Skip to main content

DERAPAJ. Pro TV "l-a omorât" pe Marian Râlea. Magicianul a dezminţit în direct. Tot pe Pro TV

 
DERAPAJ. Pro TV "l-a omorât" pe Marian Râlea. Magicianul a dezminţit în direct. Tot pe Pro TV

DERAPAJ. VIDEO. "Avem o informaţie de ultimă oră: actorul Marian Râlea s-a stins din viaţă. Mâine ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Dumnezeu să-l odihnească. Vom reveni cu detalii". A fost ştirea dată de Pro TV în această dimineaţă, la ora 9.35.

Publicitate

Ştirea face ocolul internetului şi este preluată de mai multe site-uri. Peste tot - ca şi la Pro TV - este publicată fără a se lua legătura înainte cu cineva apropiat actorului care "s-a stins".

La ora 10.00 vin şi detaliile. Direct de la ...Marian Râlea, care intră pe telefon. Vin şi scuzele Pro TV. Nu înainte ca Pro TV să precizeze că informaţia eronată a venit prin Agerpres. Agenţia de ştiri spune însă că informaţia de pe flux nu era despre moartea lui Râlea, ci despre aniversarea lui. Informaţia de pe Agerpres a fost interpretată însă eronat de editorii Pro TV.

"Revenim acum la o informaţie greşită, care ne-a parvenit, ceva mai devreme, prin intermediul agenţiei Agerpres. Ştirea venită prin intermediul agenţiei este, aşa cum spuneam, eronată", spune Lavinia Petrea, la ora 10.00. "Actorul Marian Râlea este bine sănătos şi este acum în direct cu noi. Cineva a făcut o gafă".

Magicianul, amuzat, pe Pro TV:

Da, o gafă, se mai întâmplă. Toată lumea mă sună. Jumătate de adevăr există: mâine împlinesc 60 de ani. Filmez, am avut spectacole, îl aştept pe Moşul, sunt bine.

Îmi cer scuze şi eu că a apărut o ştire ca asta. Pentru cei care mă sună şi nu le pot răspunde că sunt bine. Le spuneţi dumneavoastră. Nici măcar nu am fost bolnav.

"Noi, vă spunem sincer, încă tremurăm aici, cu toţii", a spus Lavinia Petrea. "De fericire că vă auzim."

Pro TV: ne cerem scuze pentru preluarea ştirii false. Agerpres: Nu am avut ştire despre decesul lui Marian Râlea

Pro TV menţionat, în primă fază, pe post că informaţia eronată a venit de la agenţia de presă Agerpres. În poziţia trimisă Paginademedia.ro vorbeşte despre "preluarea unei ştiri false" şi adminte că "asa cum a gresi este uman, ne asumam momentele in care comitem o eroare"

Agerpres menţionează că a dat, într-adevăr, o ştirea despre Marian Râlea, însă una "aniversară". Era o ştire cu titlul "Actorul Marian Râlea împlineşte 60 de ani". Agerpres menţionează că "AGERPRES nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea".

Înainte de poziţiile Pro TV şi Agepres, secvenţele de dimineaţă, cu dispariţia şi reapariţia lui Marian Râlea:

VIDEO. Ştirea despre Marian Râlea de pe Pro TV

Stire pro TV Marian Ralea from Jul on Vimeo.

VIDEO. Dezminţirea lui Marian Râlea de lpe Pro TV

Stire Pro TV Marian Ralea (2) from Jul on Vimeo.

Pro TV: Ne cerem scuze pentru preluarea stirii false despre Marian Ralea

“Ne cerem scuze pentru preluarea stirii false despre Marian Ralea. Imediat cum am aflat ca este o informatie eronata, am corectat aceasta greseala atat online, cat si in direct la Stirile PRO TV, unde l-am contactat telefonic pe domnul Ralea. Dumnealui a informat publicul din intreaga tara ca este sanatos si se pregateste de sarbatorile de iarna.

Dorim sa reasiguram telespectatorii nostri ca pot gasi in noi o sursa sigura de informatii si ca, asa cum a gresi este uman, ne asumam momentele in care comitem o eroare. Ne cerem inca o data scuze atat telespectatorilor, cat si domnului Marian Ralea.”

AGERPRES: "Nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea".

Agerpres nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea

Având în vedere discuţiile din spaţiul public, ce au avut loc în această dimineaţă, privind moartea actorului Marian Râlea, AGERPRES a derulat o serie de verificări interne, în urma cărora a fost demonstrat faptul că materialul Agenţiei Naţionale de Presă dedicat abonaţilor este corect, acesta fiind de fapt o fişă documentară aniversară, cu titlul "Actorul Marian Râlea împlineşte 60 de ani".
Fişele documentare de acest fel sunt produse pe care agenţia le publică în mod regulat pentru a marca aniversări ale diferitelor personalităţi culturale.

Materialul de astăzi, 19 decembrie 2017, a apărut la ora 9:10 şi nu a mai suferit nicio modificare ulterioară.

În documentul ataşat sunt toate detaliile tehnice ce au stat la baza verificării întreprinse de către AGERPRES referitoare la acest subiect.

Menţionăm că preluările greşite ale ştirii nu pot fi imputate Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • F F
    Se întâmplă și la case mai mari. Get over it. Totuși în interior trebuie sa verifice cine a făcut greseala și macat tras de urechi, dacă nu suspendat.
  • iana iana
    Ce scenariu prost! Ralea e angajat la Teatrul din Cluj, nu mai joaca nimic, avea nevoie de atentie... mizerabil!
  • Andrei Andrei
    Pentru aceasta eroare grava PROTV ar trebui sa-i plateasca daune lui Marian Ralea, iar seful stirilor PROTV ar trebui demis fara drept de apel, precum si toti cei care au contribuit la scrierea si difuzarea acestei minciuni. Este o mare deziluzie si o mare pata pentru cea mai premiata redactie de stiri din tara asta. PROTV este o catastrofa. Dupa ce a distrus in mare masura divertismentul tv, cu emisiuni cu totul si cu totul indoielnice, acum isi arata si incopmetenta la stiri. Mare pacat. O rusine.
  • Florin Florin
    Nu putea sa se intample decat in jurnalul din care, daca dai la o parte toate rubricile plus publicitatea, nu cred ca raman doua ore de stiri din cele patru si jumatate, deci timp pentru verificarea informatiilor ar fi berechet. Niciodata n-am fost 100% de acord cu titulatura lor de cei mai profesionisti, pentru ca in niste vremuri in care se petrec atatea lucruri importante in lumea asta sau chiar grave la noi in tara, in loc sa dezbata evenimentele in detaliu, mai ales ca au renuntat la talkshowul "Dupa 20 de ani", ei incarca jurnalele cu mereu aceleasi materiale despre cum se prepara bucatele traditionale si pregatirile pe care le fac pensiunile din tara in asteptarea turistilor, basca nelipsitele stiri despre Mos Craciun. Deci dupa parerea mea nu sunt chiar atat de profesionisti, ci pur si simplu au norocul lipsei unei concurente pe masura printre generaliste. Fiindca, eu cel putin, daca vreau neaparat sa vad stiri la televiziunile romanesti, prefer Digi 24.
  • marian marian
    atata paguba bine catraieste toate televiziunile sunt la fel mai ales trustul intact
  • Adi Adi
    Cat de mojic sa fi sa dai vina pe altul intr-un asemenea caz? Asta va ramane una din marile PETE NEGRE de la Protv!
  • Danny Danny
    Tipic pt cititorii de promtere de la PROTV. la ei milioane sunt miliarde și daca a avut loc un accident trec și răniți la morti.
    Dacă era scris pe facebook înțelegeau corect.

Trimite un comentariu

sus