Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Prinţesa Urbană, postarea sfârşitului de săptămână: „Teodora a murit pentru că medicii nu şi-au făcut treaba”. Lucian Mîndruţă despre atacul la Chirilă, între postările virale

 
Sursa foto: Stirileprotv.ro
Sursa foto: Stirileprotv.ro

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei, pe Facebook, vine de pe blogul Prinţesa Urbană. Textul care s-a viralizat în acest sfârşit de săptămână are un subiect trist: modul în care o femeie a murit la puţin timp după ce şi-a născut fiul.

Publicitate

„O femeie de 35 de ani din Slobozia a murit acum două zile la scurt timp după ce a născut natural pe cel de al doilea fiu al ei. După tot ce-am aflat, după ce-am discutat cu medici, moaşe şi apropiaţi ai familiei, credinţa mea este că Teodora a murit pentru că nişte medici nu şi-au făcut treaba.”, arată postarea care a adunat peste 7.500 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Lucian Mîndruţă. Jurnalistul a scris despre atacul din presă la Tudor Chirilă din ultimele zile:

„Atacul la Tudor Chirila e primul asalt pe fata impotriva libertatii cuvantului”

Cele mai distribuite materiale din blogosfera finalului de săptămână, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. printesaurbana.ro, “TEODORA A MURIT PENTRU CĂ MEDICII NU ŞI-AU FĂCUT TREABA. PENTRU CĂ ABUZURILE SUNT TOLERATE. PENTRU CĂ ROMÂNIA”, - 7.617 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Familia a deschis dosar de malpraxis. Sper din tot sufletul să câştige procesul, iar cei vinovaţi să ajungă la închisoare pentru că au ucis prin lipsa lor de profesionalism şi implicare o femeie sănătoasă, mama a doi copii. Abuzurile medicale trebuie să înceteze. Lipsa de responsabilitate a medicilor trebuie să înceteze. Informaţi-vă! Cereţi o a doua opinie. Vorbiţi despre abuzurile prin care aţi trecut, depuneţi plângeri. Plecaţi din ţara asta”

2. lucianmindruta.com, “Atacul la Tudor Chirila e primul asalt pe fata impotriva libertatii cuvantului”, - 4.656 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Ramane insa tentativa – nu de intimidare – ci de distrugere brutala a carierei unui om. Tentativa de a face liniste apeland la mecanismul unui linsaj public, in care nu mesajul e contrazis, ci omul. Nu, nu contrazis: distrus.
Bine ati venit in 1933.”

3. Blogurile Adevărul, “Un destin bine croit: Neagu Djuvara”, de Andrei Pleşu, - 4.626 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Povestea vieţii lui Neagu Djuvara are verva sălbatică a unui peisaj luxuriant. Nu e suficient să spui că a trecut prin multe. A trecut prin tot. O altă încîntătoare însuşire a dlui Djuvara era şi sportivitatea: modul său de a-şi asuma natura şi biografia proprie. Fără lamentaţii, fără recriminări amare, fără utopii contra-factuale. Există, în desfăşurarea traseului său existenţial, un soi de voioşie virilă, care îl determina să primească destins imprevizibilul împrejurărilor, corvoada fiecărei zile, şansa şi neşansa, provocările fiecărui viraj al sorţii”

4. lucianmindruta.com, “Pe cine uitam sa aplaudam la aterizare”, - 3.276 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Sunt un hipster aviatic. Nu aplaud. Si, de fapt, ma pastrez pentru un moment special:
Ziua in care o sa am destui bani sa ma duc la fabrica Boeing din Seattle. Si sa-i aplaud, in sfarsit, pe ingineri. Sigur, pilotul merita si el, mai ales dupa o aterizare grea. Dar, in restul zborurilor, lucrurile care ne tin in viata intr-un avion care merge cu 800 la ora la 11.000 de metri si minus 50 de grade celsius sunt inventate (si reparate) de ingineri. Aia de jos. De la sol”

5. moise.ro, “În mintea Lupului (2). Ce înseamnă, mai exact, “pentru că putem”?”, - 3.260 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Dacă Guvernul Dăncilă trece de Parlament, şi n-avem motive să credem că nu va trece, atunci se poate spune că Dragnea este din nou la fel de puternic ca în decembrie 2016. Dacă nu trece, asta va însemna doar că UDMR şi-a schimbat jocul. Nu este imposibil, dar este improbabil. Să presupunem, deci, că doamna Dăncilă va primi votul, ceea ce înseamnă că Dragnea poate trece la faza a II-a”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus