie mare, la care nu visam să ajung vreodată, la un super interviu. Eram atât de emoţionată încât îmi învăţasem un discurs, cu tot cu glume. Interviul a mers strună şi am ajuns acasă cu zâmbetul pe buze. Când colo, ce să vezi? Intru pe Facebook şi primesc un mesaj de la un tip. Acest tip se dăduse foarte agresiv la mine pe Facebook şi eu nu eram interesată. Chiar l-am respins brutal de câteva ori că şi-o ardea libidinos. Mesajul de la tip era aşa: "Tu crezi că mă refuzi pe mine şi lucrezi la mine-n echipă? Jet!" şi mi-a dat block.“

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • K-gula K-gula
    Libidinosul asta *** Probabil a fost influentat de modelul sau in viata, insusi Ion Rîmaru.
  • Mitu Mitu
    Dat afara de la locul de munca...sa nu il mai angajeze nimeni pe acest om marunt si lasat sa traiasca doar din muzica lui retardata pe care oricum nu o asculta nimeni. Asa ca spor la vizualizarile de pe youtube si la zilele orasului Dolhasca...***!
  • F F
    Wow ce sancțiune secreta a primit omul. :))

Trimite un comentariu

sus