Skip to main content

Raport Netflix. Ce seriale au „devorat” şi „savurat” românii în 2017. Stranger Things 2 a fost serialul urmărit cel mai rapid în 2017

 
Raport Netflix. Ce seriale au „devorat” şi „savurat” românii în 2017. Stranger Things 2 a fost serialul urmărit cel mai rapid în 2017

Netflix şi binging. Doar anul acesta, abonaţii Netflix din întreaga lume au urmărit peste 140 de milioane de ore de seriale, filme, documentare sau stand-up comedy pe zi - ceea ce echivalează cu aproximativ 1 miliard de ore pe săptămână, au anunţat reprezentanţii companiei.

Publicitate

Ce s-a întâmplat în România? Reprezentanţii companiei au evitat să dea cifre locale, dar au făcut două topuri cu serialele „devorate”, respectiv „savurate” de români.

Ce înseamă devorat? Au urmărit serialele timp de mai mult de două ore pe zi. Ce înseamnă savorat? Au urmărit mai puţin de două ore pe zi. De menţionat că, topurile Netflix nu reprezintă neapărat topul general al celor mai urmărite seriale de la noi pe platforma video.

Serialele devorate de români în 2017 (au urmărit mai mult de două ore pe zi)

1.Suburra: Blood on Rome
2.The Keepers
3.The OA
4.13 Reasons Why
5.Marvel's Iron Fist
6.Cable Girls
7.The Mist
8.Fauda
9.Santa Clarita Diet
10.El Chapo

Serialele savurate de români în 2017 (au urmărit mai puţin de două ore pe zi)

1.Big Mouth

2.Neo Yokio
3.The Crown
4.Friends from College
5.White Gold6.Dear White People
7.Disjointed
8.You Me Her
9.Frontier
10.Dear White People

Ce au mai relevat statisticile Netflix despre consumul din România:

  • Cercetările anterioare realizate de Netflix în rândul utilizatorilor platformei au relevat că binging-ul a intrat deja în obişnuinţă şi că oamenii au dezvoltat comportamente de consum noi şi interesante la nivel global.
  • Binging-ul este definit de utilizatori ca sesiuni în care vizionează între 2 şi 6 episoade la rând. Cu toate acestea, unele seriale sunt atât de iubite de membri, încât aceştia urmăresc un sezon întreg în 24 de ore de la momentul lansării pe platformă. În România, Stranger Things 2 a fost serialul urmărit cel mai rapid în 2017. Nu e o coincidenţă, poate, că ziua în care s-a făcut cel mai mult streaming a fost 29 octombrie, adică în weekendul în care a fost lansat noul sezon din serial.
  • Un membru din România a văzut filmul War of the Worlds cu Tom Cruise şi Dakota Fanning de nu mai puţin de 179 de ori în 2017.
  • Se pare că românilor le plac filmele şi serialele cu suspans, având în vedere că printre titlurile preferate se numără şi House of Cards sau Narcos.

FOTO. Cifre Netflix

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus