Skip to main content

Vedeta populară, de duminică la TVR 1. Emisiunea Iulianei Tudor, la concurenţă cu iUmor şi Fort Boyard

 
Vedeta populară, de duminică la TVR 1. Emisiunea Iulianei Tudor, la concurenţă cu iUmor şi Fort Boyard

TVR caută cei mai talentaţi cântăreţi de muzică populară în noul show, Vedeta populară, ce debutează duminica aceasta la postul public.

Publicitate

Emisiunea găzduită de Iuliana Tudor este programată la 21.00, în acelaşi timp cu iUmor, de pe Antena 1, şi la intersecţie cu Fort Boyard de pe Pro TV.

Despre format: La Vedeta populară, participanţii vor trece prin trei probe de concurs: interpretarea (individual) unui cântec din folclorul românesc, la alegerea concurentului; un duet alături de artistul preferat şi, a treia, reproducerea unui fragmet muzical interpretat de unul dintre membrii juriului. Evoluţiile pe scenă vor fi notate de juriul format din Grigore Leşe, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, vor îmbrăca straie populare româneşti şi vor urca pe scenă să concureze pentru titlul de Vedeta populară şi premiul pus la bătaie, în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

Taraful vechi de la Clejani, care a cântat şi pentru actorul Johnny Depp, face echipă cu unul dintre concurenţii primei ediţii Vedeta populară. Şase concurenţi ai talent show-ului de folclor Vedeta populară de la TVR urcă pe scenă duminică seară.
Mari artişti ai folcorului românesc - Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Saveta Bogdan, Mariana Anghel, Maria Cârneci - vin să îi susţină în probele de concurs pe interpreţii din Bistriţa, Prahova, Hunedoara, Alba, Gorj şi Giurgiu.

Grigore Leşe: „Vedeta populară trebuie să fie un model de a cânta şi trebuie sa fie capabilă de a crea un proiect al culturii tradiţionale. Ea trebuie să poată aduce o poveste în scenă. Trebuie să dea dovadă de sensibilitate, intuiţie, inteligenţă şi apoi talent, pentru că talentul singur nu este suficient. O adevărată vedetă populară face un experiment pornind de la ceva vechi, pe care îl aduce în lumina zilelor noastre. Noi, juriul, încercăm să găsim un om care să fie un model, care sa poata crea o poveste pe scenă, oricare ar fi aceea – Ateneul Român sau orice altă mare scenă din lume.
Emisiunea Vedeta populară nu creează cântăreţi de ocazie, pentru nunţi sau alte evenimente. Tocmai aici este noua abordare a acestei emisiuni: concurentul spune o poveste din trecutul îndepărtat pe care o aduce în prezent şi apoi o transmite către viitor”.

Laura Lavric: „O vedetă populară trebuie să aibă reale calităţi vocale. Dar şi să muncească mult, să fie perseverentă, să aibă un repretoriu bine ales, o ţinută scenică armonioasă, în concordanţă cu ceea ce cântă. Pe lângă toate acestea, eu cred că trebuie să fie un om de caracter, bun coleg, prietenos, serios, corect şi, neapărat, nu infatuat. Infatuarea duce la marginalizare”.

Constantin Enceanu: „Căutăm interpreţi care să impresioneze, care reuşesc să transmită, care, mai pe româneşte, să ne facă pielea de găină. Vedeta populară trebuie să aibă şarm, simţul umorului, să ştie să iasă din impas cât mai elegant, pentru că noi o să supunem concurenţii şi la astfel de probe. Trebuie să aibă o voce aparte, o interpretare cu totul specială. De aceea am şi acceptat această provocare: tocmai pentru a scoate la suprafaţă voci care merită să fie vedete”.

Elise Stan: „Arta nu este o meserie ca oricare alta, muzica este emoţie. De aceea, cel care vrea să devină vedetă populară trebuie să întrunească mai multe atuuri: să aibă calităţi vocale deosebite, să dea dovadă de talent, disponibilităţi tehnice excepţionale, muzicalitate, sensibilitate, seriozitate şi perseverenţă, muncă organizată, disciplină, profunzime, acurateţe intonaţională, precizie ritmică, respiraţie corectă, frazare muzicală frumoasă, stil interpretativ personal şi aferent zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, trăire lăuntrică în interpretarea cântecului, dicţie perfectă, ţinută scenică agreabilă, respect faţă de costumul popular autentic, alegerea unui repertoriu valoros, cu un grad sporit de dificultate şi care să-i pună în valoare calităţile vocale şi interpretative, să fie carismatic, să aibă simţul umorului, să aibă inteligenţă artistică, într-un cuvânt să-l aibă pe „vino-ncoa””.

Mircea Dinescu: „În afară de voce, care e importantă, trebuie să existe expresivitate (mulţi oameni sunt talentaţi, dar puţini sunt expresivi). Mai trebuie inteligenţă artistică: vedeta populară trebuie să fie şi o actriţă sau un actor bun, să armonizeze mesajul textului cu mimica feţei (nu interpretezi o doină despre iubitul care te-a părăsit cu un zâmbet larg afişat pe faţă), să ştie să iasă din banalitatea textului (nu cântăm tot cântecele alea despre ciobănaşul român ca un soi de gigolo al satului; or fi fost şi ciobănaşi cu farmec personal acum o sută de ani, dar or fi fost şi popi şi-nvăţători după care să se dea fetele în vânt)”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florea Mariana alina Florea Mariana alina
    Vreau și eu să mă înscriu la concurs dar nu știu cum se procedează va rog să mă ajutati
  •  Gigi Gigi
    Dupa mine Alexandra Chira nu merita locul intii, pentru a cistiga primul loc la un asemenea concurs de anvergura trebuie sa te nasti pentru asa ceva, cistigatoarea nu este nascuta pentru muzica populara, ea munceste mult in acest sens dar nu este destul, ni are nici infatisarea si nici anvergura de premiul intii, ea este frumusica, dar nu frumoasa, este desteapta dar in muzica populara trebuie sa ai har, ea nu are asa ceva,sper ca ce-i vizati sa nu se supere si pe voitpr sa cintareasca bine lucrurile.
  • Jelescu Maria Jelescu Maria
    Emisiunea lasa de dorit .Nu inteleg cum s-au facut preselectiile si au fost acceptati concurenti de peste 80 ani , si ce este mai dezamagitor sa fie promovati in detrimentul tinerilor care sunt foarte talentati. Juriul, de asemenea nu este cel mai potrivit.
  • alexandru achim alexandru achim
    A fost evident ,chiar si pentru un profan in muzica , faptul ca la concursul de Duminica 29.10.2017, omul de 80 ani trebuie sa castige. Asa s-a stabilit probabil, din considerente de audienta si interes pentru spectacol.Erau mult mai talentate concurentele tinere ,care efectiv au fost peste prestatia cu tupeu a castigatorului. Eu nu mai urmaresc astfel de emisiune.
  • Nicoleta Neculaita Nicoleta Neculaita
    O emisiune jalnica, o copie mizerabila, cu o prezentatoare care a selectat concurenți slab pregătiți. Comentariile D-lui Dinescu au fost pe merit. In disperarea de a “da peste nas concurentei”, D-na Iuliana a facut dupa bunul plac. Juriul e in plus. Nu este lăsat sa-si exprime părerile. Dar... nu ne mira, nu-i asa?! Aceasta CÂNTĂCIOASĂ-Iuliana, a realizat o emisiune in care o sărbătoreau pe ...Andrea Voica(fiica mamei)la...ATENȚIE!!! 35 de a-mi de cariera!!! Ba, mai mult, “inteligenta” il întreabă pe soțul MAREI ARTISTE “ce faci ca sa o tii langa tine?!?!” Asa ceva... pai omul e prost, urat si nu o merita, sau ea e vreo ușuratică?!asta se înțelege!Bravo! Inteligenta Iuliana sau ce?Sa va fie Rușine !!! TVR e o casa fara stăpân . ASTA face ce vrea! Oriunde dai,apare ea. Orice emisiune de folclor e prezentată de ea. O femeie plină de invidie, o trista aflată in goana dupa locul unu in spațiul public.Nu are nici stil, nici atitudine, nici cultura(se vede din felul in care se exprima). D-na Iuliana, plecați acasă! Nu va mai suportam! Găsiți-va identitatea,omenia, lăsați “spionarea “ celor care stiu sa-si faca meseria! Sper sa se schimbe ceva in TVR! SPER!!!
  • Florance Florance
    Juriul nu este obiectiv.Iulia Mihai este foarte talentata si autentica.
    Pentru mine ea este castigatoare.
  • Noko Noko
    Am plecat din tara de pe vremea comunismului dar tot roman am ramas. Urmaresc emisiunile romanesti pe care le pot prinde aici ain USA cu multa placere. In tara vin odata pe an sau la doi ani dar nu am putut sa cred ce am auzit la ultima emisiune a vedetei populare. Am recunoscut in juriu persoane pe care le-am apreciat mai mult sau mai putin. De data aceasta juriul a fost sub nivelul oamenilor "grosolani" de pe strada. Cum au putut ei sa jigneasca in halul acela concurentii. Daca nu potzi sa zici ceva frumos despre cineva este OK dar sa folosesti asemenea cuvinte la adresa lor este inexplicabil. Mircea Dinescu a fost sub orce limita. Nu-mi vine sa cred ca o persoana la nivelul lui foloseste asemenea expresii in public. Este chiar asa de greu sa spui lucruri frumoase despre cineva. Fiecare dintre concurentzi aveau calitatzile lor si puteau sa vorveasca frumos despre acelea. Asa ceva nu se vede si nu se aude aici. Nici nu ma mai mir ca lumea exterioara ne vede si ne categorizeaza asa cum nu meritam. Oameni ca Dinescu care are posibilitatea sa ajute la ridicare nivelului cultural si educativ al populatiei se comporta inexplicabil la o emisiune ca aceasta. Cine l-a ales pe acest "poet" in juriu? Nici ceilaltzi din juriu nu au fost mai diplomatzi. Potzi refuza frumos pe cineva fara sa-l jignesti. Astept emisiunile urmatoare poate lucrurile se vor imbunatatzi. Sper din tot sufletul. Daca cineva are posibilitatea sa discute cu organizatorii va rog sa le prezentatzi si comentariul meu. Va multzumesc.
  • Alex Alex
    Da,da! Se mai face omul ca lucreaza, ii mai iese banu, ce sa ii faci, multi fraieri peste 50 care se uita. La bucatarie e slab dinescu. Lese mai agata si el o prospatura, doamna tudor isi freaca mainile ca ii iese banu pe zucherro si elize stan e in culmea fericirii pretinzand ca munceste pe gratis. O noua emisiune din care castiga numai prezentatorii! Si cum sa te promovezi tu zicand ca e un fel de vocea romaniei???
  • Livia pila Livia pila
    “Mircea, arata ca lucrezi!”
  • Paul Paul
    Avem nevoie de programe premium la TVR, de ident-uri simple, in pas cu trendul televiziunilor nationale importante din Europa si mai ales inteligente.
    Se fac si lucruri bune la TVR, pacat ca unele arata atat de prafuit iar altele parca ar fi din alta tara. Cam asa e si cu promo-ul asta, arata foarte bine, ce folos ca e ceva frumos printre alte vechituri.
    TVR, m-am saturat sa avem una calda si trei reci. Reinventati-va si lasati metehnele pe care toti le stim. TVR trebuie sa inteleaga ca sau e "asa cum trebuie sa fie" sau NU E.
  • teodor teodor
    Din promo-urile difuzate pare interesantă emisiunea osă urmăresc și eu.
  • Andrei Andrei
    Doar pentru Dinescu ma uit. Succes !
  • livia pila livia pila
    S-a redescoperit FLOAREA DIN GRADINA
  • geo geo
    O mișcare bună a noii conduceri a TVR: readuce divertismentul pe TVR 1.
    Așteptăm să revină și filmele bune pe primul canal.
  • Allex Allex
    Sincer succes! Va fi live?

Trimite un comentariu

sus