Skip to main content

TVR construieşte un nou sediu pentru TVR Craiova, cu peste un milion de euro, fonduri proprii

 
TVR construieşte un nou sediu pentru TVR Craiova, cu peste un milion de euro, fonduri proprii

Parlamentari şi şefi ai TVR s-au deplasat astăzi la Craiova pentru a „pune piatra de temelie” pentru construcţia noului studio de 1,1 milioane de euro al TVR Craiova.

Publicitate

„Banii provin din fonduri proprii, din resurse proprii, nu finanţată de la bugetul statului, trebuie subliniat acest lucru”, a spus Doina Gradea, directorul interimar al TVR, în cadrul evenimentului.

Lista de prezenţă a fost formată din cei doi preşedinţi ai comisiilor de cultură din Parlament, Radu Preda şi Gigel Ştirbu, Doina Gradea, şeful interimar al TVR, Anca Dindirică, director TVR Craiova, Raico Cornea, director TVR 1, Mircea Neacşa, director TVR 3; Dite Dinesz, director TVR Timişoara; Romeo Couţi director TVR Cluj; Cristian Georgescu, director TVR Tg. Mureş; Camelia Pătru şi coordonator economic şi administrativ TVR 3.

Televiziunea Română demarează lucrările de construcţie pentru noul sediu al TVR Craiova, o investiţie ce se ridică la suma de 5.241.350 de lei (în jur de 1,1 milioane de euro). Bani ce provin din fonduri proprii, după cum au anunţat reprezentanţii postului public.

„Realizarea construcţiei noului sediu a fost o prioritate pentru actuala echipă managerială a studioului TVR Craiova, având în vedere condiţiile dificile şi spaţiul restrâns în care jurnaliştii îşi desfăşoară în prezent activitatea, într-o clădire distrusă parţial de un incediu în anul 2005.”, se arată în comunicatul TVR.

„Este o mare bucurie să putem pune prima cărămidă la temelia noului sediu al TVR Craiova”, a declarat Doina Gradea, director general intermar al TVR. „Acest proiect este, de fapt, una dintre primele investiţii consistente pe care ne propunem să le facem pentru studiourile teritoriale ale TVR, atât în plan financiar, cât şi tehnic sau uman”, a adăugat Doina Gradea.

„Conducerea Televiziunii Române a susţinut acest proiect şi s-a implicat activ în demararea şi derularea procedurilor necesare pentru începerea lucrărilor. Eforturi susţinute au fost depuse şi de colegii mei de la TVR Craiova pentru a strânge fonduri proprii, asigurând astfel cea mai mare parte a sumei necesare investiţiei”, a declarat Anca Dindirică, director TVR Craiova. „Cu siguranţă, realizarea noului sediu va avea efecte pozitive şi în calitatea programelor produse şi difuzate de TVR Craiova pentru că, până la urmă, publicul telespectator este cel care dă măsura muncii noastre”, a adăugat Anca Dindirică.

Suprafaţa desfăşurată a noului sediu va fi de aproximativ 2000 mp şi va cuprinde două studiouri tv - unul de 240 mp pentru realizarea emisiunilor şi unul de 50 mp pentru transmiterea jurnalelor de ştiri. Clădirea este destinată atât spaţiilor de producţie, cât şi celor de birouri pentru personalul editorial, tehnic şi administrativ.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Media locala este in suferinta, prea putine posture TV reusesc sa fie profitabile oferind un continut de interes local, de aceea este nevoie ca studiourile teritoriale ale televiziunii nationale sa existe.
    De asemenea postul public de televiziune - la fel ca si Societatea Romana de Radio - are datoria sa mentina o retea de posturi teritoriale si sa se implice in evenimentele culturale locale.
  • lefegiu lefegiu
    Stiu o singură emisiune marca TVR Craiova, culinară cum ar veni. Cu unu care isi invită 5-6 prieteni, ii bagă în cadru, si pun ceva la păjit. Moderatorul este o poezie. Nu nimerește niciun acuzati, confundă „mestecă” și „amestecă”, vorbește cu „decât ostropel”, chestii socoteli. Se plimbă și se distrează cu amicii pe bani publici. La o particulară nu trecea de poartă.
  • cd cd
    Vrem HD, voi stiti ce e acest lucru? Calitate ca in strainatate ca de aceea avem televizoare HD/full HD si asa mai departe. Cumparati echipamente, nu faceti prostii ca de obicei.
  • Flower Power Flower Power
    Chelului îi trebuie tichie de mărgăritar.
  • Daria41 Daria41
    Genius...de ce esti comunist ?! Pai refaci anii'80 cind s-au inchis posturile regionale de radio?! Nu vrei, nu te uiti!
  • silvia silvia
    Fonduri proprii? Păi dacă-i finanțare 100% de la guvern, guvernul de unde are banii? Din plicul cu salariul lui Tudose? Nu tot de la buget? Olguța TV, ce să zic...
  • Genius Genius
    Trebuia desfiintat TVR Craiova la fel si celelalte studiouri teritoriale. Fonduri proprii de unde ? De aceea are TVR datorii ?

Trimite un comentariu

sus