Skip to main content

Ce vrea să ne spună steluţa? Am dat pe pauză şi am citit câteva pentru voi

 
Ce vrea să ne spună steluţa? Am dat pe pauză şi am citit câteva pentru voi

ATENŢIE LA STELUŢA. Apare şi dispare înainte de a putea citi până la capăt. Stă în josul ecranului, cu font mic şi subţire.

Publicitate

Ce nu vor reclamele să aflăm şi pun mic, mic, pe ecran abia să se vadă?

Am dat pauză şi am citit câteva steluţe în locul vostru.

Ce am observat:

-băncile şi firmele de credit au cele mai stufoase steluţe, aproape imposibil de citit fără pauză. Steluţele sunt pline de procente, DAE, Robor, calcule, greu de descifrat şi de procesat şi dacă ar fi scrise mari

-reclamele pentru produse cosmetice sunt pline de superlative: Cel mai…, Cea mai… Steluţa lămureşte de ce, dar nu prea se vede. Mesajul care rămâne este superlativul

-Comparaţiile fără reper sunt de asemenea folosite: Spală de 2 ori mai bine, este mesajul mare. Mai bine decât ce? Răspunde (aproape) invizibila steluţă.


Provident a făcut şi o campanie din care a reieşit clar că nimeni nu citeşte mesajele din steluţe: a scris în mesaj că primeşte un premiu cine citeşte. Un singur telespectator a citit, deşi şapte milioane au văzut reclama.

Steluţa şi mesajele ei:

Domestos:

Protecţie de 3X mai îndelungată împotriva calcarului*, scrie mare pe ecran. Mai îndelungată faţă de ce? Ne lămureşte steluţa: *faţă de formula precedentă Domestos 24H Plus

Power 5 este Cel mai bun odorizant de toaletă** Chiar aşa? Cel mai bun? **de la Domestos, ne lămureşte steluţa.

“Reţeta” e aplicată şi în reclamele Dove şi Cocolino

Cea mai bună formulă pentru pielea subraţului tău. Steluţă: *De la Dove

Cea mai intensă prospeţime întâlnită vreodată. Steluţă: * De la Cocolino

Sensiblu – mare reducere mare la Supramax. Pentru toţi?

30 reducere la Supramax, scrie mare pe ecran. Nu vă îngrămădiţi, înainte de a cit steluţa: *ofertă valabilă în limita stocului disponibil, pentru posesorii de card de fidelitate Sensiblu.

Garnier calculează că un produs (Apă micelară parcă) ar costa sub 10 bani pe utilizare. Mica steluţă încearcă să vină cu lămuri: *cantitate aplicată pe dischete de machiat vs preţul recomandat de vânzare.

De la steluţa am aflat şi cu ce erau murdare cele 10.000 de farfurii spălate de Fairy: *10177 de farfurii cu tocăniţă de pui au fost spălate cu o sticlă Fairy 900 ml în perioada 10-11.09.2016.

Parodontax este De 4 X mai eficient în îndepărtarea cauzei sângerărilor gingivale. Adică? Vine mica steluţa: *înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu, după curăţare profesională şi periaj de 2 ori pe zi. Studiu realizat de GSK/SUA, 216 pacienţi, anul 2015.

Citiţi steluţa Alpha Bank şi conometraţi cât v-a luat. Pe ecran a stat câteva secunde:

*Pentru un împrumut de 10.000 lei pe 5 ani, cu dobîndă variabilă 9,27% p.a (formată de marja 7,40% şi dobânda de referinţă ROBOR 3M, 1,87%), rata lunară de plată este de 209 lei, valoarea totală plătibilă 12.747 lei, DAE 10.54% P.A. Cotaţia ROBOR 3M este cea comunicată de BNR în data de 30.10.2017. În calcul DAE/ valoarea totală plătibilă au fost incluse: dobânda plătibilă de către client pe toată perioada de creditare, comisionul lunar de administrare cont curent 2,5 lei, taxa de înregistrare Arhiva Electronică 64 de lei. Oferta dedicată clienţilor care încasează salariul într-un cont curent deschis în Alpha Bank România. DAE este determinată în scop informativ şi va putea suferi modificări.

Reiffeisen şi Banc Post au fost mai rezonabile. Oare?

Reiffeisen - *Pentru un credit de nevoi personale de 35.000 de lei fără ipotecă pe o perioadă de 5 ani cu o rată fixă a dobânziide 7,63%, valabilă pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la Reiffeisen Bank şi refinanţează cel puţin un credit de la altă bancă, comision de analiză 200 de lei, comision de administrare lunar 5 lei, rată lunară este 712 lei, DAE 8,70%.

Bancpost - *Exemplu reprezentativ de calcul: creditul iniţiat prin platforma online B. Digital în suma de 40.000 de lei pe o perioadă de 60 luni, cu o rată a dobânzii fixă de 8,5% DAE 8.85% are rată lunară de 821 lei, suma totală de rambursat 49240 lei. Oferta este supusă unor termeni şi condiţii.

Voi aţi reuşit să citiţi vreo steluţă fără pauză, din reclamele TV?

GALERIE FOTO. Ploaia de steluţe

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandru-Mihail Alexandru-Mihail
    Salut Petrisor,
    Eu sunt cel care a citit steluta/mesajul celor de la Provident, dar recunosc ca am trisat.
    Lucrez intr-o televiziune si am observat mesajul verificand spotul pentru difuzare.
    Deci, practic, rezultatul campaniei Provident este zero absolut.
    QED de altfel...
    P.S. accept returnarea premiului, poti inainta mesajul celor de la Provident.
  • Vlad Vlad
    *Raiffeisen ;)

Trimite un comentariu

sus