Skip to main content

Acces Direct, o ediţie sinistră: „Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe!” I-a oripilat şi pe membrii CNA. Ce amendă a luat?

 
Acces Direct, o ediţie sinistră: „Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe!” I-a oripilat şi pe membrii CNA. Ce amendă a luat?

IMEDIAT, FETIŢA ÎNREGISTRATĂ DUPĂ MOARTE? Discuţii cu fetiţa după înmormântare! Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe! Aceste burtiere au curs la Acces Direct, într-o emisiune care i-a oripilat şi pe membri CNA. Antena 1, 2017. O ediţie despre o fetiţă care ar fi înviat.

Publicitate

45 de minute şi 31 de secunde a „dezbătut” Mirela Vaida la Acces Direct cazul unei fetiţe care ar fi înviat cu ajutorul unor „savanţi”. Înainte de decizia luată de CNA, iată ce s-a întâmplat:

Pe 26 iulie, emisiunea Acces Direct a dedicat întreaga ediţie, cazul fetiţei Amelia, care a murit de rujeolă, şi care ar fi înviat. Pe post, au curs titluri precum:

  • „Dosarul fetiţa înviată! Dovezi de la înmormântare!”;
  • „Imediat: Mesaje de necrezut de la savanţi”;
  • „Dosarul fetiţa înviată! Probe şoc: înregistrări şi mesaje”;
  • „Discuţii cu fetiţa după înmormântare!”
  • „Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe!;”
  • „Savanţii: Fata Denisiei Trăieşte”
  • Mama: ”Am văzut-o faţă în faţă! M-am speriat”;
  • Unchiul Vidu: ”Eu am vorbit cu cea mică la telefon”
  • ”Fetiţa a dormit o noapte cu mama ei după înmormântare”
  • URMEAZĂ: DISCUŢIE CU FETIŢA DUPĂ ÎNHUMARE ÎNREGISTRARE ŞOC! (titlu care a stat pe ecran timp de 10 minute şi 41 de secunde).

Totodată, pe post au fost difuzate fotografii ale fetiţei însoţite de text: IMEDIAT, FETIŢA ÎNREGISTRATĂ DUPĂ MOARTE?

Mai târziu, apare şi o înregistrare cu o discuţie a unui bărbat, prezentat ca unchiul Amelieie, cu o fetiţă. FETIŢĂ: CE FACI? UNCHIUL: CE FACI, AMELIA?
Voce din off: Înregistrările cu fetiţa de doi anişori, după înmormântarea ei, îţi vor face pielea de găină!

Subiectul discutat în luna iulie 2017 i-a scandalizat pe unii membrii CNA, care au propus şi votat o sancţiune de 50.000 de lei.

„A fost o anchetă” care a devoalat o farsă, s-a apărat reprezentantul Antenei 1. Însă, aşa-zisa devoalare a venit în ediţia de a doua zi a emisiunii Acces Direct.

„E ceva inimaginabil şi nu se poate spune că e de interes public. Sub nicio formă”, a spus Florin Gabrea, membru CNA.

„E halucinant ce se discută acolo”, a remarcat Radu Herjeu, cel care a şi propus amenda de 50.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia minorilor. Sancţiunea a atras şase voturi pentru: Mihail Marius Badea, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu.

Din discuţiile de la CNA:

Florin Gabrea, membru CNA – „E ceva inimaginabil şi nu se poate spune că e în interesul public. Sub nicio formă.”

Norina Ionescu, reprezentant Antena 1 – Au fost două ediţii de Acces Direct. A fost o anchetă jurnalistică făcută de un Mihaela Ionescu, reporter al postului. Familia, după ce a apelat la organele legale când a fost contactată de aşa-zişii savanţi, a apelat la Acces Direct. Toate imaginile au fost puse la dispoziţie de către mama fetiţei. În final, această anchetă a scos la iveală că aceşti aşa-zişi savanţi, trei la număr, era unul singur. El a intervenit prin telefon în următoarea ediţie, recunoscând această farsă. Mai departe, pentru că Acces Direct nu are nici rolul să ducă la bun sfârşit şi să facă o treabă pe care o au de făcut nişte alte organe ale statului, mai departe, cazul acesta a fost preluat de poliţie.
(…) Rudele au fost cele care au veni şi au cerut sprijin. Au pus la dispoziţie toate materialele cu aceşti savanţi. Le-au pus la dispoziţie această anchetă, iar rezultatul a fost acesta: că a fost vorba despre o farsă.

Florin Gabrea, membru CNA – Aşa fiind, o farsă, o farsă sinistră, cea mai sinistră dintre farse, postul tv ar fi trebuit să aibă un discernământ minim, de persoană care este cu facultăţile acasă. E o farsă.

Norina Ionescu – Nu s-a putut demonstra că e o farsă decât după ce s-au pus cap la cap toate aceste depoziţii ale familiei.

Florin Gabrea – Mi se pare grosolan că aţi putut să marşaţi la aşa ceva.

Dorina Rusu, membru CNA – Dacă reiese în a doua emisiune că este o farsă, de ce cei de la Acces Direct nu au făcut această investigaţie şi nu au prezentat rezultatele farsei încă din prima emisiune? Aţi stat o oră în care s-a discutat despre savanţi, despre mama care a dormit cu fetiţa, s-a vorbit sau nu cu fetiţa. Mai era câte o intervenţie a moderatorului care mai spunea că se poate sau nu să fie o înscenare. Am văzut că până la sfârşitul acestei emisiuni nu reieşea foarte clar că a fost o farsă, pentru ca în a doua emisiune să veniţi cu rezultatele investigaţiei. Termenii în care s-a vorbit despre subiectul acesta mi se pare incalificabil.
Monica Gubernat – Înţeleg că este vorba despre o farsă făcută unei familii care a pierdut un copil, iar dumneavoastră aţi decis să o puneţi pe tapet.

Norina Ionescu – Familia a apelat la această emisiune care din păcate este pusă sub deviza machiavelică a goanei după audienţă şi orice aş spune eu despre orice anchetă jurnalistică, despre orice demers al unor oameni care vin şi apelează la această emisiune pentru că cu organele legale nu au avut sorţi de izbândă este degeaba. Eu vin să pledez aici pentru nimic, în sensul în care discursul este aşa.

Monica Gubernat – Problema este că aţi intrat în acest joc al farsei. Pentru că aţi vorbit despre o fetiţă înviată fără măcar să puneţi nişte ghilimele.

Norina Ionescu – Nu ne putem substitui în organe legale care să rezolve astfel de cazuri. (…) Cine a ştiut că este o farsă de la început când a venit o familie cu o problemă?

Radu Herjeu, membru CNA – Sincer, am senzaţia că astfel de emisiuni ne tratează pe toţi ca pe nişte sălbatici care acum au ieşit din grotă. Dacă emisiunea începea aşa: „stimaţi telespectatori, un grup de şarlatani ordinari şi-au bătut joc de o familie pretinzând că au vorbit cu fetiţa moartă a acestora”, vă credeam. Dacă ar fi fost o ştire care în postul nostru, în urma unei sesizări a unei familii a făcut o sesizare la organele de anchetă pentru a-i închide pe aceşti nenorociţi ordinari care şi-au bătut joc de sentimentele unei familii, vă credeam. Însă, în momentul în care emisiunea dumneavoastră spune aşa: „dovezi de la înmormântare”, „discuţii cu fetiţa după înmormântare!”, „dosarul fetiţa înviată!”, „rudele au probe!”. Unde sunt şarlatanii? Nu cumva şarlatanii sunt cei care afirmă lucrurile astea.

Norina Ionescu: Lucrurile acestea s-au întâmplat în timp real.

Radu Herjeu, membru CNA: Nu e vorba despre a doua apariţie a lui Iisus pe pământ. E vorba despre un lucru pe care orice om de bun simţ l-ar fi considerat o prostie. Singurul lucru care putea fi abordat era şarlatania şi modul în care acei nenorociţi ar putea să mai facă şi alte victime. Aici se discută 45 de minute ca şi când ar fi un subiect de discutat învierea fetiţei. Prima emisiune este de promovare a acestei farse făcute de alţii. Că n-aţi ştiut? Păi dumneavoastră aţi folosit mai devreme ancheta jurnalistică. Păi ancheta jurnalistică se face înainte, nu după. Cum să daţi pe post o înregistrare cu o fetiţă despre care se presupune că e moartă şi fără să scrieţi: Atenţiune, aceasta este o farsă. (…) Eu am văzut 45 de minute, în care subiectul a fost discutat ca şi cum ar fi fost discutat. E halucinant ce se discută acolo.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Bing 6.1 nu pe intervalul serialului
  • bing bing
    sunt interesata de audienta serialului Fructul oprit episodul 2 de pe Antena 1 si de audienta primei editii Bravo ai stil ALL STARS de la Kanal D
  • Iuli Iuli
    Deci trec 6 luni si ei doar acum primesc amenda? #rusineCNA

    In alte tari, pentru asa difuzare, o televiziune primea amenda la cateva ore distanta, nu la 6 LUNI !!!
  • miranda miranda
    Cred ca nu intelegeti nimic. Niste oameni erau sunati de cativa escroci. Fix ca in ''metoda accidentul''. Li se spunea ca fata lor traieste. Si le puneau la telefon vocea fetitei. In final s-au descoperit ''actorii'' escrocheriei. Si a fost anuntata politia. Care, pana atunci nu miscase un deget. Voua va place sa injurati, fara sa stiti despre ce e vorba.
  • alex2 alex2
    "A fost o anchetă jurnalistică făcută de un reporter al postului" spune totul despre orice.

Trimite un comentariu

sus