Skip to main content

VIRALE. 1. Ni s-a terminat istoria și abia acum suntem cu adevărat singuri. 2. Nicolicea l-a vrut pe Regele Mihai Persona Non Grata

 
VIRALE. 1. Ni s-a terminat istoria și abia acum suntem cu adevărat singuri. 2. Nicolicea l-a vrut pe Regele Mihai Persona Non Grata

SHARED NEWS. "E ceva care ni se întâmplă. Sentimentul acesta îngrozitor că ni se duce la groapă istoria însăși. Sentimentul acesta copleșitor că ni s-a terminat istoria și abia acum suntem cu adevărat singuri". Un fragment dintr-un text scris de Andrei Crăciun, de la Recorder.ro, care s-a viralizat în zeci de mii de share-uri.

Publicitate

Un alt text puternic viralizat e tot despre Regele Mihai, dar nu despre funeralii. L-a dat tot Recorder, răscolind prin arhive: În 1994, Eugen Nicolicea a vrut să-l declare pe Regele Mihai Persona Non-Grata.

Regel și Codul penal au fost subiectele cu cea mai mare viralizate în acest week-end. Titlul celui mai viralizat text nu are nevoie de comentarii: "Să nu te revolți acum, române! Dar nici când vei plânge apoi pentru copilul tău!" Îl semnează ioana Ene Dogioiu, pe Ziare.com.

S-au distribuit bine și efectele modificărilor Codului Penal, explicate de procuroarea DIICOT Antonia Diaconu.

Topul celor mai viralizate articole publicate de site-urile de știri în acest weekend, potrivit unei monitorizări Facebrands Pro pentru Paginademedia.ro:

Notă: cifra cumulează numărul de like-uri și share-uri

1. Ziare.com: Să nu te revolți acum, române! Dar nici când vei plânge apoi pentru copilul tău!, de Ioana Dogioiu.

- 38.883 likes & shares

Din articol:

"Sa nu te revolti, romane, pentru ca PSD macelareste Codurile Penal si de Procedura Penala! Nu e treaba ta, e a procurorilor, treaba ta acum sunt cozonacul si piftia.

Dar dupa aceea, daca fiul tau ar fi lovit pe trecerea de pietoni de o masina si singura proba ca a traversat pe verde ar fi inregistrarea unei camere video dintr-o benzinarie sau aceea din telefonul unui baiat care tocmai atunci isi filma iubita, sa nu te superi cand politistul si procurorul iti vor spune ca inregistrarea aceea nu poate fi folosita pentru ca PSD a exclus inregistrarile video dintre probele care pot fi folosite in proces.

Cel care l-a lovit, poate chiar l-a omorat, va scapa atunci si isi va manca fericit cozonacii si piftiile de care tu nu te vei mai bucura cu adevarat niciodata, pentru ca acum trebuie sa scape toti hotii care nu vor sa riste sa fie inregistrati sau filmati cand iau spaga. De aceea, art 97 din CPP se vrea modificat, iar tu nu ai reactionat."

 2. Recorder.ro: Până când rămâne doar emoția, de Andrei Crăciun

- 38.284 likes & shares

Din articol:

E ceva care ni se întâmplă. Sentimentul acesta îngrozitor că ni se duce la groapă istoria însăși, istoria pe care am fi putut să o trăim cu acest monarh blând și înțelepțit în trecerea timpului.

E ceva cu noi.

Din nou și din nou și din nou: sentimentul acesta copleșitor că ni s-a terminat istoria și abia acum suntem cu adevărat singuri. Sentimentul acesta că o lume se închide astăzi și nu ne mai rămâne nimic solid pe care să ne sprijinim sufletele.

Așa că ne sprinijim de memoria Regelui nostru, nici măcar a celui care a fost. Ne sprijinim de memoria Regelui ideal, până când tot răul care ne înconjoară trece.

Până când rămâne doar emoția.

3. Recorder.roTrecutul parlamentarilor noștri. În 1994, Eugen Nicolicea cerea ca Regele Mihai să fie declarat persona non grata pe teritoriul României, de Mihai Voinea și Laurențiu Ungureanu

- 28.818 likes & shares

Din articol:

Pe 11 octombrie 1994, la câteva zile după ce Regele Mihai fusese oprit pe Aeroportul Otopeni și împiedicat să intre în țară, Eugen Nicolicea (pe atunci deputat PDSR de Mehedinți) a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului și a cerut Ministerului de Externe ca Regele să fie declarat „persona non grata pe teritoriul României”.

Nicolicea era numit de presa anilor ’90 „un Vadim Tudor al Camerei Deputaților”, liderul PRM fiind la acea vreme senator.

„România liberă” scria: „Deputatul PDSR Eugen Nicolicea s-a suit la tribună și a ținut un discurs care l-ar fi umplut de invidie chiar și pe Vadim. Într-un limbaj de mahala, cu trimiteri obscene și de un umor grotesc și stupid (...)

4. Digi24.roAmendamentele din Comisia Iordache pun la adăpost hoţi, tâlhari, criminali, pedofili. Studii de caz prezentate de un procuror DIICOT

- 12.849 likes & shares

Din articol:

"De ce te afectează și pe tine modificările Codului Penal și Codului de Procedura Penală?

O doamnă sau un domn înt -o seară are o urgență și are nevoie să scoată niște bani de la bancomatul din colțul blocului. Iese din casă, își scoate banii și vrea să se întoarcă. De ea/el se apropie un cetățean, o/îl lovește cu o bată în cap, îi ia banii și o/îl lasă într-o baltă de sânge. Poate pentru multă vreme nici nu o/îl găsește nimeni. Până la urmă se află, se ridică imaginile de la bancomat.

Surpriză! Nu pot fi folosite pentru a fi identificat autorul și probată fapta lui pt că așa zice codul ce ar trebui să apere și persoanele vătămate.

Dacă tu crezi că e o glumă, nu e.

Într-un şir de postări pe contul de Facebook, procuroarea DIICOT Antonia Diaconu trece în revistă câteva situaţii concrete care vor rezulta în urma modificărilor propuse de PSD, ALDE şi UDMR la Codurile penale.

5. ȘtirileProTV.roProcuror, despre modificarea Codurilor Penale: Daca cineva îţi abuzează copilul, nu va mai putea fi arestat

- 7.44.5 likes & shares

Din articol:

"De ce te afecteaza si pe tine modificarile Codului Penal si Codulul de Procedura Penala?

Ai o fetita de cativa anisori, esti mandru de ea, e si frumusica. Se joaca cu copiii in fata blocului. Vine un cetatean si se masturbeaza in fata ei.

De acum, cetateanul nu va mai putea fi arestat preventiv!"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Când Traian Băsescu a declarat că Regele Mihai a fost un trădător nu s-a mai viralizat nimic pe Facebook, dar viralizăm o declarație a unuia din 1994. Ipocrizia și dublul standard n-au limite în România. Când Traian Băsescu, idolul multor așa ziși iubitori de rege de azi , făcea declarații defăimătoare la adresa Casei Regale, hotnews, ziare. Com, digi24 și toată propaganda sistemului n-au schițat nimic. Doar "comuniștii " ăia de la Antena 3 făceau emisiuni cu Casa Regală și prezentau adevărul. Repet: câtă ipocrizie poate zace în unii.
  • Nicolicea??....cine e si nulitatea asta?....un linguau de prima mana!...k toată ciuma rosie se fapt!RUSINE HOȚILOR!

Trimite un comentariu