Skip to main content

Viralele zilei: De ce trebuie să tragă de timp Liviu Dragnea? Şi cine a înfipt Baltagu-n brânză?

 
Viralele zilei: De ce trebuie să tragă de timp Liviu Dragnea? Şi cine a înfipt Baltagu-n brânză?

BLOGOSFERĂ. „Primul lucru de care are nevoie Liviu Dragnea acum este timpul. Dacă nu trage de timp, riscă un deces politic subit, după atâtea cuţite primite în cocoaşă. Aşadar, cel mai probabil, el va încerca o calmare a situaţiei (...)”. O constatare care a devenit virală pe Facebook ca cea mai distribuită postare din blogosfera de ieri. Îi aparţine lui Moise Guran.

Publicitate

“Al doilea lucru de ţinut minte este că, de-acum e clar pentru toată lumea, criza bugetară este inevitabilă”, concluzioneză Moise Guran cu privire la situatia economică a României.

Al doilea viral de ieri din blogosferă este despre “necampionul”, care răsare în urma oricărei performanţe pe plan sportiv în ţara noastră. Îi aparţine lui Adrian Georgescu:

Trebuie să-ţi urăşti aproapele ca pe tine însuţi, aşa începe o ură sănătoasă de sine (...), cu cât campionul ajunge mai sus, cu atât necampionul coboară mai jos...

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro - Ce ai face dacă ai fi acum în locul lui Dragnea?

- 2146 like-uri & share-uri

Din articol:

“Este absurd să crezi că Liviu Dragnea este atât de prost încât îşi imagina că poate schimba din nou guvernul, după numai trei luni de la criza cu Grindeanu. O astfel de instabilitate politică este inacceptabilă chiar şi pentru România şi ar fi cerut cu necesitate intervenţia Preşedintelui Iohannis. Dacă în nouă luni eşuează două guverne, atunci preşedintele poate căuta o altă soluţie de guvernare sau poate deschide, bineînţeles, calea spre alegerile anticipate.

Aşadar, excludem din capul locului posibilitatea ca Dragnea să mai schimbe încă un guvern. O astfel de acţiune se poate termina în doar două feluri – fie formarea unei alte majorităţi, că e clar că asta nu e viabilă dacă-i tot pică guvernele, fie forţarea preşedintelui Iohannis să nominalizeze un al treilea premier PSD, sub ameninţarera suspendării, în cazul unui refuz.

Dacă fostul lider va face un pas în spate, dar fără a pierde şefia PSD, haita va organiza practic o licitaţie, între cel nou şi cel vechi. Care dă mai mult? Care e mai sângeros? Să nu uităm totuşi că interesul de căsăpire a Justiţiei nu este numai al lui Liviu Dragnea, ci al tuturor penalilor din jurul său.”

2. adriangeorgescu.ro - Necampionul

- 670 like-uri & share-uri

Din articol:

“Că Simona Halep e cea mai bună ori nu din lume la tenis nu-i deloc important, ci de ce naiba tot vorbim noi despre asta. După mine, clasamentele se fac numai pentru ca puternicii să le ocupe şi cei slabi, având mult mai mult timp liber la dispoziţie, să le comenteze. (…) în loc să ne bucurăm împreună că un român este numărul 1, 2 sau 8 la un sport, preferăm să căutăm motive pentru care n-ar fi. Haterii şi patrioţii se încleştează zilnic pe tema aceasta, iar mai nou a apărut bizareria supremă: haterul-duios, care acum înjură o femeie în spaţiul public, iar peste o oră se emoţionează până la lacrimi văzând o pisicuţă pe Facebook.

Dar de ce nu stârnesc olimpicii la matematică, de pildă, atâtea reacţii? Simplu. Pentru că ei nu pun în pericol marele ego al mediocrului. Niciun hater care se respectă – de fapt, niciun hater nu se respectă, de-aia şi fuge constant de autoevaluare – nu şi-a pus problema în mod serios că ar putea excela într-o materie şcolară. În schimb, la sport, la orice sport, necampionul ştie cumva că ar fi putut străluci, dar din păcate părinţii nu “l-au dat”.

De aceea, recomand spre veşnică urmărire echipa naţională masculină de fotbal. Nu naşte atâtea dileme, nici nu complexează prin performanţe. Sunt slabi, dar sunt ai noştri. Prin contrast, Halep este lider mondial, dar “mai dă-o naibii de ţărancă!”.”

3. Blogurile Adevărul - Cine a înfipt Baltagu-n brânză, de Călin Nicolescu

- 493 like-uri & share-uri

Din articol:

“Ca fost elev, tată şi amator de lectură, consider şi eu (atât de relevant sunt ca persoană) că Sadoveanu este un autor de lecturi plictisitoare şi irelevante. Iar includerea lui Sadoveanu în programă este contraproductivă dacă şcoala românească îşi propune să atragă copiii către citit, mai ales în vremurile Internetului.

Însă excluderea lui din programă nu trebuie făcută pe motive tâmpiţel-isterice. O greşeală, dacă specialiştii constată că există, nu poate fi îndreptată prin alta.

Argumentul invocat de Tunegaru, cum că bătaia în familie este un exemplu prost pentru elevi, este cel puţin penibil. Păi nu ăsta e rolul dascălului? Să îi înveţe cum să se raporteze la un text literar!? Să le prezinte cât mai fidel diferite realităţi copiilor şi să le explice, în cazuri de genul ăsta, unde greşeau înaintaşii şi, eventual, de ce!? Să le dezvolte discernământul, gândirea critică şi capacitatea de a analiza şi pune în perspectivă?!”

4. cristianchinabirta.ro - 10 concluzii după 100 de ore de consultanţă social media oferite gratuit

- 307 like-uri & share-uri

5. gadget.ro - Se înmulţesc cazurile de iPhone 8 şi iPhone 8 Plus cu baterii umflate, de Cosmin Muşat

- 195 like-uri & share-uri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • canarus canarus
    Cred ca se omite un lucru important : timpul este pretios. Copiii au un timp limitat pentru a fi elevi, si ca adulti trebuie sa ne intrebam ce-i invatam mai intai. Chiar este important sa se predea Sadoveanu pentru a le explica elevilor ca violenta este rea? Sau ca nu trebuie sa imite tot ce scrie in carti sau ce vad in filme? Nu este nevoie de Sadoveanu pentru asta, iar sistemul ar trebui sa aiba alte prioritati, lucruri mult mai de actualitate trebuie dezbatute (inclusiv violenta, dar nu avem nevoie de Baltagul pentru asta).
    In Germania copiii stiu sa vorbeasca despre politica, noi credem ca din Baltagul vom invata diferenta dintre bine si rau.

Trimite un comentariu

sus